Mijn kledingstijl is… *foetsie* en dus gaan we wat nieuws doen

Toen ik besloot om minimalistischer te gaan leven, was mijn kledingkast één van de eerste ‘onderdelen’ die ik aanpakte. Dat betekende vooral heel veel wegdoen van dingen die ik toch niet droeg. Na verloop van tijd kwam daar de capsule wardrobe. Ik probeerde zowel de seizoensaanpak als de basis-garderobe en vond beide langere tijd heel goed toepasbaar.

Toen werd ik zwanger. Mijn zwangerschap besloeg de winter, het voorjaar en de eerste maanden van de zomer en dus ging mijn kledingstijl (naar gelang de grootte van mijn buik) alle kanten op. Toen ik het eindelijk weer een beetje “onder controle” had – met de zwangerschaps capsule wardrobe voor op vakantie – was het tijd om te bevallen.

En nu zijn we alweer een jaar later en is er echt niets meer over van mijn kledingstijl. Van iets van een gedachte erachter of een mooi geheel wat ik goed bij elkaar kan dragen.

Mijn lichaam is veranderd.
Mijn stijl is veranderd.
Mijn leven is veranderd.
En mijn kledingkast is een ongeorganiseerde bende.

Tijd voor de – inmiddels bij trouwe lezers welbekende – PLOT TWIST! When life gives you lemons, nou ja, je weet het wel.

It’s a new day, mensen! Het is tijd voor verandering. Voor een opgeruimde kledingkast met kleding die me goed staat, me goed past, lekker zit en die ook nog lief is voor het milieu (ik ben niet kieskeurig hoor). Ik wil het goed doen en alleen maar kleding in mijn kast die onder de categorie “lievelingskleding” zou kunnen vallen.

Van zo’n kast, daar word je toch blij van!
Nou ik ook. En dus is het tijd voor actie in de taxi.

Een nieuwe garderobe, zo pak ik het aan

Stap 1: een moodboard

Dankzij de tips die ik mijzelf eerder heb gegeven (handig, zo’n blog) ben ik begonnen met een moodboard. Je ziet het resultaat bovenaan de blog. Plaatjes doen het altijd goed. Ik ben gewoon naar Pinterest gegaan en heb alles wat ik mooi vond aangeklikt. Toen gekeken of er een beetje een rode lijn in zat en of ik een beetje zomer én wintergoed op de plaatjes had staan. Wat vinden jullie ervan?

Ik ga voor een basisgarderobe voor het hele jaar. Ik vind een seizoens capsulegarderobe heel tof, maar op dit moment in mijn leven (🎵 mammaaaaa, oehoehoooeee 🎵) heb ik daar gewoon geen tijd (en energie) voor. Dus: capsule wardrobe piramide it is! Stap 2 wordt het uitzoeken van mijn kleding om te zien wat er bij mijn moodboard past. Daarover lees je in blog 2 van deze mini-serie.

Naast alle andere dingen die ik al aan het doen ben (tuin verbouwen, huis ontspullen, vriezer leegeten oh en zei er iemand voorjaarsschoonmaak?) is het misschien een beetje much, dus houd er rekening mee dat deel 2 eventjes kan duren. Of niet. I’m going with the flow tegenwoordig 🙂

Herken jij dit moment wat betreft je kledingstijl? Heb jij recent een nieuwe garderobe aangeschaft? Hoe pak je dat aan?

Anja

6 reacties op ‘Mijn kledingstijl is… *foetsie* en dus gaan we wat nieuws doen

 1. Jouw moodboard lijkt ook wel op mijn lijf geschreven! Toffe kleding én kleurkeuze.
  Momenteel ben ik zwanger. De enige kleding die ik de afgelopen maanden heb gekocht zijn lange zwangerschapsbroeken. Verder draag ik mijn ‘oude’ kleding af. Ik kijk ernaar uit om mijn garderobe opnieuw op te frissen, maar dat zal nog een tijdje moeten wachten totdat ik opnieuw mijn oude lichaam kan verwelkomen. 😉
  Nu houd ik mezelf zoet met leuke kledij (die ik ooit misschien zal kopen) toe te voegen aan mijn verlanglijstje. Zo krijg ik ook een beeld van welke kleding ik vooral leuk vind en inderdaad daarin kan ik wel een rode lijn bespeuren. Ik heb nog nooit met een capsule wardrobe gewerkt, maar het idee van een basisgarderobe spreekt mij wel aan. Van nature kies ik sowieso meestal voor zachte ‘aardse’ kleurtjes.

  Like

 2. Goed idee, zo’n moodboard.
  Ik heb toevallig gisteren mijn zomergarderobe binnen gekregen. Ben héél blij dat dat nu weer klaar is. Bij mij paste er niets meer vanwege aankomen en dat voelde allemaal zo naar. Ben blij dat ik nu weer passende kleding heb, die bovendien bij mijn stijl van dit moment past.

  Like

 3. Ik word helemaal blij van die kleuren, zeg 🙂 Heerlijk. En mooi concept, die pyramide, die versie had ik nog nooit gezien/gelezen. Leuk om weer inspiratie mee op te doen. -x-

  Like

 4. Anja, dank! Jouw blogje is precies wat ik nodig had. Ik zit een beetje met hetzelfde in de knoop en weet niet hoe ik het moet aanpakken. Ik heb wel een beeld in mijn hoofd van wat ik dan wil maar moet misschien ook maar eens een moodbord maken. Het jouwe ziet er alleszins heel aantrekkelijk uit! Benieuwd naar de rest!

  Like

 5. Ook hier opruimmoment van het jaar. Het begon met de wederhelft die nog een keer 1 van onze 3 bijnavolwassenzonen hun kamer bezocht… nou ja probeerde binnen te komen want jeetje wat een bende. Hij begon massaal om dingen weg te ruimen. En plots dacht ik: de zolder… die moeten we dringend onder handen nemen. Dus afgelopen zondag anderhalf uur de grote spullen zoals koffers die we kregen/kochten maar amper gebruiken, een oud strijkijzer, een kapot tvscherm (want ja we zouden dat nog gebruiken???) hup naar beneden. Gisteren nog een half uur geruimd aan oude toesten/agenda’s van diezelfde zonen. Dingen die je wil bijhouden maar finaal niet meer weet dat je ze hebt. En verder zijn we ook aan het vriezer leegeten begonnen. Een mens voelt zich zo opgelucht.. en ondertussen denk ik : vanaf nu doen we het anders. Benieuwd of het wat gaat worden. Fijne dag alvast ! Groetjes vanuit België

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.