Wat mag er weg? Ontspulkalender juni

Voor het eerst kon je – mits je me op Instagram volgt – meestemmen voor het onderwerp van vandaag. Uiteindelijk stemde 61% voor de ontspulkalender juni en dus is dat de blog die nu voor je ligt. Dit artikel is onderdeel van een serie waarin ik elke maand schrijf over de spullen die je het handigste precies in die maand kunt opruimen of uitzoeken.

Voor juni zijn dat weer de wat meer zomerse zaken. Nu corona eindelijk een beetje op z’n retour lijkt, kunnen we langzaam denken aan zomerse activiteiten en vakanties! Ik heb zelf nog geen idee wat ik (we) gaan doen, al merk ik wel dat ik steeds meer zin krijg om iets te plannen. Ons boottochtje van pas was wat dat betreft een heerlijke “appetizer” die smaakt naar meer!

Anyway, genoeg gekletst. Tijd voor de…

Ontspulkalender juni

Neem een momentje om de volgende zaken deze maand op te ruimen:

  • Beddengoed: niets zo lekker dan een fris en schoon bed. In de zomer ligt daar ander beddengoed op dan in de winter. Tijd om te kijken welke sets er nog goed zijn, welke aan vervanging toe zijn en welke je dubbel / teveel / in de verkeerde maat hebt.
  • Knuffels: als we dan voor een schoon bed gaan, dan mogen de knuffels ook wel even door de check. Een rondje wasmachine (op 60 graden) is meestal ook geen overbodige luxe. Zijn de knuffels in zulke grote getale aanwezig dat het kinderbed niet meer zichtbaar is? Dan is samen doneren aan andere kindjes een hele mooie manier van minimaliseren.
  • Linnenkast: als het beddengoed uit de kast is, maak er dan meteen even een uitgebreider opruimrondje van. Er liggen mogelijk nog wel washandjes of poetsdoeken die je al lang niet meer gebruikt.
  • Binnenspeelgoed: nu er meer buiten gespeeld wordt, ligt het speelspul binnen een beetje in een hoekje. Een mooi moment om te besluiten waar wel en niet mee gespeeld is in de afgelopen regenachtige periode.
  • Kampeerspullen: staat er een reisje op de planning? Hoe fijn is het als de kampeerspullen dan van tevoren uitgezocht zijn en alles wat er op zolder / in de berging staat, compleet, niet-kapot en van toepassing is.
  • Koffers/reistassen/rugzakken: ook in de categorie ‘wijs op reis’. Meestal hebben we een vrachtlading aan weekendtassen, rolkoffers, beauty cases, harde koffers, zachte koffers, trolley’s, cabin bags, kinderkoffers, backpacks en rugtassen. Verzamel ze allemaal op één plek en besluit welke je houdt.

Voor juni is het lijstje wat korter dan vorige maand. Maar de klussen zijn hier waarschijnlijk wel wat tijdrovender. Hoe het ook zij, plan er rustig de tijd voor en doe het niet alleen (tenzij je dat zelf juist prettig vindt). Heel veel spullen die voor jou overbodig zijn, kan je verkopen of – beter nog – doneren aan goede doelen. Als je wilt weten welke items je naar welk goed doel kunt brengen, check dan even deze post (één van de populairste posts van mijn blog).

That’s it voor vandaag! Leuk om te doen zo met die Instagram-stemming; het geeft mij duidelijkheid waarover jullie graag willen lezen. Dat ga ik vaker doen. En nu: tijd om op te ruimen en vakantieplannen maken!

Geniet van je dag,
xAnja

Anja

3 reacties op ‘Wat mag er weg? Ontspulkalender juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.