Verbouw-update: hoe het gaat met ons klushuis | Het Project

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik voor het laatst over onze verbouwing schreef. Hoogste tijd dus voor een update met lekker veel foto’s en een chronologisch overzicht van de verbouwing en de resultaten tot zover.

Op 16 mei schreef ik mijn laatste blogbericht met een update over de verbouwing van ons huis uit 1906, waar we sinds december 2019 wonen. Vlak voor de zomer publiceerde ik de foto’s van de nieuwe badkamer, waar we nog elke dag van genieten.

Volg je mijn blog nog niet zo lang? Dan weet je waarschijnlijk niet dat mijn vriend (“Mr Dutchie”) en ik een beetje gek zijn. Wij verbouwen huizen 😉 en dat gaat gelukkig nog steeds heel goed. Ik zou nu eenheel mooi verhaal kunnen typen over dat het een bewuste keuze is enzo, maar dat is echt onzin; we zijn er min of meer ingerold. Dit is inmiddels het vierde huis dat ik verbouw. En is ook verreweg ons grootste project. Niet alleen vanwege de grootte van het huis (bijna 200 m2 plus flinke tuin), maar ook vanwege de leeftijd en staat van het huis bij aankoop.

Je kunt door heel wat voorgaande artikelen bladeren om een beetje een idee te krijgen, maar er zijn er een paar zeker waard om even bij te lezen:

Ik pak de draad op waar ik gebleven ben met de laatste update:

Badkamer

Die is – op een handdoekrekje na – helemaal af. Je vindt de resultaten met alle voor en na foto’s in dit blogbericht.

Inloopkast

Ook die is eigenlijk helemaal klaar. Als je me volgt via Instagram, dan heb je misschien al eens Insta-story gezien met de inloopkast als achtergrond. Binnenkort een foto-update met alle ins & outs!

Chaos in de gang

Woonkamer

Het grove werk in deze ruimte is alweer van een tijdje geleden – wat zeg ik, bijna een jaar – maar we zijn nog steeds niet klaar met de details in deze ruimte. Hij is dan ook behoorlijk groot Je hebt al wel wat foto’s kunnen zien in mijn herfst house tour. Ik verwacht dat we aan het begin van 2022 alles – inclusief de gordijnen waar ik nu met smacht op zit te wachten – kunnen laten zien. Dit zal de grootste taak voor de laatste maanden van het jaar zijn. To be continued dus!

Hal en gang

De vestibule (hal) en gang pak ik even samen op, want ook daar is heel veel veranderd in de afgelopen maanden. Sinds we twee weken geleden een nieuwe lamp (in oude stijl) hebben opgehangen, is deze ruimte helemaal af. In de gang moet nog één deur gelakt worden en moeten er ook nog wat kleine dingen – zoals de afdekkapjes voor de lampen – worden geregeld. Maar ook hier zal binnenkort wel een update van komen!

Toilet beneden

Is ook helemaal af! Ik neem die voor en na foto’s mee in het verhaal van de vestibule en gang.

Ook oog voor de kleine details: dit is de dorpel tussen gang en toilet, die weer een mooie laklaag krijgt.

Dus dat was het weer voor dit keer. We zijn lekker opgeschoten en met een groot aantal ruimtes dus klaar of bijna klaar. Verwacht een aantal toffe updates in de komende weken!

Ben jij ook druk bezig met een verbouwing of klus in huis?

Anja

2 reacties op ‘Verbouw-update: hoe het gaat met ons klushuis | Het Project

  1. Tof! Fijn dat jullie inmiddels weer wat meer ruimtes helemaal hebben kunnen afvinken. Wij hebben de zolder geïsoleerd (alleen nog wat stukken aftapen) en daarnaast zijn we druk met de babykamer 🙂

    Like

  2. ABP, algemene bodemloze put ons klushuisje…….. De keuken in de aanbouw is een hoofdpiindossier geworden. Dak verdubbeld, nieuwe ramen en kozijnen geplaatst, alle tegels weg en laten stucen en verven, nieuwe radiatoren, elektra grotendeels vervangen,dat ging allemaal goed. De rest van de keuken heb ik in 3en gedeeld vanwege de hoge kosten als in : dure smaak. Eerste kasten die ik liet maken daarvan was het spuitwerk gerimpeld, bij de 2e keer net zo. Andere hoek waar de koelkast en oven in moeten naar andere spuiter , vakantie, ziekte, ral nummer kwijt ?? Iedere keer krijg ik te horen komt goed ……Adem in adem uit…pom pom pom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.