Verbouw-update #5 | Het Project

De laatste verbouw-update was van 10 oktober, en uiteraard keek en las ik die nog even terug voor ik aan deze nieuwe “aflevering” (want het is een ware soap hoor, die verbouwing van ons) begon. Tsjonge wat is er veel gebeurd!

Het is bizar hoe snel je eigenlijk weer vergeet hoe erg het was. Dat de woonkamer geen vloer had maar een zompige klei-bende (met dank aan het open riool, jammie!). Dat de muren afbladderden achter het behang. Dat werkelijk alles donker en beige en groenbruin-achtig was. Ooit was het waarschijnlijk dé kleur… 🙂

Eerdere verbouwupdates (chronologisch van nieuw naar oud):

We zijn er nog niet. Nog lang niet. Dit is tenslotte een update-artikel. Maar oh, wat ben ik blij met de voortgang en oh, wat wordt het mooi! Kijken jullie mee?

Ik begin meteen maar even met de belangrijkste vondst: vanaf dag 1 was duidelijk dat er bijzondere muurschilderingen in onze vestibule en gang zitten. Een groot deel daarvan is nog gewoon zichtbaar. Tot we ze eens beter bekeken en zagen dat de lijnen verder leken te lopen dan wij konden zien. Wat bleek, er was overheen gelatext! Met behulp van een schuurpapiertje ontdekten we de verborgen delen. We laten deze later restaureren.

Foto is ’s avonds genomen dus een beetje donker.

Een kijkje in de badkamer. Of nou ja, wat de badkamer moet worden. Hier had ik nog niet eerder over geschreven, behalve de inspiratie-post met de style- en productkeuzes. Hier gaan de Italiaanse tegels de muur op… in visgraat inderdaad! Links groene badkamer-gipsplaten met daarachter (uiteraard niet meer zichtbaar) isolatie.

Hier zijn we weer terug in de woonkamer, de achterkamer om precies te zijn. Ik schreef het al eerder: wij gaan bewust voor kalkstuc en niet voor gipsstuc (lees hier meer), maar dat heeft wel wat voeten in aarde.

In de vorige update zag je dat de muur voor de helft afgebikt was tot op de bakstenen, omdat dit helaas te lang vochtig was geweest. Eerst moest daarvoor gezorgd worden, waarna de eerste laag – saneermortel – op die halve muur kon. Vervolgens werd er deze (beige) hechtmortel met wapeningsnet tegen scheuren opgezet: een ondergrond voor de daadwerkelijke gladde stuclaag.

Wát een verschil!

Die gladde stuclaag zie je hierboven. Naast dat kalk een veel prettiger product is, vind ik het ook veel mooier dan gips. Moeilijk te beschrijven, moet je zien en voelen 😉 Je ziet hier ook dat de vloer afgedekt is tegen stuc-klonten en het houtwerk is ondertussen ook overal geschuurd: een klusje voor Mr Dutchie en ondergetekende.

En spotte je de UFO lamp ook… die is een tikje stoffig geworden 😉

Ook in de slaapkamer is er actie in de taxi. Hier is rechts van de schouw de muur al geïsoleerd (links moet nog) en alle elektra is vernieuwd. De lambrisering onder het raam is weggehaald om aerogel aan te brengen, ook wel bekend als de “NASA isolatie” Ook hier is bijna al het houtwerk geschuurd.

Kijkje in het toilet op de 1e verdieping… wat meteen een sneak preview is voor de badkamer, want die lijken qua stijl wel op elkaar. Deze foto oogt wat gek, ik heb ‘m met de groothoeklens gemaakt. Zo heel diep is dit toiletje niet 😉

Hier zijn we weer een verdieping lager en EIN-DE-LIJK begonnen met verven. Dit is de multiprimer van Fairf, die ik alvast in RAL 9010 (de uiteindelijke lak-kleur) heb laten mengen. Wat een verschil hè!

De oude dorpels liggen ook weer op hun plek.

Met deze foto beëindig ik deze verbouw-update. Zoals je kunt zien, zijn we al een heel stuk verder met verven. Ook al is het nog lang niet af, ik vind nu al dat je ziet hoe het gaat worden straks. Met de witte muren – die nog geverfd worden – en het witte houtwerk – wat nog afgelakt moet worden – is het al zo’n verschil!

Tot de volgende verbouw-update!
xAnja

Alle foto’s zijn mijn eigendom (c) en mogen niet zonder toestemming worden overgenomen.

Anja

7 reacties op ‘Verbouw-update #5 | Het Project

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.