Wat deed ik al wel/niet van mijn lente bucket list?

Wat een gek voorjaar is het. Op het moment dat ik mijn lente bucket list schreef (19 februari) had ik niet verwacht dat de lockdown en de avondklok nog zo lang zouden duren. Ik was hoopvol met de activiteiten die ik erop zette. Daarmee is dit één van de eerste evaluaties waarbij ik merk dat er nog niet heel veel van mijn lijstje terechtgekomen is. Maar het voorjaar is nog voorbij. Kijk je mee?

Sommige mensen hebben een bucketlist met daarop dingen als ‘bungeejumpen’ en ‘op alle 5 de continenten zijn geweest’. Als dat jouw ding is, helemaal prima, maar dat is niet waarom ik zo’n lijstje maak. Onder het mom van ‘later is allang begonnen’ ben ik deze bucketlists per seizoen gaan maken. Ik vind het tof om het jaargetijde te ervaren, mooi dingen te doen – te beleven. Soms is er iets puur voor mezelf, maar vaker is dat met de mensen om me heen.

Op mijn bucket list voor het voorjaar van 2021 schreef ik de volgende punten:

 • Tuin lente-klaar maken
 • Voorjaars capsulegarderobe samenstellen
 • Huis in lente-sfeer
 • Pasen vieren
 • Voorjaarsbloemstuk maken
 • Buiten brunchen
 • Koningsdag vieren
 • Naar de Keukenhof
 • Nieuwe wandelroute
 • Voorjaarsschoonmaak
 • Lente high tea
 • Zomervakantie plannen
 • Naar het tuincentrum
 • In de serre eten

Eens kijken wat ik al heb kunnen afstrepen:

Al gedaan

Voorjaars capsulegarderobe samenstellen

Je kon het van de week lezen: het is gelukt om mijn capsule wardrobe compleet te krijgen. Ik vind ‘m nu al leuker dan die van vorig jaar.

Voorjaarsschoonmaak

Yes – ook hier een vinkje. En tsjonge wat was dat nodig. Ik schreef er een artikel over “de voorjaarsschoonmaak in één dag”, maar zelf verdeelde ik het over twee dagen, zodat ik niet alles in één keer hoefde te doen.

Pasen vieren

Check. Omdat foto’s meer zeggen dan woorden:

Huis in lente-sfeer
Voorjaarsbloemstuk maken

Deze twee pak ik even samen op, want in dit artikel kon je lezen hoe ik mijn huis met een paar eenvoudige toetsen in voorjaars/Paas-sferen bracht. Het bloemstuk was een hele simpele, maar we hadden er lang plezier van op de schouw in de voorkamer:

Mee bezig / gepland

Koningsdag vieren
Nieuwe wandelroute

Technisch gezien is het natuurlijk pas volgende week Koningsdag. Maar de plannen zijn gemaakt, we gaan met vrienden een toffe culinaire wandeling maken door de Bollenstreek (regio Lisse). Daarmee sla ik twee vliegen in één klap en kan ik het puntje ‘nieuwe wandelroute’ afstrepen.

Tuin lente-klaar maken

Naast dat het huis flink aan een opknapbeurt toe was (is – haha, het is niet alsof we al klaar zijn ofzo), gold dat ook zeker voor de tuin. Het is best een flinke lap grond, goed aangelegd in de jaren ’80 met mooie, passende planten. De eerste en ook meest spannende taak was het snoeien van de enorme kastanjeboom.

Dat is inmiddels gebeurd en nu richt ik me op de borders, waarbij er flink gesnoeid moet worden en we toch ook een andere inrichting voor ogen hebben. En daarnaast moet natuurlijk het gewone opruimen-na-de-winter nog:

Naar het tuincentrum

Winkelen op afspraak in een tuincentrum, daar word ik niet gelukkig van. Maar er staat al een datum om – samen met zus en neefjes – er naartoe te gaan als ze weer gewoon open zijn.

Lente high tea

Op tweede Paasdag had ik een paas high tea samengesteld. Dat was goed smullen met onder meer amandel-en-rozijnen scones, echte clotted cream, quiche, kaasbroodjes en natuurlijk verschillende thee-smaakjes. Er staat er nog één op de planning voor mei. Ik zal er vast wat foto’s van delen op mijn Instagram (zie rechts in de leesbalk).

Wordt ‘m niet (?)

In de serre eten – Ik ben druk bezig geweest met het uitmesten van de serre. Hij is nu leeg op een aantal zakken gips en mortel na. Als die weg zijn, maak ik de boel van onder tot boven goed schoon en kunnen we er eindelijk zitten! Of dat dat echter binnen een paar weken klaar gaat zijn…

Zomervakantie plannen – We hebben het er voorzichtig over gehad, maar door alle coronatoestanden voelt dat een beetje als vloeken in de kerk. Ik zou graag een mooie roadtrip maken. Amerika staat al langer op de planning, maar eerst hadden ze die rare oranje brulaap en voor deze zomer ziet het er ook niet rooskleurig uit.

Buiten brunchen – In de afgelopen week hebben we voor het eerst buiten gegeten. Maar een brunch buiten, daarvoor was het tot noch toe te koud. Hopelijk kan dat in mei alsnog. Fingers crossed!

Naar de Keukenhof – Ik ben hier als volwassene nog nooit geweest en hoopte dat het er dit jaar van zou komen. Maar oh, corona – op wat Fieldlab-testdagen na zijn de deuren van de Keukenhof nog steeds gesloten. De wandeling door de bollenvelden die we op Koningsdag gaan maken is wel een mooi alternatief.

En nu…?

Deze lijst is voor de periode t/m mei, volgende maand maak ik namelijk alweer mijn bucketlist voor de zomer. Dit is dan ook mijn laatste blogje over deze bucketlist. Via Instagram deel ik ook regelmatig updates. In de komende maand doe ik ideetjes op voor de zomereditie. Mocht je daar leuke ideeën voor hebben, dan is het tof als je ze deelt in de opmerkingen-box hieronder.

Fijne zondag allemaal,
xAnja

Ps. Wil je zelf al een aantal stappen zetten richting een (familie) bucketlist voor de zomer? Bekijk dan de lijst die ik eerder maakte met 75 doe-dingen en activiteiten voor de zomer.

Anja

4 reacties op ‘Wat deed ik al wel/niet van mijn lente bucket list?

 1. Die opdeling per seizoen bevalt me ook enorm. Hier staat vooral de tuin centraal. Vandaag nog tomaten in hun definitieve pot zetten.
  Ik wil nog een regenton plaatsen en leren ons groendak te onderhouden.
  Voor de zomer staat het uitproberen van een fietsroute van 40km in onze streek op de menu, dus ik moet dringend meer fietsen.

  Like

 2. De bollenvelden op Koningsdag…. laat iedereen dit nou als alternatief gepland hebben. Als je r met de auto heen gaat wens ik je heel veel geduld…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.