Mijn lente capsule garderobe: hoe bevalt het?

Het is eind mei, bijna juni. De zomer kan niet ver weg zijn en de lente is alweer een paar maanden oud. Voor deze periode had ik een capsule wardrobe bedacht, wat ik inmiddels alweer een poosje doe. En nu de lente langzaam overgaat in de vroege zomer, is het tijd om te evalueren: hoe bevalt deze garderobe? Wat droeg ik al wel, en wat droeg ik niet?

Omdat het alweer even geleden is dat ik erover schreef, herhaal ik even een paar foto’s van mijn capsule van het voorjaar. Je kunt het hele artikel hier vinden.

Wat droeg ik wel/niet?

Tijdens het maken van bovenstaande foto’s zag het weer er veelbelovend uit; de zon scheen zelfs zo vol naar binnen, dat ik de luxaflex dicht moest doen. Maar helaas was dat de afgelopen weken meer uitzondering dan regel.

Als we kijken naar wat ik heb gedragen de afgelopen tijd, dan is dat vooral deze set geweest:

Een dikkere trui in olijfgroen met vleermuismouwen, mijn jeans en sokken (!). Meestentijds vond ik het koud. Van de jurkjes heb ik alleen de gele één keer gedragen. De crèmekleurige hangt nog te wachten op z’n eerste dag van het jaar.

Maar het was niet allemaal sh*t. Op Koningsdag bijvoorbeeld konden we met zonder jas naar buiten 😉 Al was het nog best fris en heb ik hier voor de foto even mijn jasje uitgedaan. Dit was trouwens Lisse, waar we een wandeltocht maakten. (Deze foto is met toestemming in het veld gemaakt.)

Het is misschien drie keer geweest dat we buiten konden lunchen. Hier had ik mijn brood net op en droeg ik mijn witte blouse en jeans. Gelukkig zat mijn grijze vest ook bij de capsule, want die he ik zeker drie tot vijf keer per week gedragen.

Dit is wel één van m’n favoriete outfits van deze capsule garderobe. Met name omdat het leuk staat, lekker zit en voor veel gelegenheden kan. Ik draag hier overigens geen sokken, maar wél pantykousjes.

Uiteindelijk viel het mee met wat ik wel en niet droeg. De shirts combineerde ik met m’n vest en ook de witte broek heb ik gewoon aangehad – jammer dan dat het regent! Maar wat had ik de zomersere dingen graag vaker aangehad. Gewoon, omdat het al een lekker temperatuurtje was.

En met deze foto zijn we weer rond, want het is echt de outfit die ik het meest gedragen heb, dit voorjaar. Hoe treurig, maar ook leerzaam. Mijn capsulegarderobe was kennelijk té zomers voor een Hollandse lente.

Ik eindig dit berichtje zoals inmiddels bekend met een lijstje “wat heb ik geleerd”:

Wat ik heb geleerd:

 • dat je meerdere truien / warme outfits nodig hebt in de lente. Ik had teveel de zomer in m’n bol.
 • dat ik daardoor niet goed uitkwam met deze kleding en dus af en toe kleding van “buiten de capsule” heb gedragen
 • dat ik me heel prettig voel in deze kleuren, dat ze goed staan bij het seizoen
 • dat ik snel naar jeans grijp en me daar het fijnst in voel
 • dat je – als het weer tegenzit – niet 100% kan vertrouwen op je capsule wardrobe en dan ook wel eens misgrijpt omdat er te weinig warme kleren overblijven (je kan tenslotte niet elke dag hetzelfded aan).

En dan nog een grotere les, of misschien meer een opvallend punt: ik merk dat ik het plannen van een seizoensgarderobe een beetje saai begin te vinden. Ik begon ooit met de capsule wardrobe piramide, wat veel voordelen heeft, maar waarbij ik uitdaging miste. Nu merk ik dat ik het teveel als een “moeten” ervaar om “wéér” een capsule in elkaar te draaien.

Dus ik eindig dit blogbericht een beetje in dubio: ik weet nog niet of ik voor een zomerse capsule ga. Of voor een totaalcapsule. Of misschien voor een specifieke vakantie-capsule. Of…. misschien wel voor een uniform. Maar daarover later meer. Ik ben er zelf nog niet uit.

Hoe is jullie lente bevallen qua kleding? Vonden jullie het ook moeilijk je te kleden op het lente-weer?

xAnja

Anja

10 reacties op ‘Mijn lente capsule garderobe: hoe bevalt het?

 1. Ik heb eigenlijk nog altijd dezelfde kleren gedragen als in de winter 😥 Zo’n triest weer! Maar er komt zon en vooral een beetje meer warmte aan dus ik hoop dat ik dan toch ook wat luchtiger door het leven kan.
  Ben benieuwd hoe je het verder aan gaat pakken 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja bizar he, hier dus ook. Ik snak naar die zonnige dagen. Maar zeggen ze niet zoiets van “nat voorjaar is mooie zomer” ofzo. Dan zitten we gebakken dit jaar 😀

   Like

 2. Ik heb vooral nog mijn winter items gedragen, op de paar dagen na, dat het wat warmer was. De echte dikke truien had ik al wel opgeruimd, maar de rest moest ik helaas nog aan 🙂 Gelukkig ziet het er naar uit dat het weer beter wordt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik zag er tegen op om weer alles bij elkaar te zoeken voor het komende seizoen. Daarom heb ik nog eens goed opgeruimd, met als gevolg dat al mijn kleren nu in één tweedeurskast passen. Het is overzichtelijk, ik zie wat ik heb en ik maak nu wat vaker nieuwe combinaties. Tot nu toe bevalt het mij prima!

  Like

 4. Volgens mij kun je nog helemaal los gaan met deze capsule komende week 😄
  De foto’s zijn nog steeds prachtig
  Ben benieuwd naar je evt nieuwe kledingprojecten, het blijft leuk om te zien hoe je kleding slim kunt structuren

  Like

 5. Ik zit ook erg te hopen op mooier weer..
  Je kledingcapsule vind ik super inspirerend ( en volgens mij veel anderen ook) maar als de lol er voor jou een beetje af is zou ik zeggen; lekker ermee stoppen en wie weet krijg je er over een jaar weer lol in.

  Zelf heb ik in mijn kast een mooi overzicht en zeer veel items die het hele jaar door gedragen kunnen worden. Dit vind ik fijn én lekker makkelijk. Ik raad het jou ( iedereen die dit leest) aan.
  Lekker veel laagjes en bijna alles goed combineerbaar. Met een paar échte winter en échte zomeritems heb ik snel gewisseld..fijn!

  Like

 6. Heb een lente/zomer garderobe, gisteren pas gestart met iets te dragen uit deze collectie. Het ziet er voor de komende tijd hoopvol uit. Dus zal er meer aan bod komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.