Plan met mij: de acties voor juni

Een dagje later dan je van me gewend bent, maar desalniettemin nog nét vóór juni begonnen is, schrijf ik vandaag de inmiddels standaard geworden “plan met mij” voor de nieuwe maand. Voor de zesde keer alweer; en dus heb ik er alweer een half jaar aan plannen maken en uitvoeren opzitten! Ik kan het echt iedereen aanraden om mee te plannen en eventueel te evalueren. Let’s do this!

De reden dat deze blogpost een dagje later is dan normaal, is het feit dat Mr Dutchie mij op een verrassingsreisje heeft genomen de afgelopen dagen. Ik moest donderdag en vrijdag vrij vragen – en dan moest ik maar zien. Die verrassing stond al sinds december en al die tijd wist ik van niets!

Uiteindelijk maakte hij een heerlijk ontbijtje afgelopen donderdag, en kreeg ik een brief met daarin de reden: hij had een kajuitboot gehuurd voor een paar dagen en ik zou kapitein én matroos zijn de komende dagen! Met het fantastische weer als extra cadeautje (wat waren we daar aan toe!) zit ik nog met een big smile terug te denken. Het was extra bijzonder dat ik “bootje varen” op mijn zomer bucket list had gezet – zonder dat ik ook maar iets wist van deze verrassing!

Het werd één van de hoogtepunten van mei. Kijk maar:

Zo verliep mei 2021

Mijn maand in één woord: Wirwar

Highlights:

 • Het bootreisje dus, wat een toffe verrassing en wat hadden we een geluk met het weer!
 • De lente high-tea voor mijn moeder was super geslaagd.
 • Ik vond een nieuwe” tuinset op Marktplaats, precies de stijl waar ik naar op zoek was (al stond ‘ie het grootste deel van de maand in de regen…).

Mooie quote: 

“Hope” is the thing with feathers –
That perches in the soul –
And sings the tune without the words –
And never stops – at all –

Emily Dickinson

Leermomentje: 

Ik vond het een rare maand met een aantal “meh”-dagen, ik had ook wat medische dingetjes die nogal de aandacht kregen, maar ook fijne, mooie en zelfs waanzinnig toffe momenten. Het leven kan soms alle kanten opgaan!

Trots op/blij met:

 • We hebben gezond tot redelijk gezond gegeten deze maand. Nog steeds Hellofresh-fans hier (nonspon).
 • Ik heb 0 glazen alcohol gedronken en ben inmiddels ook van de cafeïne af (dat was geen doel, maar ik dacht: hey, laten we ook eens kijken wat dat doet!). Cafeïnevrije koffie vind ik maar zo-zo, dus meestal is het gewoon water of thee.
 • De border die op de to-do lijst stond is grotendeels af, maar het was zulk slecht weer steeds in het weekend, dat ik er nog niet de aandacht aan heb kunnen besteden die ik zou willen.
 • De lente-high tea voor mijn moeder. Ze vond het fantastisch en ik vond het heel leuk om te doen.

Viel tegen/kan beter:

 • Daar is ‘ie weer… de beweging. Ondanks een stadswandeling en een paar dagen waarop ik m’n stappen wel haalde, ligt het gemiddelde ver onder wat ik zou willen. Daar moet ik echt wat mee in de nieuwe maand.
 • Hoewel we naar de winkel zijn geweest en met verschillende stofstalen in huis hebben gestaan, is het nog niet gelukt om dé gordijnen voor de woonkamer uit te zoeken. De juiste/mooiste/beste zat er gewoon nog niet bij.
 • Pinksteren en Hemelvaart waren niet waanzinnig bijzonder. Het was lekker om een dagje extra vrij te zijn.

Ik geef de maand een 8/10.

De plannen voor juni

En dan… tijd voor de nieuwe maand. Juni. Tsjonge, dat klinkt echt als zomer. En het idee dat het jaar alwer bijna voor de helft om is…! Anyway, dat plannen doe ik zo: Ik pak mijn 2021 doelen en begin met het bepalen van een intentie: “dit wordt de maand van _________”. Dat kan van alles zijn, van een steekwoord als “gezelligheid” tot “me minder van anderen aantrekken en zelfverzekerder zijn”. Ik kies hier meestal één steekwoord.

Ik kijk ook naar wat er al in de agenda staat, zoals bijzondere dagen of vakanties, want die kunnen de plannen of wensen ook beïnvloeden. Vervolgens noteer ik maximaal 3 grote en 3-5 kleinere, simpele c.q. eenvoudiger te bereiken doelen. Voor juni heb ik de volgende punten opgeschreven (ik deel ze niet allemaal):

 • (3) Inloopkast afmaken (groot doel)
 • (1) Hoger gemiddeld stappendoel halen (groot doel)
 • (4+5) Botanische tuin bezoeken (klein doel)
 • (3) Verfwerk in het toilet af (klein doel)
 • (3) Schaduwborder compleet en planten erin (klein doel)
 • (4+5) Vakantie/reis plannen

De cijfers verwijzen naar het hogere 2021 doel waar deze actie aan bijdraagt.

Ook je maand plannen?

Als je deze blogpost leest met het idee om zelf ook aan de slag te gaan, neem dan deze tip vooral mee: het is het belangrijkste om er concrete acties van te maken en die zoveel mogelijk in je agenda te zetten of om te zorgen dat je ze koppelt aan iets wat je al gewend bent om te doen. Zo ga ik proberen (ahum) na het avondeten een extra blokje om te gaan. Podcastje op en hoppa. Daarmee heb je echt al de helft van je succes binnen!

Wat gaat juni jou brengen? Heb je al bedacht wat jij gaat doen?
xAnja

Fotocredits: Elena Mozhvilo

Anja

3 reacties op ‘Plan met mij: de acties voor juni

 1. Wat een romantisch idee van mr Dutchie. Dat zijn onbetaalbare herinneringen. Tja, die gordijnen. Net als lampen altijd zo’n moeilijke keuze. De Purpuz Planner zorgt bij mij iedere maand voor een evaluatie en nieuwe maandplanning. Heerlijk. Maar jouw wandelen is wel vergelijkbaar met mijn voornemen om eerder naar bed te gaan en minder te snoepen. Wat dat betreft zijn we toch maar gewoon mensen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.