Mijn acties voor november + meedoen met No Spend November

De laatste week van oktober is inmiddels aangebroken en dus is het weer tijd voor een blogpost met de plannen voor de nieuwe maand. Ik blik terug op oktober en doe mee met No Spend November, wat een groot deel van de acties voor deze elfde maand van het jaar bepaalt. Wat No Spend November is? Dat lees je hieronder.

Oktober is voor mijn gevoel echt voorbijgevlogen. Het voelt alsof we nét terug zijn van de zomervakantie, maar inmiddels is de herfstvakantie alweer achter de rug. Of tenminste, voor het grootste deel van het land dan. Vragen als “wat doen we met Sinterklaas?” en “Bij wie vieren we wanneer kerst?” worden ook al gesteld. Wat vliegt de tijd toch weer. Al zeg ik dat volgens mij élke maand.

Anyway, het is weer tijd voor mijn maandelijkse wat-gaan-we-volgende-maand-doen blogpost. Eerst kijk ik daarin terug en vervolgens schrijf ik over de plannen en acties van de nieuwe maand. Vind je dat ook leuk om te doen? Onderaan dit blogbericht vind je een simpele “how-to” om zelf ook je maanddoelen op te schrijven.

Terugblik

Oktober. Tsja. Voorbijgevlogen dus, ook al hebben we nog tot zondag voor november op de kalender staat.

Mijn maand in één woord: Herfstig

Highlights:

 • Er waren een aantal mooie momenten deze maand. Ik had dinertjes met vrienden, mooie avonden met Mr Dutchie, een tof weekendje weg… dat was genieten!
 • Ik heb me ein-de-lijk ingeschreven bij een nieuwe sportschool. En ja, ik merk dat het werkt. Heerlijk die energie!

Leermomentje: 

Ik heb het inschrijven bij de sportschool te lang uitgesteld. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik ben van nature geen sporter en behoorlijk een huismus. In de winter naar buiten gaan voor een sportsessie klinkt niet appetijtelijk, maar we gaan het zien…

Trots op/blij met:

 • We maken langzaam plannen voor de feestdagen. Ik ben me bewust dat ik in fijne omstandigheden zit en deze tijd kan vieren met wie met lief en dierbaar is.
 • We zijn weer wat meer bezig in huis om de laatste puntjes op de i te zetten. Dat geeft meteen resultaat en dat is winnen.
 • De vallende bladeren, de kleuren: de herfst is nu écht ‘hier’. Ik kan er onwijs van genieten. We kochten een appelboom om volgend jaar hopelijk meer uit eigen tuin te kunnen eten.
 • Ik heb een avondroutine bedacht voor mijzelf en schreef er meteen een blog over.

Viel tegen/kan beter:

 • Ik had op sommige dagen misschien wel heel veel op de to-do lijst staan. Gelukkig waren er ook dagen waarop ik kon uitrusten.
 • Van de 2 deuren die ik wilde verven deze maand zijn er 1,5 gelukt… maar dat komt begin november vast goed.
 • De tuin winterklaar maken: daar ben ik mee begonnen, maar het is zeker nog niet af.

Ik geef de maand een 8,5/10. Niet omdat ik het geen fijne maand vond, maar omdat ik (nog) niet al m’n doelen heb bereikt.

Nieuwe maanddoelen

En dan, de nieuwe maand. November! Nog één te gaan hierna voor we 2021 alweer gehad hebben. Dit zijn de doelen en acties die ik voor mezelf opgeschreven heb (niet allemaal, ik houd ook wel eens wat privé).

 • Meedoen met No Spend November (1)
 • 1 ‘Bioscoopdeur’ verven + die van oktober afmaken (3)
 • Tuin verder winterklaar maken (3)
 • Voorbereiden op Sinterklaas (4)
 • Minimaal één keer per week fitnessen (1)

De cijfers verwijzen naar de jaardoelen die ik in het begin van 2021 opgestelde.

Wat is No Spend November?
No Spend November is een challenge waarbij je alleen geld besteed aan noodzakelijke uitgaven. Helemaal geen geld uitgeven kan eigenlijk niet. Tenminste, ik moet ook gewoon de hypotheek betalen. Het idee erachter is om inzicht te krijgen in waar je je geld – soms klakkeloos – aan uitgeeft. De keuze is gevallen op november omdat deze zich vlak voor de duurste maand van het jaar bevindt. De spelregels bepaal je zelf.

Gaan we doen!

Ik ga dus weer meedoen met No Spend November. Dit zijn mijn persoonlijke spelregels voor dit jaar:

Van 1 t/m 30 november geef ik alleen geld uit aan noodzakelijke dingen. Ik koop geen kleding en schoenen, boeken en tijdschriften, woonaccessoires, planten, bloemen voor mijzelf, bijzondere lekkernijen; alleen basis-boodschappen, uitjes anders dan gratis activiteiten, (online) spelletjes / games etc, persoonlijke accessoires en sieraden, geen ‘thuisbezorgd’, één keer naar de kapper mag, één keer tanken mag.

Natuurlijk houd ik jullie daarvan op de hoogte via m’n blog. Doe jij ook mee met No Spend November? Dat zou ik supertof vinden. Wil je weten hoe dit me vorig jaar af is gegaan? Lees dan: No Spend November 2020: de eindstand.

We gaan er weer wat moois van maken! Ik wens je een prachtige november!

Ps. Zelf maanddoelen opstellen? Bedenk dan wat je dit jaar (nog) wil bereiken. Je hebt er nog twee maanden voor. Schrijf deze to-do’s op en maak ze concreter: wil je nog x cursussen doen? Hoeveel uur per week is dat dan? Opgeruimd huis voor 2022? Plan daar elke week een avond voor in.

Anja

4 reacties op ‘Mijn acties voor november + meedoen met No Spend November

 1. Klinkt als een hele fijne maand, ondanks dat je niet al je doelen hebt bereikt! Ook goede plannen voor november al. Gek hè, dat de tijd zo snel gaat en de herfstvakantie nu alweer voorbij is? Voor mijn gevoel is de zomervakantie ook nog maar net voorbij. No Spend November klinkt echt heel goed! Ik wil zeker proberen om mee te doen, al ben ik echt zo slecht met dat soort challenges. Ik geef vaak echt véél te veel geld uit.

  Like

 2. ik vind je post er leuk lezen. no spend november nog niet eerder gehoord. er staat al een afspraak schoonheidssalon en kapper, juist om niet in de drukte van december te gaan 🙂 maar voor verder een mooi idee. ik neem um mee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.