Corona-Pasen: Koken, klussen en cadeaus op afstand | Fotoverslag

Het paasweekend is hier voorbij gevlogen, maar nu ik zo dit blogartikel schreef, met alle foto’s daarbij, bedacht ik me dat we ook wel heel veel hebben gedaan in één lang weekend. Hebben jullie genoten van de feestdagen, ook al zitten we nog steeds in quarantaine? Hierbij een fotoverslag van mijn weekend.

Vorige week zaterdag stuurde ik dit pakketje naar mijn kleine neefjes, met wie we normaal gesproken zeker Pasen zouden vieren. Erin zaten vooral ‘minimalistische’ cadeaus (de meeste ouders hebben juist genoeg van de kinderspullen): zaadjes voor in de tuin, iets lekkers, een rompertje, een kwartetspel en de konijntjesslinger die ik zelf maakte van restjes papier. Zo maakte ik het voor hen toch ook een beetje feestelijk en liet ik weten dat ik aan ze denk. Ook gingen er kaartjes naar mijn ouders en oma’s. Mijn vriend deed hetzelfde, hij stuurde naar zijn ouders en naaste familie ook een kaartje. Zo hebben we toch ook oog voor elkaar!

1e Paasdag

Eerste Paasdag: een zeldzame paasbrunch met z’n tweetjes, maar dan wel mét gepocheerd ei met zalm en avocado. En aardbeien met Griekse kaneelyoghurt. En macarons. En matzes. En paasbrood. En choco-paaseitjes. Alleen zaten we na de toast met ei en een matze eigenlijk allebei al vol. Het tafellaken is hier trouwens een oud gordijn 😀

Yummmmm! Wat een rijkdom!

We spraken tijdens (en voor ons net na) de brunch met mijn schoonfamilie via Zoom. Zo zaten we toch nog een beetje bij elkaar “op de thee”. Er werd gegeten en gelachen, er kwamen eitjes door het beeld en we bespraken onze weekenden. Een heel bijzonder moment. Daarna stapten we de tuin in voor taart, koffie en een flinke dosis zonneschijn. De monchou-taart geheel verzorgd door Mr Dutchie trouwens.

Na al deze calorieën was het tijd voor een beetje calorieverbruik. We trokken de wandelschoenen aan en besloten een wandeling in de buurt te maken. Waar we voorheen misschien wat sneller een eindje weg zouden gaan, of een langere tocht zouden kiezen, hielden we het nu maar beperkt: onze één-keer-per-dag-luchten was een tochtje van zo’n 5 km rondom ons eigen nieuwe huis.

Thuisgekomen hadden we een klein hapjesplankje en rond acht uur begon ik aan ons driegangenmenu voor het Paasdiner. Vooraf was het kwartelei tonatto (gekookte kwartelei in een ‘nestje’ van rucola op een bedje van tonijnmousse met toast), kalfssteak met Roquefort, notengnocchi en broccolicress en als toetje: mango-slush met een mini-pavlova, lemon curd, verse mango en een chocolade-eitje. Er zijn geen foto’s van, maar neem van mij aan: het was heel lekker 😉

Tweede Paasdag

Na een Tweede Paasdag-ontbijt (we hadden nog genoeg over van dag één) stond er andere actie op de planning: we moeten zelf nu echt aan de slag, want in juni komt de aannemer en zijn team. Ik schreef er eerder al over en kan eigenlijk niet wachten tot het zover is. Dit huis verdient het zo. Dus haalden we de voorkamer leeg en begon ik dapper met de spuitbus warm water om het behang eraf te halen. Mr Dutchie huurde ondertussen een afstomer en daarna konden we pas echt volop aan de bak.

(Benieuwd naar de foto’s van deze ruimte vóór het klussen startte? Zie hier)

Mr Dutchie is een Feyenoord-fan, vandaag de F op zijn klustrui 😉 De Kelfort plateautrap (no spon) is een en een gouden aankoop! Zo’n ladder is de investering waard (voor mij viel het mee, ik kocht ‘m voor € 80 tweedehands) want met een huishoudtrapje red je het gewoon niet. Veiligheid boven alles. En met plafonds van 3.40 was hij hier alleen al nodig om een lampje te vervangen 😉

Deze wilde ik jullie niet onthouden, dit kwam achter het behang vandaan. De naam Jacoba gestanst in de muur, met een ornamentje (klein takje). Bij ons weten zat er in het gezin van de vorige bewoners (die er sinds de jaren ’80 woonden) geen Jacoba. Wie zou dit dan zijn…? Met een huis uit 1906 kan het zomaar heel oud zijn…

Aan het einde van de middag moest de behangafstomer terug en ploften wij op de bank met Indiase take-out #supportyourlocals. Ik spendeerde de avond met het vullen van mijn Pinterest-borden voor alle kamers die we gaan verbouwen in de komende tijd. Maar daarover later meer!

Fijne dag allemaal,
xAnja

Fotocredits: Micheile Henderson

Anja

6 reacties op ‘Corona-Pasen: Koken, klussen en cadeaus op afstand | Fotoverslag

  1. Wat hebben jullie heerlijk genoten van de Paasdagen. Het eten ziet er heerlijk uit. En wat een bijzondere vondst op de muur. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar het verhaal erachter. Hopelijk vind je nog meer ‘aanwijzingen’ 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.