De 1e foto’s van ons huis | Het Project

Als je hier al een poosje meeleest, dan weet je dat Mr Dutchie en ik als een blok gevallen zijn voor een huis uit 1906 vol authentieke elementen en dat we daar net een paar weken wonen. Ons doel is om dit huis in de komende jaren duurzaam te moderniseren, zonder afbreuk te doen aan de prachtige Jugendstil / Art Nouveau stijl waarin het gebouwd is. En vandaag deel ik voor het eerst foto’s van ons nieuwe stekje!

Moeilijk fotograferen

Maar sjonge, wat was dit een uitdaging. Ik heb een beginners digitale spiegelreflexcamera en ben daar nog geen pro mee. De lichtinval in huis is schaars, het is op sommige plekken gewoon echt donker. Alles is beige of bruin of licht-geel. Het is ook nog eens hartje winter en het was flink mistig op de dagen dat ik deze foto’s maakte. Allemaal niet echt geweldige omstandigheden voor foto’s. Ik hoop dat jullie toch een beetje een indruk krijgen.

In deel 1 hieronder foto’s van de entree, de gang en de keuken aan de achterzijde van het huis. De teletijdmachine brengt u terug naar………..

.

.

.

.

.

BAM! Da’s nog eens een entree hè!
Entree met vloer en wanden van marmer, ornamenten op de muur en het plafond, glas in lood paneeldeuren en… jawel: muurschilderingen!
En hoewel alles echt vakwerk is, is er echt genoeg te doen: niet alleen is het niet onze kleur, er moet hier en daar ook flink gewerkt worden aan scheuren, deuken en kieren.
Wat een deur hè! Links op de foto de trap naar de 1e verdieping. Er ligt een granitovloer met bies in de hele gang. De muren zijn ook hier bewerkt. En heel tof: de trekbel. Ik ben een sucker voor dergelijke details.
Detail van de trap en het fonteintje.
De andere kant van de gang, met houtsnijwerk-boog, trap naar boven. Hier zie je ook de muurschilderingen beter.
De keuken: ergens in de jaren ’90 (gok ik) geplaatst. De deur rechts gaat naar de kelder. Het kastje ernaast is zeer waarschijnlijk een origineel kruidenkastje.
Aangezien we nét een nieuwe keuken hadden in het vorig huis, is dit wel weer even wennen: geen vaatwasser, een oven met een flinke gebruiksaanwijzing, scheef-hangende kastjes en een gaskookplaat. Maar we doen het er voorlopig mee en het gaat best! De meningen zijn verdeeld over de tegeltjes.

Wat zijn de plannen?

Daar kan ik kort over zijn: dat weten we nog niet precies. We zitten nu in de brainstormfase en hebben genoeg ideeën, maar halen er ook een professional bij. Zoals gezegd in de intro willen we het huis moderniseren, maar niet ontdoen van haar eigen stijl.

In de komende weken meer binnen-kijk foto’s. Ook heb ik vanwege privacy-redenen de foto’s van ons vorig huis offline gehaald. Jullie moeten het voorlopig dus even doen met “voor” foto’s.

En, wat vinden jullie ervan?

xAnja

.

(c) Alle foto’s hebben copyright en mogen niet overgenomen worden zonder toestemming. De omslagfoto is van Paweł Czerwiński en heeft niets met ons huis te maken.

Anja

22 reacties op ‘De 1e foto’s van ons huis | Het Project

 1. Oooo, wat tof! Ik snap wel dat jullie hier als een blok voor vielen. Ik vind de tegeltjes in de keuken wel wat hebben – maar dan wel in combinatie met een andere keuken, denk ik.

  Like

 2. Wauw wat een mooie foto’s van een mooi huis.
  Succes met brainstormen en de uitvoering. Heerlijk om het helemaal eigen te maken. Ik geniet van je blog Anja! Groetjes richarda

  Like

 3. Waw, wat een entrée en gang. Ben al heel benieuwd naar de rest.
  Veel succes met het brainstormen, is zo’n leuke fase…
  Veel woonplezier in jullie nieuwe thuis.

  Like

 4. Wat is dit mooi, alle oude details. Het glas in lood, fonteintje en de tegeltjes, héél fraai. Leuke uitdaging, ben benieuwd naar het volgende bericht hierover. Succes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.