9x succesvol kleding verkopen op Vinted

Jullie hebben me even gemist (hopelijk, haha), maar hier ben ik weer hoor! Heb met het gezin even flink genoten van wat vrije dagen, onder andere in de Dordogne in Frankrijk. Nu weer aan het werk, al is het deze week meteen weer een kort weekje, want Koningsdag en vrijdag is mijn ouderschapsdag – dus hoef ik maar tot woensdag aan de slag.

Maarrrr… zoals de titel doet vermoeden, gaat dit blogbericht niet over mijn vakantie. Eerder schreef ik al een bericht over het succesvol vinden van tweedehands kleding via Vinted. Dit keer een blogje over het verkopen van kleding via dezelfde app. Ik heb er zelf nog beperkt ervaring mee, maar ben er wel ingedoken, omdat ik mijn kledingkast flink aan het omgooien ben.

Tips en trucs om te verkopen op Vinted

Ik ga in dit bericht niet in op vragen als

 • wat is Vinted?
 • hoe werkt Vinted?
 • wat verdien je aan Vinted?
 • wat kost verkopen via Vinted?

Want ik focus me heel specifiek op manieren waarop je zo succesvol mogelijk advertenties kunt plaatsen en actief moet zijn op het platform om een verkoop voor elkaar te krijgen. Hier dan ook mijn tips:

1 – Goede foto’s zijn key

Het maken van goede foto’s is een no-brainer. Echt. Not done zijn foto’s bij slecht licht, met een filter of heel korrelig. Eén foto plaatsen is ook een slecht idee: zorg ervoor dat je het kledingstuk vanuit verschillende hoeken fotografeert en bijvoorbeeld ook een close-up maakt van de textuur/stof. Gebruik een neutrale achtergrond en maak foto’s van alle details (knopen, opdruk etc.) van het kledingstuk. Je kunt maximaal 20 foto’s toevoegen, maar dat zou ik nu ook weer niet aanraden.

2 – Een gedetailleerde productomschrijving

Beschrijf het kledingstuk nauwkeurig en eerlijk. Vermeld de maat, merk, kleur en alle andere details die van belang zijn. Gebruik steekwoorden en duidelijke taal, zodat de omschrijving ook door anderstaligen vertaald kan worden. Als het kledingstuk gebruikerssporen heeft, vermeld die dan gewoon – en toon er ook een foto van. De potentiële koper kan dan zelf bepalen of dit een probleem vormt of niet.

3 – Gebruik de juiste categorie en filters

Je kunt zelf een categorie kiezen om je advertentie in onder te brengen (Vinted geeft ook suggesties). Daarnaast kun je het merk invullen en de staat van het product. Door in de titel een tekst te kiezen als ‘bruine trui maat 38’ geeft de app ‘m zelf het filter “bruin”. Ook leuk: schrijf over bijzonderheden of geef het geheel een persoonlijke noot. Denk aan de pasvorm, de stof of schrijf dat je het jurkje twee keer met veel plezier in de lente hebt gedragen.

4 – Prijs je product juist

Geef je kledingstuk een goede prijs. Houd rekening met de staat van het kledingstuk. Logisch: kledingstukken in goede staat kunnen voor een hogere prijs verkocht worden, terwijl kledingstukken met gebruikssporen voor een lagere prijs verkocht moeten worden. Vergelijk ook de prijzen van vergelijkbare producten op Vinted en pas je prijs aan op basis van deze informatie. De app geeft vaak ook zelf al een suggestie.

5 – Verkoop in sets / combinaties

Deze is vooral handig bij kinderkleding. Een 4-tal rompertjes in dezelfde kleur(schakering) doen het als pakketprijs beter dan één-op-één verkocht. Moeders (ja die kopen op Vinted) zijn nu eenmaal niet op zoek naar één romper. Maar ook setjes van t-shirt en bijpassend broekje of petje doen het goed. Of ga helemaal all-out en biedt de hele selectie kleding maatje 164 in één keer aan. Dat is namelijk een tijd waarop pubers zo hard groeien dat je het bijna niet kan bijbenen 😉

(Wist je trouwens dat ik een groot deel van mijn zoontjes wintergarderobe bij elkaar shopte via Vinted?)

6 – Bied kortingen aan

Bied een (bulk)korting aan als mensen méér dan één item bij je willen kopen. Een korting van 20% trekt men echt sneller over de streep. Blijkt een pakket in een kleiner jasje te passen dan je eerder dacht? Geef dan ook aan dat de verzendkosten lager zijn.

Bonustips

Daarnaast zijn er nog trucs die kunnen helpen om een beter profiel te krijgen. Het spreekt voor zich dat deze punten ook helpen om je advertenties gezien te krijgen:

7 – Wees actief op Vinted

Vinted is een community van gelijkgestemden; mensen die kopen én verkopen. Houd je profiel en producten up-to-date en wees actief op Vinted. Beantwoord vragen van (potentiële) kopers snel en deel je producten regelmatig opnieuw om ze onder de aandacht te brengen. Koop je zelf een product? Geef dan ook eerlijke feedback.

8 – Verzend de kleding op tijd

Als je een koper hebt gevonden, zorg er dan voor dat je het kledingstuk snel verstuurt en volgens de afspraak (verzendwijze) waarvoor is betaald. Dit zorgt voor een positieve ervaring voor de koper, leidt tot positieve feedback van deze persoon en wie weet een herhaalaankoop.

9 – Verpak het product zorgvuldig

Zeker als het gaat om tere stoffen, of kleine artikelen, is het van groot belang om het pakket zorgvuldig op te maken. Gebruik stevig “buitenmateriaal” zoals een kartonnen verzenddoos. Pro-tip: Voeg een persoonlijk bedankbriefje of kaartje toe om de koper te bedanken en/of veel plezier te wensen met de aankoop. Toen ik mijn zwangerschapsjas via Vinted kocht, kreeg ik een heel lief kaartje met “succes met je zwangerschap” erbij. Dat maakt het toch nét iets leuker!

Going once, going twice…

Al met al zijn er verschillende factoren die van belang zijn bij het verkopen van kleding op Vinted. Met bovenstaande tips en tricks is het mij al goed gelukt een aantal zaken te verkopen. En er komt nog meer aan! Hopelijk kun jij er ook mee uit de voeten. Een succesvolle verkoop gewenst!

Ps. Ik ben me bewust dat er wat gedoe is met het doen van uitbetalingen via Vinted. Ik ga er vanuit dat dit een ‘hikje’ is wat snel wordt opgelost.

Anja

6 reacties op ‘9x succesvol kleding verkopen op Vinted

 1. Wat mij tegenhoudt, is het ‘gedoe’ van alles fotograferen en online zetten, waardoor kleding bij mij toch snel naar de kledingcontainer gaat. Maar toch klinkt dit allemaal wel heel erg positief. Mooi dat het bij jou goed gelukt is.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb al wel de app, maar de drempel is nog een beetje hoog… Ondanks dat ik er zoals van jou nu ook, goede verhalen over hoor.

  Like

  1. Ik heb nog geen 1 negatieve reactie /ervaring gehad. Iedereen is vriendelijk of op z’n minst beleefd-zakelijk, doet wat men beloofd en levert snel. Van anderen heb ik wel wat negatieve ervaringen gehoord, maar die vallen volgens mij in het niet bij de goede verhalen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.