Hoe maak je van je slaapkamer een ‘hotelkamer’?

Ik heb er erg aan moeten wennen: onze slaapkamer, die altijd behoorlijk minimalistisch was, werd met de komst van de baby één grote verzamelruimte van spullen. Met dat de weken vorderden ging dat me steeds meer tegenstaan. Tijd om schoon schip te maken en de slaapkamer weer om te turnen naar waar ‘ie voor bedoeld is: lekker slapen.

Een mooi uitgangspunt is dan ook: de hotelkamer. Dat is vaak een ruimte waar we wél tot rust komen. Vooral omdat het lekker leeg is, er elke dag een opgemaakt bed te vinden is en we er niet veel anders doen dan slapen. Hierbij mijn tips om je eigen slaapkamer zo’n hotelgevoel te geven.

1 – Alleen voor slapen

Want dat is namelijk issue nummer één met slaapkamers: we maken er vaak multifunctionele ruimtes van. Er staat ook een bureau, een tv of een hometrainer of we hebben er een boekenkast staan en een stoel die dient als dumpplek voor kleding. Een schildersezel of een uitpuilende schoenenkast… Allemaal niet handig als je van je kamer een rustige slaapruimte wil maken.

2 – Zo leeg mogelijk

In een hotelkamer vind je zelden of nooit accessoires anders dan misschien een schilderij of een pennenbak. Wil je je huis meer hotelvibes geven, dan is het zaak om je slaapkamer zo leeg mogelijk te maken. Dus geen 19201290 prulletjes, planten overal, maar eigenlijk ook geen meubels anders dan die nodig zijn: een bed, kast, misschien een klein bureautje. Ontspullen dus, weg met de overbodige zooi! Persoonlijk ben ik ook geen voorstander van tv’s in de kamer, want die zorgen alleen maar voor minder slaap.

3 – Strakke uitstraling

De meeste hotels gaan voor een wat donkere, rustige sfeer met hout en soms een klein printje in behang of gordijnen. Wil je meer hotelflair in jouw slaapkamer, kies dan voor wat donkerdere tinten en niet al te schreeuwerige prints. Wij hebben gekozen voor diepgroen.

4 – Hotelbeddengoed

Ik heb zelf wit beddengoed wat letterlijk in hotels gebruikt wordt (van Van der Valk, nonspon). Dat kun je namelijk heet wassen, makkelijk vouwen en gaat heel lang mee. En, ook niet onbelangrijk, het ligt heel lekker! Een goed vierseizoenendekbed / all season dekbed is ook een aanrader: één koop, het hele jaar door effectief. Die van ons is van micropercal katoen.

5 – Elke dag bed opmaken

Okay, een kamermeisje zou fantastisch zijn, maar bij gebrek daaraan moet je dit toch zelf doen: elke dag even de tijd nemen om het bed glad te trekken na het slapen zorgt echt voor een fijnere aanblik ’s avonds. Maak het jezelf makkelijk door sierkussens en plaids achterwege te laten. Is ook weer mooi minimalistisch!

6 – Investeren in een goed bed

Ieder hotel zal vertellen dat de grootste kostenpost van de kamer het bed is. De rating van een hotel – en het succes van je verblijf – hangt grotendeels af van hoe goed (kwalitatief) het bed is. Ik denk dat wij in de regel te weinig zorgdragen voor een goed bed. Dat is namelijk vaak nogal een uitgave. Reden te meer om het in één keer goed te doen voor meerdere jaren. Is een nieuw bed nu geen haalbare kaart? Maak er een spaardoel van!

Wat is jouw pro-tip voor een goede nachtrust? Sweet dreams!

Anja

9 reacties op ‘Hoe maak je van je slaapkamer een ‘hotelkamer’?

  1. Voor mij ook geen sierkussentjes en dat soort dingen, want dan trek ik inderdaad m’n bed niet meer recht. En inderdaad zó belangrijk om van je slaapkamer niet een verzamelplaats van spullen te maken. Voor mij geldt: een opgeruimde kamer slaapt echt een stuk beter.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.