Geniet van het voorjaar | Een weekendpost

De kleine heeft een beetje een spooknacht gehad en was om zes uur helemaal klaar voor de dag. Nu hij rustig opeen kleedje te spelen ligt, bedenk ik me dat ik nog geen blogbericht heb geschreven deze week. Dan maar, al gapend, het nuttige met het aangename combineren.

Vandaag krijgen jullie voor het eerst een ‘geniet van het seizoen’: een variant op de ‘geniet van het weekend’ posts die ik tot eind 2022 wekelijks op vrijdag publiceerde. Met alle mooie, toffe, ontroerende dingen die ik tegenkwam. Nu dus specifiek over de lente oftewel het voorjaar.

Geniet van de lente

 • De docu Biggest Little Farm op Netflix keek ik ergens vorig jaar al. Onlangs keek ik ‘m samen met Mr Dutchie opnieuw en vorige week zag ik bij iemand op Instagram dat er een deel 2 op Disney+ staat. Staat op het ‘kijklijstje’ hier.
 • Nu we met project tuin bezig zijn, vind ik het heerlijk om Seasons te lezen. Die kan je regelmatig (voor ongeveer een tientje, bijvoorbeeld bij AH) kopen samen met een ander mooi (tuin)magazine zoals Landleven of Landidee.
 • We gingen vorige week met fotograaf Joyce Afua op stap in de Kennemerduinen voor een fotoshoot. De eerste selectie kreeg ik gisteren binnen en ze zijn echt heel gaaf! Aanrader!
 • Duurzame uitjes met Pasen: mij lijkt dat historisch foodfest in Eindhoven wel erg leuk, maar ik ga in ieder geval op Goede Vrijdag naar de Keukenhof en op Tweede Paasdag (ik wilde bijna tweede kerstdag schrijven) is het hier brunch en eieren zoeken met de familie. Duimen voor mooi weer.
 • Heb je de magnolia’s zien bloeien? Gisteren op de fiets was het echt genieten. Wist je dat je de blaadjes kunt eten?
 • De tomatenplanten voor m’n moestuin groeien hard. Daarom las ik over verspenen.
 • In verband met onze tuinverbouwing (binnenkort een update) las ik veel over duurzaam tuinieren. Potgrond zonder turf en biologische planten kopen, bijvoorbeeld.
 • De kleine man is vandaag alweer 9 maanden. 9 months in, 9 months out. Wat vliegt de tijd! Ik houd een ‘running’ fotoalbum van zijn eerste jaar bij op Fotofabriek (nonspon), waar ik steeds weer even wat foto’s en teksten bijplaats. Sneak peek:

Zo, dan ga ik nu een ontbijtje maken. Eieren en toast worden het.

Anja

3 reacties op ‘Geniet van het voorjaar | Een weekendpost

 1. Toffff, die vervolgdocu op The Biggest Little Farm. Zo inspirerend vond ik die documentaire, ik kijk uit naar het vervolg, dank voor de tip!

  Ken je trouwens ecotuintje (online webshop)? Daar kun je allerlei ecologische, duurzame alternatieven voor in je tuin aanschaffen, waaronder dus biologische, turfvrije en volgens mij zelfs plantaardige tuingrond en compost enz. Wel een aanrader en ze bezorgen thuis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.