Weekmenu 7: recht zo die gaat

Het waren een aantal pittige dagen vorige week. Qua werk, maar ook op persoonlijk vlak: er staat nogal wat te gebeuren hier (daarover later meer). Ik was veel ‘uithuizig’ en had ook geen weekmenu, dus liep wat plompverloren door de AH. En ik bedacht me: voorheen deed ik het dus altijd zo.

Zo ad hoc bepalen wat je eet. De vraag “wat eten we vandaag” beantwoorden in de supermarkt, als je daar met rommelende maag loopt. De ene avond ging ik voor gemak (gebakken aardappeltjes, worteltjes uit een pot en vissticks), de volgende dag voor ongezond (tosti’s en soep uit blik).

Niet dat het nu altijd succesvol is, maar dat weekmenu dat doet toch echt wat. Maakt een duidelijk verschil in mijn leven. En nee, dat bedoel ik niet TelSell-erig, dat meen ik echt. Dus kwam er editie 7, voor deze week. Ook al ben ik weer “uithuizig” (maar gelukkig een stuk minder dan vorige week). Het zijn gerechten die zo klaar zijn.

Wat eten we… deze week

 1. Woknoedels, tofureepjes, spinazie en teriyakisaus (v) – woknoedels, tofu roerbakreepjes, sesamzaadjes, rode paprika, spinazie, teriyakisaus (of bruine basterdsuiker, sojasaus, beetje water en sesamolie), knoflook
 2. Penne met tomaatjes uit de oven en witte kaas (v) – penne, cherrytomaten, kastanjechampignons, rode ui, balsamicoazijn, witte kaas. Je doet de tomaten, champignons en rode ui met wat olijfolie en balsamico in de oven tot ze zacht zijn.
 3. Citruscouscous met koolvisfilet* (v) – couscous, bouillonblokje, doperwten, maïs, mandarijnsap, koolvisfilet. Je mix de couscous met de maïs en doperwten en overgiet het met bouillon, breng op smaak met mandarijnsap.
 4. Thaise noedelsoep met kip – Thaise roerbakgroente, limoensap, kokos, kokosmelk, kipfiletblokjes, bouillonblokje, mie/noedels, evt. vissaus
 5. Kaasschnitzel met bloemkool en kerriesaus (v) – aardappelen, bloemkool, kerriesaus (of bloem/melk/kerriepoeder), kaasschnitzels
 6. Broodje rundervink* met rode coleslaw (v) – bruine afbakbroodjes, mosterd, augurk, rundervink, coleslaw: rode kool, mayonaise, yoghurt, mosterd, honing, ui.

* vervang door een vega alternatief

Op verzoek staat er bij elk vegetarisch gerecht of gerecht wat je gemakkelijk vega kunt maken een (v) symbooltje.

Boodschappen

 • woknoedels
 • penne
 • couscous
 • mie/noedels
 • aardappelen
 • bruine afbakbroodjes
 • tofu roerbakreepjes
 • koolvisfilet
 • kipfiletblokjes
 • kaasschnitzels
 • rundervink(en)
 • rode paprika
 • spinazie
 • knoflook
 • cherrytomaten
 • kastanjechampignons
 • rode ui
 • doperwten
 • maïs
 • Thaise roerbakgroente
 • bloemkool
 • rode kool
 • witte ui
 • mandarijn (voor sap)
 • witte kaas
 • sesamzaadjes
 • teriyakisaus (of bruine basterdsuiker, sojasaus, beetje water en sesamolie)
 • kokos
 • kokosmelk
 • kerriesaus (of bloem/melk/kerriepoeder)
 • augurken
 • evt. vissaus

Voorraad

 • balsamicoazijn
 • bouillonblokje (2x)
 • limoensap
 • mosterd
 • mayonaise
 • yoghurt
 • honing

Zoals eerder ook: wat er uit de voorraad kwam, staat in de planner cursief vermeld. In totaal was ik zo’n € 18 kwijt voor de aanvullende boodschappen.

xAnja

Op zoek naar meer ideeën? Via het zoekwoord ‘weekmenu’ vind je voorgaande edities.

Anja

5 reacties op ‘Weekmenu 7: recht zo die gaat

 1. Bedoel je met aanvullende boodschappen alles wat je onder ‘Boodschappen’ genoteerd hebt? Indien wel.. waar doe jij die dan dat je er met € 18 vanaf komt?? Voor dat bedrag heb ik – in België- waarschijnlijk enkel maar het vlees…

  Like

  1. Hi Tanja. Voor dit bedrag koop ik alle producten die niet cursief staan in het overzicht, zoals hier de cherrytomaten en de kastanjechampignons. Bij elkaar kost het menu dus wel meer, maar dat heb ik eerder in huis gehaald.

   Like

 2. Ik maak al jaren een weekmenu op donderdag en doe dan mijn boodschappen via Collect en Go, online dus. Op vrijdagavond na het werk haal ik de boodschappen op en ben ik makkelijk. Enige wat ik af en toe moet doen is naar de bakker, beenhouwer en balen ook als ik iets vergeten ben… Maar het geeft me inderdaad héééééééél veel rust!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.