Ik ben er weer! Reisverslag & nieuwe plannen

Hey hallo, ik ben er weer! Je hebt me even moeten missen vanwege vakantie, maar inmiddels zit ook dat er weer op. De oplettende lezer ziet meteen dat er hier flink wat veranderd is. En niet alleen qua uiterlijk, maar daarover later meer. Eerst even een korte vakantie-terugblik. 

Vakantie 2021

We begonnen met een paar dagen in Recco, een plaatsje aan de westkust van Italië. We reisden met de stationwagen van Greenwheels omdat mijn eigen Mini toch al aardig op leeftijd is (bijna 20!) en ook niet de allerruimste auto voor een langere reis is. De Ligurische kust is prachtig. Wild en ruig. Grote kliffen en steile bergen maken dat je zeker weet dat je niet in Nederland bent 😉 We hadden er bovendien een prachtige slaapplek:

We bezochten Genua, maar dat is een stad die je prima kan overslaan. Persoonlijke mening, uiteraard, ik vond er weinig aan. De wandeltocht van de ene naar de andere vesting op de kammen van de bergen eromheen was pittig en bijzonder, omdat we grotendeels in de wolken liepen! En waaien kon het er ook flink!

Na een paar dagen trokken we verder zuidwaarts, Toscane in.

Ik had een mini-citytrip voor ogen als “tussendoortje” in deze vakantie en het stadje in kwestie werd San Gimignano, bij veel Hollanders bekend. Hier sliepen we in een studio binnen de vestingmuren, op loopafstand van alles (toegegeven, San Gimignano is niet heel groot). Hier bezochten we de Dom, het martelmuseum (phoe) en wandelden we ’s avonds door de straatjes als de toeristen weg waren, het wat koeler was en wij ons buikje vol gegeten hadden. Een absolute topper was de wijntour met aansluitende lunch (en wijnproeverij) bij een lokale, kleine wijnboerderij.

De laatste week spendeerden we op onze eigen berg. Ja, dat lees je goed! We hadden op Booking een huis gevonden met amper een beschrijving, geen reviews en alleen een paar foto’s van de buitenkant. Die zagen er op zich goed uit, maar het was toch een wel een risico. Gelukkig kwam het goed, sterker nog: het bleek een onontdekte parel in de bergen boven Lucca (Alpi Apuane):

De rit ernaar toe is niet voor de poes (smalle weggetjes, kliffen en afgronden), maar eenmaal daar word je rijkelijk beloond. In de verste verte is er niemand te zien. De stilte en de rust is adembenemend en was – eerlijk is eerlijk – ook een beetje wennen. 4G doet het er soms, maar ik had mijn internet toch al voor een groot gedeelte uitstaan deze vakantie. We lazen boeken. Zwemden wat in ons eigen (!) zwembad. Kookten er pasta en dronken wijn tot we op de laatste donderdag een lokaal restaurantje vonden met de lekkerste gerechten voor een prikkie (drie keer raden waar we vrijdag ook nog even de bloemetjes buiten hebben gezet!).

Minimalist Dutchie 2.0

Ruim drie weken heb ik geen blogartikel geschreven. Ik heb bewust even afstand genomen en dat is een goede keuze geweest. Als je al 4,5 jaar blogt over minimalisme, dan kan de sleur er wel eens inkomen. Dat gaat meestal ten koste van de artikelen die verschijnen en dat is zonde. 

Ik besloot op vakantie dat het tijd was voor een frisse blik. Die laatste week, die ik voor 99% offline spendeerde, had ik een ‘aha momentje’ en kwam de creativiteit weer terug. Ik merkte dat de blog in z’n huidige vorm niet goed meer aansloot bij mij. Minimalist Dutchie zal blijven gaan over minimaliseren, maar zoals de nieuwe ondertitel al zegt: ik ga voor een focus op eenvoudig leven. Dat is breder dan minimalisme en omvat ook consuminderen, zelfvoorzienend leven en tijd voor jezelf nemen (zelfontwikkeling). Die hoofdonderwerpen zie je terug in de menubalk. En, eerlijk is eerlijk, kwamen de laatste tijd gewoon al meer uit mijn digitale pen.

En geen nood, ik zal blijven schrijven over de capsulegarderobe, over ontspullen en opruimen en andere vormen van minimalisme in de praktijk. Ik vind juist dat die goed samen gaan – en de verbreding geeft mij de kans om m’n creativiteit ten volste in te zetten.

Met dat inzicht ging ik aan de slag, daar op dat laatste vakantieadresje. In een ochtend plande ik de blogonderwerpen voor EEN HEEL JAAR. Echt waar! In gedachten vloog ik van september naar december en van juli terug naar januari. Voor elke maand maakte ik een schema en noteerde ik de onderwerpen waarover ik wil schrijven. Het online magazine voor eenvoudig(er) leven was geboren. Of: Minimalist Dutchie 2.0

Ik heb er weer zin in! De vakantie heeft me tot rust gebracht en mooie inzichten gegeven. Wallen verminderd en toffe herinneringen opgeleverd. Dat alleen al is een les op zichzelf. 

Blijf je meelezen en reageren? Dat zou ik echt fantastisch vinden. En dankjewel dat je dit hele verhaal tot het eind gelezen hebt! 

Links:

Anja

23 reacties op ‘Ik ben er weer! Reisverslag & nieuwe plannen

  1. Ja geweldig hé. Ik las ook dat jullie gezwemd hebben. Je was natuurlijk nog helemaal in Italiaanse sferen. Ik vond Genua juist heel indrukwekkend door de smalle donkere steegjes met de was die boven ons hing. Ik zag al die zeelui uit vroeger tijden in gedachten al helemaal door die straatjes zwerven. Ik vond Ligurie ook zo mooi. Zo’n relaxte sfeer ook.

   Geliked door 1 persoon

 1. Het klinkt alsof je heerlijk hebt bijgetankt 🙂
  De site ziet er lekker fris uit, mooi!
  Ik ben benieuwd naar de nieuwe onderwerpen 🙂

  Kan het zijn dat de link naar het huis met zwembad op Booking niet werkt? Of ligt het aan mij?

  Like

  1. Hi Mo, tof dat je de site mooi vind. Ik was toe aan iets nieuws (en tis nog een work in progress hoor). Ik check de link van Booking.com morgen, lukt me niet op m’n mobiel!

   Like

   1. Thnx 🙂

    Wat mij nu opvalt, nu ik naar deze post terug wilde om de link naar dat awesome vakantiehuis nog een keer te checken ;), is dat hij niet bovenaan als eerste post staat?
    Daar staat nog steeds de post over voorrraadkoken.
    Ik moest de sideway scrollbalk doorscrollen om dit bericht te vinden.
    Misschien handig om het nieuwste bericht bovenaan te zetten en niet alleen in de sideways-scroll?

    Maar misschien kijk ik niet goed, dat kan ook 🙂

    Like

   2. Hi Mo, ik heb de link bijgewerkt en volgens mij doet ‘ie het nu.
    Ik weet niet op welke manier je de blog bekijkt, maar op mobiel, tablet en in de browser staat er aan de bovenkant een slider. Daarin staan de nieuwste berichten als eerst en een aantal “oude favorieten”. Daar staat ook steeds m’n nieuwste bericht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.