Mijn top 5 minimalisme vloggers

Even een poosje YouTuben is ook één van mijn guilty pleasures. Geïnspireerd door het artikel “Mijn TOP 5 favoriete YouTubers” van The Key to being Me dacht ik: hey, er zijn ook zoveel goede YouTubers op het gebied van Minimalisme, laat ik ze – zo lekker vlak vóór het weekend – delen op mijn blog. Dus bij dezen: mijn 5 favoriete Minimalisme vloggers, niet in een bepaalde volgorde, gewoon een lijstje 🙂

Messy Minimalist

Rachel is geweldig! Ik moest even wennen aan haar make-up en stijl, maar ze is heerlijk chaotisch en daarmee is dit kanaal ook totaal anders dan de andere minimalist-channels. Rachel is een hoarder (extreme verzamelaar) en heeft besloten dat het anders moet. De video’s gaan over het opruimen van haar huis, simpel maar briljant. Ken je haar nog niet? Begin dan met deze video en… voor je het weet is je weekend voorbij! (Sorry not sorry!).

Use Less

Woordspelingen doen het bij een communicatieprofessional altijd goed. De Deense Signe maakt prachtige video’s over haar stijl, haar capsule wardrobe en een all-over duurzame leefstijl, zodat er ook beautytips en house tours voorbij komen. Very Scandinavian. Mooi, zen, puur. Haar blog is ook het volgen waard.

The Girl Gone Green

Manuella focust meer op zero waste, maar is ook een echte minimalist. Zo verkocht ze bijvoorbeeld al haar spullen voor een move naar Azië. Op haar kanaal vind je house tours, blogt ze over mindfulness en geeft ze praktische tips voor afvalvermindering. Recent uploadde ze een confessions-video, waarin ze beschrijft hoe moeilijk het is om zich aan haar zero waste goals te houden. Mooi, die eerlijkheid. Minpuntje: het geluid is niet altijd even top.

Jenny Mustard

De Zweedse Jenny is de moeder aller Minimalisten. Haar video’s zijn clean, wit, to-the-point en herkenbaar. Het is wel een stijl waarvan je moet houden, maar ik luister graag naar haar stem. Partner David komt ook regelmatig in de video’s naar voren. Jenny is een diehard vegan en een echte fashionista: het levert mooie sfeerbeelden op, een hele uniforme stijl op blog, YouTube, Insta en Pinterest. Nieuw zijn de podcasts, leuk om naar te luisteren als je met schoonmaken bezig bent.

Pick-Up Limes

Sadia is een Canadese diëtiste die momenteel in Nederland woont. De focus van haar kanaal ligt op (vegan) voeding, maar ook minimalisme komt regelmatig voorbij. Ik ben jaloers op haar mooie food fotografie en pik af en toe een receptideetje mee. Het lettertype van haar blog vind ik niet zo leesvriendelijk.

 

That’s it y’all. Welke YouTubers of vloggers op het gebied van minimalisme, opruimen, gezonder leven en/of mindfulness volgen jullie? Of vlog je zelf?

Fijn weekend!
xAnja

Anja

9 reacties op ‘Mijn top 5 minimalisme vloggers

  1. He wat leuk! Ik ga deze kanalen eens bekijken, ik vind het altijd leuk om nieuwe vloggers te ontdekken. Helemaal op het gebied van minimalisme want daar volg ik er nog niet zo veel van. Ik vind dat altijd super inspirerende video’s. Thanks voor het delen! x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.