Wat droeg ik wel/niet van mijn winter capsule wardrobe

Ik was veel te laat met het samenstellen van mijn winterse capsulegarderobe, en nu het voorjaar lonkt, krijg ook ik zin in andere kleding om aan te trekken en om inspiratie op te doen voor mijn lente-capsule. Toch zal deze winterse set de komende weken nog mijn standaard garderobe zijn. Ik vind het echt nog te koud voor dunnere stoffen. Tijd voor een update!

Voor wie geen idee heeft waar ik het over heb (hallo nieuwe bezoeker, leuk dat je er bent!), een capsule wardrobe of capsule garderobe is een kleine selectie kledingstukken die goed op elkaar af te stemmen is. Sommige mensen hebben één capsule voor altijd, anderen hebben een capsule voor werkkleding en thuiskleding, weer anderen kiezen voor een seizoensgarderobe. Sinds begin 2020 kies ik voor dat laatste, waar ik eerder een vaste capsule had.

Voor deze winter stelde ik een capsule samen in de kleuren blauw, grijs en (crème)wit. Het werd de volgende collectie (klik hier voor de hele blogpost hierover):

Als je hier vaker meeleest, dan herkende je een aantal stukken direct. Dat klopt, er waren 3 kledingstukken nieuw en de rest had ik al in mijn bezit.

Hoe bevalt het?

In de afgelopen weken heb ik al deze kledingstukken tenminste één keer gedragen, het jeans-shirt het minst want ik ben geen fan van strijken. Deze combi hieronder droeg ik veelvuldig (lekker simpel) met een jeans:

En deze outfit, die ik toevallig nu ook draag terwijl ik dit berichtje typ, is mijn favoriet: de dikke winterse trui met het Italiaanse truitje eronder. Samen met een jeans en zwarte laarsjes vind ik het het leukst.

En aangezien corona nog steeds zorgt voor binnenblijven, was deze zachte blauwe trui – hier samen met de grijze broek uit de capsule – ook een veel gedragen item.

Lekkere sloffies!

En weet je nog dat ik schreef over de bolletjesmuts? Nou daar is gretig gebruik van gemaakt met die winterse temperaturen! Wat een mooie winterse wereld was het hè!

Wat verder opviel:

  • ik draag momenteel slechts twee paar schoenen (en sloffen en wandelschoenen toen het glad/echt koud was). We komen toch bijna de deur niet uit.
  • het grijze t-shirt was iets minder te combineren met de andere stukken, ik droeg het vooral onder mijn kleding als extra laag
  • qua kleurencombinatie vond ik deze set het meest geslaagd van mijn afgelopen vier capsules
  • ik weet nu echt zeker dat skinny jeans mijn favoriete type broek zijn 😉
  • zo’n collectie in je kast hebben hangen scheelt zoveel keuzes maken ’s morgens!

Ik krijg wel eens de vraag hoe ik het praktisch doe met zo’n capsulegarderobe: moet ik dan niet heel vaak wassen of is het rek niet halverwege de week al leeg? Ik probeer er steevast voor te zorgen dat aan het begin van de week alle kleding gewassen is en in de kast ligt/hangt. Dan kan ik in principe vooruit tot het einde van de week, en dan begint het verhaal weer van vooraf aan.

Dit is het laatste artikel over mijn garderobe van de winter 2020-2021. Volgende maand kun je hier de inspiratiepost voor mijn voorjaarscapsule lezen. Daar moet ik me echt nog in verdiepen, dus als je tips hebt: graag!

Wat was jouw meest gedragen kledingstuk de afgelopen maanden?

xAnja