Zomaar een zaterdag | Baby 14 weken

Omdat de tijd vliegt en de ontwikkeling in die eerste jaren zo hard gaat, leek het me leuk om af en toe een soort ‘dagboekmoment’ te delen uit mijn leven momenteel. Ik koos voor de zaterdag, omdat dat gemakkelijk bijhouden is. Hoe ziet ‘zomaar een dag’ eruit? Het is nu oktober 2022.

Eerder schreef ik al Het leven met een pasgeboren baby (week 2) en over mijn ochtenden (week 12) met een baby.

04.15 uur – Ik lig nog lekker op één oor, maar hoor op de babyfoon geluid. Er heeft er eentje honger en dat betekent een flesje (1/5) maken. Baby Dutchie krijgt ongeveer 150 cc. Daarna valt hij weer snel in slaap en kan ik nog wat uurtjes pakken.

08.30 uur – Tijd voor een verschoning en borstvoeding (2/5), waarna we samen wat spelen, knuffelen en ik de kleine in de babygym leg om voor mijzelf havermoutpap met melk te maken. De poezen krijgen eten. Na een kleine anderhalf uur wakker te zijn geweest, leg ik de kleine weer op bed. Tijd om me aan te kleden en klaar te maken voor de dag. Ik neem mijn eerste kopje koffie en werk aan het redigeren van een lokaal magazine, iets wat ik vrijwillig doe.

11.30 uur – Baby is wakker en krijgt een flesje (3/5). Papa is ook thuis en neemt deze honneurs waar. Ik maak nog even het redigeerwerk af. Grote Zoon vertrekt naar zijn werk (horeca). Daarna pakken we alle klusspullen erbij en beginnen we met het ophangen van een schilderij, een klusje wat al langer op de planning staat. We lunchen en ik breng de baby weer naar bed voor een dutje. In de tussentijd hangen we het schilderij op. Daarna ga ik kolven, zodat ik op mijn ‘werk-kolfschema’ blijf.

14.30 uur – De kleine is wakker en krijgt weer een verschoning, een flesje (4/5) en we spelen wat. Ik ruim het huis een beetje op, Mr Dutchie ruimt de klusspullen op die we nodig hadden voor het schilderij. Ik merk dat ik behoorlijk moe ben en besluit te luisteren naar mijn wederhelft die me aanraadt om een dutje te doen.

16.00 uur – Als ik om 4 uur wakker wordt is de baby weer naar bed. Ik neem een beschuitje en een kop koffie en bekijk wat social media. Daarna ruim ik wat verder op met een podcast op en dan hoor ik de kleine wakker worden.

17.30 uur – Mr Dutchie vertrekt naar vrienden voor een etentje. Ik haal de kleine uit bed en geef hem een flesje (5/5) en een schone luier. We videobellen met opa en oma en wandelen een stukje (baby in de wandelwagen) om wat spullen naar de kledingbak te brengen. Daarna is het tijd voor zijn bad en trek ik ‘m een frisse outfit aan. We lezen samen een boekje in de schommelstoel, knuffelen nog wat en dan is het slaaptijd.

19.00 uur – Ik hang de was op die nog in de machine zat en bestel Chinees. Ik ben alleen thuis en kies voor gemakkelijk. Ik ruim de badkamer op na het badje en daarna de keuken. Tegen de tijd dat het journaal op staat, wordt het eten bezorgd. Ik kijk een aflevering Anatomy of a Scandal op Netflix, maar het pakt me niet zo.

21.15 uur – Tijd om te kolven voor de nacht, waarna ik de kolfspullen grondig schoonmaak, de poezen eten geef en de deuren op slot doe. Om 22.00 uur lig ik, tandengepoetst en wel, in bed. Ik lees nog een paar minuten in De Horlogemaker van Londen, maar m’n ogen vallen vrij snel dicht.

Anja

3 reacties op ‘Zomaar een zaterdag | Baby 14 weken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.