Welke kleding past er nog bij mijn kleding moodboard?

Op 12 maart schreef ik dat mijn kledingstijl foetsie was en dat ik me daar ondertussen mateloos aan ergerde. Ik heb momenteel dan ook weinig kleren in mijn kast die ik graag draag, die me goed zitten en die ik bij veel gelegenheden kan dragen – terwijl dat wel mijn uitgangspunt is als minimalist: alleen de kleding die je graag draagt en het liefst multifunctioneel is.

Dus maakte ik een moodboard, dat kon je in de vorige blogpost van deze serie lezen. Voor de luie bloglezers kopieer ik ‘m nog even naar hier 😉

Ook schreef ik daarin dat ik ga voor een capsulegarderobe voor een heel jaar, en niet voor een seizoensgarderobe (ook daar blogde ik al eerder over). Dat betekent in mijn geval dat ik de capsule wardrobe piramide volg, want dat is mijn inziens de minimale vereiste voor een kledingkast die je het hele jaar door kan gebruiken.

(meer uitleg over de capsule wardrobe piramide hier)

Dat is dus inmiddels allemaal bepaald en duidelijk, waardoor het tijd is voor stap 2: het uitzoeken van mijn kleding om te kijken wat ik heb en wat ik mis. Ik gebruikte daarvoor mijn kledingrek

En legde dit langs de capsule wardrobe piramide-onderdelen:

1 – Blazer – ja, die heb ik. Zit fijn, is nog in goede staat

2 – Jurkjes, er hangen er hier twee (één groene en één crèmekleurige) en ik vind ze allebei mooi, maar het zijn echte zomerjurkjes en geen van beide is echt te upgraden naar een winterjurk (bijv. met een vestje). Dus gaat 1 “winterjurk” op de aanschaf-lijst.

3 – Jassen/vesten – ik heb een lange camelkleurige winterjas (niet op de foto) die heel goed bij mijn nieuwe kledingstijl past. Voor de zomer en het voorjaar heb ik een beige trenchcoat. Ook die past goed. Maar ik mis overduidelijk een vest in de nieuwe stijl.

4 – Het meeste van wat je ziet hangen is warme bovenkleding: de meest linkse trui, de bruine trui, de beige en de groene trui passen hier allemaal goed. Alleen is de meest rechtse trui echt aan vervanging toe en vind ik de groene eigenlijk te kort. Voorlopig kies ik ervoor om 1 nieuwe trui (en dan een wat dunnere / minder winter-achtige) aan te schaffen, zodat ik goed kan combineren en ook iets heb voor het voor- en najaar.

5 – In de categorie onderkleding schiet ik schromelijk tekort. Je ziet drie broeken op een rijtje hangen (de groene pantalon is wat lastig te zien, hangt voor de spijkerblouse) – en over alle drie ben ik eigenlijk niet tevreden. De spijkerbroek is nét wat krap, maar niet zo dat het vervelend is. De witte broek is juist wat aan de grote kant en ik wil eigenlijk geen wit dragen (wel offwhite). De groene pantalon is prachtig, maar kreukt snel en zou eigenlijk net wat langer moeten zijn. Hier moet ik dus flink aan de bak! Zo heb ik 0 rokken en ook geen korte broek. En heb ik in mijn moodboard duidelijk lichtere jeanssoorten uitgekozen, dan die knalkleur die ik heb!

6 – Van de multitops (nogmaals: uitleg in het artikel over de piramide) heb ik er drie aan het kledingrek hangen: een spijkerblouse, een groen t-shirt met pofmouwtjes en een offwhite blouse. Over het groene t-shirt twijfel ik nog, de andere twee zijn top. Maar dat zijn dan nog 3 items te weinig om het hele jaar door te kunnen dragen. Ook die gaan op de lijst dus!

7 – De schoenen bewaar ik voor de volgende blogpost. Ik weet nu al dat ik hier ook echt flink tekort kom. Dus kies ik ervoor om eerst het kledinglijstje compleet te maken, en dan m’n schoenen uit te zoeken.

‘Koop’lijstje

Dat betekent dus dat ik de volgende kledingstukken erbij moet regelen:

 • 1 “winterjurk”
 • 3 multitops (naast de blouse, het t-shirt en de spijkerblouse)
 • 1 rok
 • 1 korte broek
 • 1 extra jeans
 • 1 vest
 • 1 trui die wat dunner is
 • evt. vervanger voor pantalon
 • evt. vervanger voor witte broek
 • evt. vervanger voor felblauwe jeans
 • en dan heb ik nog mijn 2 “bonusitems”. Ik denk bijvoorbeeld aan een overall of tuinbroek.

Hoe ik dat ga doen? Dat is natuurlijk voer voor een volgende blogpost! Tot gauw!

Anja

4 reacties op ‘Welke kleding past er nog bij mijn kleding moodboard?

 1. Ik heb ook bewust een ‘winterjurk’ gekocht en vind het nog steeds eens van mijn beste aankopen. Het is een knielange, zwarte gebreide jurk met korte mouwtjes en ik draag het voor alle ‘nette’ gelegenheden: met of zonder panty, met een blazer of een jeansvestje, met sneakers of pumps, enz. Alleen voor de hete zomer is het te warm.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.