Dit is mijn zomer bucketlist 2021

Zon. Zee. Een zonnehoed. Tsjonge, wat lijkt het nog ver weg. Ik ben nog totaal niet in de zomer mood. Jullie wel? Ik maak vaker mijn zomer bucket list in mei, maar nu lijkt het nog zo’n utopie. En dat terwijl we een maandje verwijderd zitten van de langste dag. Deze lijst samenstellen heeft me er wel geholpen om me wat ‘zomerser’ te voelen en om nog meer uit te kijken naar de zonnige dagen. Ze kunnen niet heel ver zijn, toch?

Ik krijg wel eens de opmerking “jouw bucket list is geen bucket list”, want kennelijk moet je daar wereld-veranderende dingen opzetten, zoals ‘bungee jumpen’ en ‘op alle 5 de continenten zijn geweest’. Maar dat is niet mijn idee. Ik maak een bucket list per seizoen om volop van dat jaargetijde te genieten, met kleine en grote dingen, alleen en met mijn vriend, zoon, familie of vrienden.

Eigenlijk in elk seizoen, maar vooral in de zomer is een dergelijk lijstje met doe-dingen en activiteiten een aanrader. Als je kinderen hebt, is het leuk om dit gezamenlijk te doen: zij hebben tenslotte zes weken vrij in de zomer. Met dit lijstje voorkom je vragen als “wat gaan we dooeehoooennn” en “ik verveel me mama/papa/opa/oma”. Je kunt de lijst op je computer maken en laten printen in vergroting. Leuk voor op de koelkast of het prikbord.

Mijn bucketlist

Na veel wikken en wegen ben ik tot het volgende lijstje gekomen. Het zijn inderdaad allemaal zomerse dingen en vooral buitenactiviteiten.

Leuk is ‘ie hè! Een beetje van alles wat: simpele dingen zoals tuinieren (lees hier over de plannen), lekkere dingen eten en koken, hopelijk de lokale horeca wat steunen, veel om erop uit te gaan. Ik krijg er steeds meer zin in 😉

Zelf ook aan de slag?

Eerder schreef ik al een blogbericht met 75 doe-dingen voor de zomer. Voor jong en oud(er), voor alleen, samen, met een groep(je). Activiteiten die gratis zijn, die een beetje geld kost en die wat duurder zijn. Daarmee kun je vast een eind komen. Maar hierbij nog wat aanvullende ideetjes:

 • knapzakroute
 • in de tuin slapen / kamperen in de tuin
 • naar de kringloop
 • vuurtje stoken
 • citytrip in Nederland
 • strandhuisje huren
 • strandzeskamp
 • autopuzzeltocht
 • suppen
 • strandjutten
 • boomhut bouwen
 • GPS-tour
 • Vespa huren
 • één van de kustprovincies bezoeken

Wat je ook van plan bent, de bucketlist printable (precies die van hierboven maar dan natuurlijk zonder tekst erop) is gewoon weer te downloaden. Gratis en voor niets, met de hoop dat je er een mooie zomer van kunt maken!

Wat heb jij al gepland voor de zomer? Staat er een leuk ideetje bij voor jou (en je partner/kind/gezin)?

xAnja

Anja

8 reacties op ‘Dit is mijn zomer bucketlist 2021

 1. Leuk hoor, zo’n bucketlist zonder extreme dingen en inspirerend zo met de seizoenen mee!
  Je hebt me aan het schrijven gezet 🙂
  Van kamerplanten verpotten, mooie duetten zoeken en spelen, tot dagje stad-met-mooie-theetuin en kanoën met vriendinnen. Bedankt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.