Overvolle kledingkast? Deze 24 dingen kunnen zó weg

Soms wil je een mindvolle manier afscheid nemen van een teveel aan spullen. En op andere momenten wil je zo snel mogelijk van die ellendige overvolle kledingkast af die elke ochtend weer voor paniek / stress / irritatie zorgt. Voor die laatste groep is het artikel van vandaag.

Als je meer van de mindful aanpak bent, lees dan zeker mijn eerder geschreven artikel over hoe je beslist welke kleding je bewaart / houdt en welke er dus weg kan. Ook de zomerserie over het bepalen van je stijl is dan het bekijken waard.

Ben je meer van de grote-stappen-snel-thuis methode of heb je deze klus al te lang uitgesteld en heb je geen zin meer om te wachten? Dan zou ik zeggen: zoek een moment ergens deze week of in het weekend en ga onderstaand lijstje af, haal die items uit je kast en doe ze weg. Let wel: dit is natuurlijk een globaal lijstje ter inspiratie; jij maakt de beslissing!

24 Kledingkast-items om niet te bewaren

 1. chique, oncomfortabel ondergoed (tenzij je dat graag draagt)
 2. geleende items -> terug naar hun eigenaar
 3. kleding met vlekken die er niet meer uit gaan of verkleurde kleding
 4. kapotte niet-meer-te-repareren kleding
 5. kleding waar je uitgegroeid bent (maat)
 6. kleding die niet (meer) bij je past qua stijl
 7. gaten met sokken (in plaats van sokken met gaten 😉 )
 8. versleten ondergoed
 9. niet-passende bh’s, bh’s die hun werk niet meer doen
 10. zwangerschapskleding (indien niet meer van toepassing)
 11. t-shirts van die band / dat concert / die sponsorloop waar je niets meer mee hebt
 12. sokken waarvan de ander zoek is (tenzij je ze mixt & matcht)
 13. schoenen die je niet meer past / draagt / mooi vindt
 14. panty’s met ladders of gaten
 15. bikini’s, badpakken of andere zwemkleding die niet meer rekt of verkleurd is
 16. gekregen kleding die je niet draagt
 17. reclame t-shirts of petten die je niet gebruikt
 18. extra knopen / ritsen / applicaties / veters / zooltjes
 19. sjaaltjes, riemen etc die je niet draagt
 20. alle duplicaten of onnodige dubbele items
 21. onfrisse sportkleding die niet meer te fixen is
 22. lege schoenendozen / opbergbakjes etc
 23. sentimentele kleding zoals je trouwjurk of galajurk uit je tienertijd
 24. alle dingen die niet in je kledingkast horen, zoals foto’s, boeken, handdoeken etc.

Wat doe je met deze kleding?

Het belangrijkste is misschien nog wel om deze spullen ook echt je huis uit te krijgen (en ze niet te laten liggen op een stoel, in een hoekje van de kamer of half op het bed). Daarom komt er aanstaande zaterdag een artikel online met veel verschillende manieren om op de juiste manier afscheid te nemen van je overbodige kleding en een kast te hebben die nu eens geen “argh” gevoelens oproept. Dat klinkt toch wel als een mooi doel, nietwaar?!

Kan jouw kledingkast wel een opruimronde gebruiken?

xAnja

Fotocredits: Sarah Brown

Anja

11 reacties op ‘Overvolle kledingkast? Deze 24 dingen kunnen zó weg

  1. Hahaha, je moet rustig beginnen hè 😉 En wie ben ik om alles zomaar voor iedereen te beslissen. Zelf ben ik wel een stuk heftiger door mijn hele kast gegaan hoor, maar dat is zo’n proces wat je rustig op moet starten en moet ervaren.
   Sentimentele kleding is denk ik één van de moeilijkste categorieën!

   Like

 1. Super lijst merci, nog werk ad winkel bij mij ,kapstokken om gedraaid ( was ook goeie tip ,om te kijken wat ik effectief draag ) en al deel verwijderd uit mijn kast ,terwijl restvan mijn huis en spullen aangepakt ,succes iedereen x

  Like

 2. Mooi lijstje! Alsnog vies moeilijk om echt uit te voeren, dat wel. Ik heb bijvoorbeeld meerdere paren schoenen die eigenlijk lelijk versleten zijn, maar ze lopen nog zo fijn en ik draag ze nog regelmatig. Ik zou ze niet meer moeten dragen en weg moeten doen, want ze zien er niet meer uit, maar ik krijg het vooralsnog nog niet gedaan. Ik loop veel te vaak in kleren die eigenlijk niet meer kunnen, maar die nog zo fijn zitten. Om mezelf tegen mezelf te beschermen zou ik die kleren gewoon weg moeten doen, maar iets in me denkt toch “ja maar ik draag ze nog, dus het is zonde om ze weg te doen” :’)

  Geliked door 1 persoon

 3. Een beetje late to the party, ik kwam deze blogpost (en daarbij ook jouw blog) toevallig tegen en wat een goede tips! Mijn kledingkast puilt ook uit, dus ik mag wel weer eens kritisch gaan kijken wat er allemaal weg kan. Thanks! Ik blijf je blog volgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.