No Spend November: een update van de afgelopen weken

Tsjonge, jonge wat vliegt de tijd! Al anderhalve week heb ik geen blog geschreven. Ik zit momenteel in zo’n drukke periode dat de dagen waarop ik normaal mijn artikelen schrijf, helemaal worden “opgegeten” door andere activiteiten. Over het algemeen zijn dat hele leuke dingen (niet allemaal), maar ik mis het bloggen wel. Ik heb nog één zo’n druk weekend voor de boeg en daarna hoop ik me weer zoals gewoon op het schrijven te kunnen richten.

Maarrrr dat ik niet heb geschreven in de afgelopen paar dagen, is niet het onderwerp van de blog van vandaag. Dit is een No Spend Month update! Voor wie het niet heeft gelezen, de hele maand november doe ik mee aan No Spend November, een periode waarbij je probeert zo min mogelijk geld uit te geven. Je maakt daarvoor afspraken met jezelf – en in mijn geval maak ik die ook een beetje met jullie 😉 Zie mijn startblog met de ‘regels’.

Ook tof om te lezen (via Insta en mijn blog) dat een aantal van jullie meedoen met deze Maand! Dat vind ik zo bijzonder! Laat je ook weten (kan via de reacties hieronder) hoe jouw eerste 13 dagen zijn verlopen? Zo gingen die van mij:

No Spend Month Update

1 november ✔️
2 november ✔️
3 november ✔️
4 november ✔️
5 november ✔️
6 november ❌

Het ging een aantal dagen helemaal goed. Ik nam netjes brood en beleg, in plaats van sushi, een kant-en-klaar broodje of iets bijzonders voor de lunch. Er werd gekookt en niet afgehaald. Tot 6 november, een dag waarop ik al langer in de agenda had staan dat ik naar Intratuin zou gaan met mijn zus en neefjes. Voor de kerstshow, iets wat natuurlijk fantastisch is voor kleintjes. We lunchten er uitgebreid (op mijn kosten) en samen kochten we alvast een cadeau voor Sinterklaas, die ook voor de helft op mijn rekening kwam. Spijt? Nope! Dit was niet binnen de regels, maar toch dikke prima.

7 november ✔️
8 november ✔️
9 november ✔️
10 november ✔️
11 november ❌

Hoewel ik ‘uit eten gaan’ niet specifiek genoemd had (dat het niet mag deze maand), is het toch moeilijk een noodzakelijke uitgave te noemen. Maar vandaag, na een dag hard werken, zei Mr Dutchie dat ‘ie me kwam ophalen en dat we ergens samen gingen eten. En zo geschiede. Ook dat was gezellig!

12 november ✔️
13 november ✔️

Nou, geen 100% score, maar ook absoluut niet slecht: 2 van de 13 dagen heb ik me keurig aan de stelregels gehouden. Dat kan ik nu al zien op mijn bankrekening, die wel een beetje wat extra’s kan gebruiken, met de dure feestmaand voor de deur.

De komende 2 weken

Met nog wel wat dagen te gaan voor het 1 december is, verwacht ik dat het moeilijker gaat worden om niets uit te geven. Ook al zitten we weer in een lockdown, Sinterklaas komt eraan en dat betekent voor mij hulpsint spelen. Officieel ‘mag’ ik dat deze maand, maar toch vind ik het belangrijk om me ook daarbij bewust te zijn van wat ik koop. Niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook vanwege duurzaamheid en vanuit het minimalistisch gedachtegoed.

Doe jij ook mee of heb je wel eens een No Spend Month gedaan? Ik ben benieuwd hoe dat je bevalt (bevallen is). Laat het gerust weten hieronder, vind ik leuk om te lezen!

Anja

5 reacties op ‘No Spend November: een update van de afgelopen weken’

  1. Goed bezig!
    Ik doe het ook en ben toevallig vandaag de mist in gegaan en heb in de Zeeman onnodig spul gekocht :p Voor de rest had ik deze maand nog niets gekocht wat niet mocht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.