Weekmenu op het Letter Board

Sinds ik weer een beetje uit de lappenmand ben, maak ik weer weekmenu’s op. Omdat het handig is (scheelt het dagelijkse “wat eten we vandaag?”), het scheelt mij nadenken, we eten gevarieerd en ik kan rekening houden met aanbiedingen of grootverpakkingen, bijvoorbeeld wanneer er twee keer per week rijst gegeten wordt.

En… zo houd ik mijn streven om vaker vega te eten ook beter vol. Scheelt voor het milieu en in de portemonnee.

Sinds 2 weken ‘schrijf’ ik het maandag t/m vrijdag menu uit op het Letter Board wat ik al had. Dat maakt het zichtbaar voor alle huisgenoten. Maar dat proces van lettertjes uitzoeken is op een bijzondere manier heel mindful en zet me aan het denken. Niet alleen over wat we eten, maar ook over voeding in het algemeen. De keuzes die ik maak, het gemak waarmee we eten in huis halen. Ik moet er niet aan denken een koe te slachten, maar ik eet graag een biefstukje op z’n tijd.

Anyway, een menu maken is handig, dat is wat ik met dit blogje wil zeggen. En op een letter board staat het ook nog eens heel sexy en hip. Datte.

Het menu voor deze week:

Maandag: kip kerrie (rijst, kip, kerrie, paprikapoeder, ananas, wortel, lente-ui, zout)

Dinsdag: spinazie, gekookt eitje, gekookte aardappels

Woensdag: paella met zeevruchten

Donderdag: Turks brood, falafel, yoghurtsaus, salade met witte kaasblokjes

Vrijdag: maaltijdsoep tomaat (tomaat, pasta, pesto, groentemix) met pistolets mozzarella-pesto-tomaat

Anja

3 reacties op ‘Weekmenu op het Letter Board

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.