Mijn capsule garderobe voor het voorjaar 2021

Jaaaaa daar zijn we dan! Mijn capsule wardrobe voor de lente van 2021 is compleet! En toen de zon zich afgelopen zondag ruimschoots liet zien, dacht ik: dit is het moment voor foto’s. Kijk je met me mee wat het geworden is? Hoeveel kleding ik uitgekozen heb en welke kledingstukken?

In de afgelopen weken scheef ik eerst een inspiratiepost en maakte ik een moodboard. Hieronder zie je daar een snapshot van, het hele Pinterest-album vind je hier.

Veel neutrale kleuren, maar ook voor het eerst sinds tijden: een printje! Een bloemenprintje zelfs. Vond ik wel toepasselijk voor het voorjaar. En veel geel en groen.

Mijn lente capsule wardrobe

Nadat ik eerst keek wat ik in mijn eigen kast had hangen, wat zou passen bij dit plaatje, kwam ik – met ook wat nieuwe toevoegingen – tot de volgende set:

Daar is ‘ie dan! Mijn garderobe voor dit seizoen bestaat uit de 13 kledingstukken van hierboven, met daarbij 2 jeansbroeken. Daarmee zijn het er precies even veel als voor de winter.

Het zijn de volgende kledingstukken (van voor naar achteren):

 • 2 jeansbroeken (niet op de foto)
 • 1 bloemetjesjurk
 • 1 off-white jurkje
 • 1 lang vest
 • 1 olijfgroene trui
 • 1 witte blouse
 • 1 saliegroen shirt met pofmouwtjes
 • 1 groen t-shirt
 • 2 witte t-shirts
 • 1 groene pantalon
 • 1 witte broek

Wat een mooi warm licht hè, zo door de luxaflex! Geeft het zo’n mooie gouden gloed. Heel anders dan bij de winterse capsulegarderobe.

De kleding is van:

 • Jeans: 1 H&M en 1 Hema (al in bezit)
 • Bloemetjesjurk: Vero Moda (nieuw)
 • Off white jurk: Miss Green (al in bezit)
 • Lang vest: Vila (al in bezit)
 • Olijfgroene trui: H&M (al in bezit)
 • Blouse: H&M (in bezit)
 • Saliegroen shirt: Vero Moda (nieuw)
 • 2 witte shirts: 1 Liberality 1 C&A (al in bezit)
 • groene pantalon: weet ik niet meer (al in bezit)
 • witte broek: tweedehands (al in bezit)

Ik kocht dus 2 nieuwe items voor deze capsulegarderobe, maar dat is nog exclusief schoenen.

Dit shirtje is van C&A’s organic cotton lijn. Ik kocht ‘m vorig jaar voor mijn lente capsule wardrobe 2020.

Deze is nieuw, net als de bloemetjesjurk. Ze zijn beide uit de Aware collectie van Vero Moda. Deze top is heerlijk zacht.

Een klassieker in mijn garderobe (die nodig gestreken moet worden, haha): deze off-white jurk van tencel, een aantal jaar geleden gekocht bij Miss Green.

De jurk is natuurlijk wel de showstopper. Citroengeel, niet een kleur waarvan ik dacht dat ik het ooit zou dragen. Het is een wikkeljurk die heel flowy valt. De mouwtjes hebben een licht pof-effect, het groen is olijfgroen. Hij zit heerlijk. Het zou zomaar eens mijn vroege zomer-favoriet kunnen worden.

Zo is ‘ie geworden, beste lezers. Nu hopen op mooie dagen zodat ik het maar veel kan dragen! Wat is jouw favoriete item voor dit voorjaar?

xAnja

Anja

16 reacties op ‘Mijn capsule garderobe voor het voorjaar 2021

 1. Wat een prachtige plaatjes. Het zijn niet de kleuren die ik kan hebben, maar ik vind het wel heel mooi om te zien. En wat leuk dat je zo leuk oud met nieuw kunt combineren.
  Momenteel probeer ik de kleding uit die ik ooit gekocht heb, maar eigenlijk nooit heb gedragen. (ik kom in coronatijd toch niet veel onder de mensen 😉 ). Meestal begrijp ik waarom ik het waarom ik het niet draag, soms zit er toch iets leuks tussen.
  Ben benieuwd naar je ervaringen met deze garderobe !

  Like

  1. Ik doe niet meer aan kleuren die me wel of niet staan 😉 ik ga er gewoon voor en zie het wel. Goed idee om eens “buiten de gebaande paden” te kiezen!

   Like

 2. Prachtig rekje kleding. Mooie kleuren!
  Ik vind het leuk dat jij er helemaal niet op let of kleuren je wel of niet staan en dan zie je wel..

  Zelf heb ik de neiging hier wat krampachtig mee om te gaan. Ik snap van mezelf wel hoe dit komt..gedempte kleuren ( met veel grijs in een kleur) maken me niet bleek en overschreeuwen mijn uiterlijk niet. Sinds ik dit weet heb ik mijn tops en blouses hierop aangepast ( vooral de winterse kleding hoor ..de zomerkleding is al licht)

  En doordat ik hier zelf zo mee bezig ben vind ik het leuk om te lezen hoe anderen dit zien of doen.

  Ik ben trouwens ook goed gaan minimaliseren de laatste jaren in mijn kledingkast. Elk seizoen een capsule heb ik niet. Maar veel items kunnen het hele jaar door uit mijn kast. Behalve voor de tropen temperaturen dan..

  Ik heb voor dit jaar een heel lichtgroene ( nevelgroen) linnen blouse bij h&m gekocht die ik ook al in de lente kan dragen. Linnen leek me heerlijk luchtig voor de hete dagen die we misschien dit jaar ook wel krijgen. Het staat sowieso lekker zomers. Ook een strandjurkje én een lange broek gekocht in linnenstof. Verder wil ik nog leuke zomerse sandalen kopen. En dan hou ik het hier lekker bij..met wat shirts en andere broeken erbij een lekker minimalistisch stapeltje..top!

  Like

  1. Lekker bezig, Yvonne. Ik geloof er zeker in dat sommige kleuren beter staan dan anderen, maar ik heb zelf geen zin om me daar druk over te maken of me op die wijze te beperken. Leuk om te lezen hoe jij hiermee omgaat, ook met het minimaliseren. Dat nevelgroen klinkt prachtig!

   Like

 3. Nogmaals, ik vind je prachtige capsule(s) heel erg inspirerend. Vraagje: zijn dit echt de enige kleding die je komende tijd gaat dragen? Pak je dan niet meer bv een jurkje of shirtje van vorig jaar?

  Like

 4. Net ook gekeken naar mijn kleding, op 21 stuks gestrand en 3 sjaals , terug mijn kapstokken gedraaid, wel hier en daar nog topje nodig voor vb onder kleedje die liggen in mijn ladekast, ben benieuwd.heb 3 nieuwe stuks rest had ik al , bedankt voor je inspiratie x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.