Mijn huidige herfst ochtendroutine | Baby, producten, planning

Het is alweer even geleden dat ik over mijn ochtendroutine schreef. En die is nogal veranderd ten aanzien van de vorige keer. Ons kleintje is op het moment van schrijven 12 weken oud en sinds ongeveer twee weken hebben we iets van een vast dagritme. Op de meeste dagen dan, want er zijn ook gewoon nog spooknachten, sprongetjes en dagen waarop alles anders loopt. En dat is ook okay.

Mijn ochtendritme is nu ook anders omdat ik nog geboorteverlof heb. Over 1,5 week moet ik weer beginnen en zullen de ochtenden er dus weer anders uitzien. Dit ‘snapshot in time’ van het moment waarop we nog met elkaar zijn elke dag vond ik daarom extra bijzonder om vast te leggen op dit digitale papiertje. Enfin, here we go:

  • 07.30 uur

Ergens tussen 7 en 8 uur wordt de kleine man wakker, meestal na nog één nachtvoeding, wat echt heel okay is voor een 12-weken-oude baby. Hij slaapt nog bij ons in een wiegje op de slaapkamer. Ik sta op, trek m’n badjas aan want het is al best fris, verschoon de baby en geef hem borstvoeding. Verschonen, voeden, boeren duurt zeker een half uur.

  • 08.15 uur

Daarna “kletsen” we even om z’n eten te laten zakken, zo “oefenen” we momenteel verschillende geluidjes. Ik leg de baby in het midden van ons bed (of Mr Dutchie neemt ‘m mee naar beneden). Zo kan hij even spartelen en bewegen en kleed ik me aan voor de dag.

  • 08.30 uur

In de badkamer doe ik mijn lenzen in, haal ik met een herbruikbaar make-up doekje nog eventuele restjes weg, smeer de honing dag/nachtcrème van De Tuinen op en doe ik mijn make-up: een vleugje foundation (Catrice True Skin warm beige), wat blush (Yves Rocher rose capucine), concealer (Maybelline instant eraser), oogpotlood (kohl, Hema) en mascara (Maybelline lash sensational) op. M’n haar borstel ik uit en gaat in een staart. Dat is gewoon het meest praktisch met een baby. M’n plasticvrije deo is Sweet Roots van Happy Soaps.

  • 08.40 uur

Dan neem ik de kleine mee naar beneden en leg ik hem even in de babygym (deze is echt een aanrader, meer heb je niet nodig!) Zo kan hij even spelen en ik ontbijt maken, als m’n lieve wederhelft dat niet al heeft klaargezet. Ik bedenk in het weekend een menu voor de hele week voor mijzelf, ontbijt en lunch inclusief, zodat ik gevarieerd eet en ’s morgens niet hoef na te denken 🙂 Ik drink elke ochtend bij het ontbijt een kop thee.

Links naast m’n bucketlist zie je mijn persoonlijke weekmenu. De diners zijn uiteraard voor het hele gezin.
  • 09.00 uur

Als Mini Dutchie nog rustig is, ruim ik na het ontbijt nog even de vaatwasser uit. Maar meestal wil hij na een uurtje ’s morgens al wel weer een dutje doen. Ik leg hem op bed en maak ons bed op. Dat geeft altijd zo’n opgeruimd gevoel. Ik probeer pas op dit moment voor het eerst echt m’n telefoon te gebruiken (op een snelle blik op de agenda na als ik ‘m aan het voeden ben). Ik lees wat nieuws of berichtjes en pak een kopje decaf koffie.

  • 09.15 uur

Tijdens zijn dutje werk ik wat aan m’n blog of aan het schrijfwerk wat ik vrijwillig doe. Of ik lees ’n boek of doe ik een klein huishoudelijk klusje zoals was vouwen. Ook pak ik hier een kort meditatiemomentje met behulp van mijn Fitbit. Ik drink een tweede kopje koffie, hopelijk warm – als de kleine man blijft slapen.

  • 10.30 uur

Rond 10.30 à 11.00 uur doen we weer een rondje verschonen, voeden, samen chillen, gevolgd door ‘tummy time‘.

  • 11.30 uur

Daarna heb ik meestal alweer honger (borstvoeding!) en is het dus lunchtijd. De kleine man zit daar vaak gezellig bij, in de Maxi-Cosi of op schoot. Ook mijn lunch bedenk ik dus van tevoren, lekker makkelijk.

En dan is het alweer 12 uur en dus het einde van de ochtend en zit dit blogje er ook weer op. Over een paar weken zal ik ook weer ‘ns schrijven over mijn avondroutine, want ook die ziet er behoorlijk anders uit!

Anja

2 reacties op ‘Mijn huidige herfst ochtendroutine | Baby, producten, planning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.