Iets op Vinted kopen? Zo vind je wat je zoekt

Mijn laatste aankoop? Twee superschattige tuitbekertjes van Munchkin voor de kleine man. De keer daarvoor? Een aantal nieuwe kleertjes, ook voor Mini Dutchie. Vinted is een populaire app waar je tweedehands kleding, schoenen en accessoires kunt kopen, verkopen en ruilen. Ik zal (online) shoppen niet snel promoten hier, maar als je dan toch wat koopt – we hebben allemaal kleren nodig, nietwaar – dan kan dat beter tweedehands zijn.

En daar komt Vinted dan ook om de hoek kijken. Ik vind het een fijne manier om tweedehands spullen (vooral kleding) op de kop te tikken. Niet alleen bespaar je het milieu, het is ook veel leuker voor je portemonnee. Op zoek gaan op Vinted voelt een beetje als schatzoeken, maar het kan ook irritatie opwekken, want het aanbod is heel groot. Daarom hier vier tips om te helpen bij het vinden van wat je zoekt op Vinted:

4 tips voor shoppen op Vinted

  1. Gebruik de zoekfunctie: Vinted heeft een gedetailleerde zoekfunctie die je kunt gebruiken om specifieke items te vinden. Je kunt zoeken op merk, maat, kleur, stijl en zelfs de staat van het item. Ben ik op zoek naar een jurkje van Cos in blauw, grijs of zwart, dan typ ik “Cos” in en filter ik vervolgens op kledingstuk (jurkje), maat (38) en kleur. Dit maakt het gemakkelijk om precies te vinden wat je zoekt.
  2. Of start bij de categorieën: Vinted werkt met verschillende categorieën, zoals kleding, schoenen, accessoires, kinderkleding, etc. Er zijn ook weer subcategorieën. Door deze categorieën te doorzoeken, kun je snel items vinden die passen bij je zoekopdracht. Voor de tuitbekers had ik kunnen zoeken op Kinderen > Babyverzorging > Kinderservies > Babyflessen, maar omdat ik specifiek op zoek was naar een Munchkin beker, typte ik dit simpelweg als zoekwoord in.
  3. Bekijk de verkoperprofielen: Vinted heeft verkoperprofielen waar je kunt zien wat voor soort items een verkoper verkoopt. Zo is er een grote kans dat iemand die een babybroekje maat 74 verkoopt, meer kleding voor maatje 74 heeft. En misschien ook wel flesjes of babyspeelgoed. Via de reviews kun je zien of eerdere kopers tevreden waren met het product dat ze kochten van deze verkoper.
  4. Gebruik de optie ‘vergelijkbare artikelen’: Heb je een kledingstuk gevonden wat lijkt op wat je zoekt, maar wat het net niet is? Of vind je de gevraagde prijs te hoog? Klik dan op het artikel in kwestie en kies (iets naar onder) voor de optie ‘vergelijkbare artikelen’. Daar vind je soortgelijk aanbod, maar dan van andere verkopers..

Ik vind Vinted is een fijne app om tweedehands kleding, schoenen en accessoires te kopen. Vooral voor de baby. Hij is snel en gebruiksvriendelijk, ondanks het enorme aanbod. Door gebruik te maken van de zoekfunctie, categorieën, verkoperprofielen en opties bij producten, kun je snel en gemakkelijk vinden wat je zoekt. Bovendien zorgen we er zo voor dat kleding en spullen meer gebruikt worden, dat er minder afval is en er minder grondstoffen voor nieuwe producten nodig zijn.

Ps. Nee, ik heb geen aandelen! Ik vind het oprecht een fijne app en mooi dat we met deze techniek elkaar en het milieu kunnen helpen.

Anja

3 reacties op ‘Iets op Vinted kopen? Zo vind je wat je zoekt

  1. Ik denk dat 75% van ons klein meneertje zijn kleding ook van Vinted komt. Ik vind het echt moeilijk om iets nieuws te kopen terwijl hij zo snel uit zijn kleren groeit. Zeker toen hij nog echt een baby baby was. Ik koop voor mezelf ook veel via Vinted. Heb een paar keer iets minder fijn meegemaakt maar dat werd eigenlijk altijd wel goed opgelost. En ik verkoop dan ook weer veel via Vinted.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.