Herfst favorieten | Najaar 2019

Meestal schrijf ik op mijn blog over producten of dingen waar je heel goed zonder kunt. Een waterkoker bijvoorbeeld, of deze 70 dingen. Maar er zijn natuurlijk ook spullen, producten, diensten waar ik wel waarde uit haal, in meer of mindere mate. Ook dat is minimalisme.

Die verschillen vaak wel per seizoen en dus dacht ik: laat ik eens een blogberichtje typen over mijn herfst favorieten, behoorlijk minimalistisch (veel gebruiksartikelen) ook nog. Niets van dit lijstje is gesponsord; het betreft mijn persoonlijke mening en voorkeur. Here we go!

1) Chai latte

Dit is het hele jaar door wel één van mijn favoriete drankjes, maar in de herfst helemaal. Een chai latte is een kruidige thee met veel melk, van origine komt het uit Azië (ik geloof India/Pakistan). De lekkerste – maar niet gezondste – versie is gezoet. De kruiden erin zijn lekker herfstig.

Ik maak de mijne zelf met bruine basterdsuiker, melk en Chai Tea India Spice van Celestial Seasoning. Te koop bij Holland & Barrett en de grotere Albert Heijns.

2) Mandarijntjes

Ze zijn er weer! Mandarijnen zijn echt wel een favoriet hier, behalve wanneer ze dradig en droog zijn. Dit is hét seizoen om de lekkerste te scoren. Ze gaan gemakkelijk mee in mijn rugtas zonder te deuken, smaken ’s morgens net zo lekker als ’s avonds en ze gaan zelfs door mijn gerechten (kijk maar in het weekmenu).

3) Kaarsen

In m’n herfst house tour zag je ze misschien al: deze bruin-rood-oranje rustieke kaarsen zijn mijn laatste aankoop, speciaal voor dit seizoen. Ze zijn van Hema, branden mooi en gelijk. Zij noemen de tint lichtbruin, maar dat vind ik niet helemaal kloppen. Ze zijn er in maar liefst 6 maten, dus grote kans dat er eentje bij zit die mooi past op jouw salontafel / schouw / bijzetter.

4) Aldi gezichtscrème

Ik heb een droge huid en heb op mijn blog al vaker over mijn zoektocht naar een goede, voordelige gezichtscrème voor dag én nacht geschreven. Ik ben inmiddels aan mijn derde potje Biocura Aqua Complete Hydraterende Crème bezig. Eén potje kost het enorme bedrag van € 2,49. Het is een topper! Zeker in dit seizoen waarbij je huid nogal wat te verduren heeft van het weer.

5) Autumn storm thee

Speciaal voor de herfst heeft Pickwick deze zwarte thee op de markt gebracht, met de geur van appel en kaneel. Je kunt ‘m het beste zo’n 2 tot 3 minuten laten trekken, dan heb je echt een heerlijke geurende kop thee. Heerlijk voor bij een goed boek, een dekentje en striemende regen tegen het raam.

6) Karamel koffiesiroop

Ik ben geen zoetekauw, maar in de herfst maak ik ook graag koffie latte’s. En af en toe gaat daar dan een scheutje scheut karamel koffiesiroop van Monin doorheen. Het is ook een heel mooi flesje voor op het aanrecht (en dat uit de mond van de minimalist hè). Ik koop één flesje en moet daar het hele seizoen mee doen van mezelf, want echt gezond is het niet.

7) Outlander – Netflix

De serie Outlander – te zien op Netflix – is niet voor tere zieltjes. Het is ook een behoorlijk ‘aparte’ serie. Over Schotland vooral, over de Schotse onafhankelijkheid ook, over stoere (mooie!) mannen met een kilt en een getraumatiseerde Engelse jongedame. Oh, en over tijdreizen. Echt waar. Verslavend!

8) Droogbloemen

Ik was onlangs op de VT Wonen & Design beurs en zag dat ik heel hip was met mijn bosje droogbloemen die ik net de dag daarvoor had gekocht. Het bosje staat (twee weken na dato) uiteraard nog steeds en nu de bloemen en grassen langzaam indrogen wordt het stuk misschien nog wel mooier. Tips voor een mooie herfstbos: grassen, rozenbottel, eucalyptus.

9) Pantykousjes

Ik vind het altijd wat lastig om meteen over te gaan naar de dikke sokken en instappers in de herfst. Daarom ben ik blij met pantykousjes, die het idee geven dat je geen sokjes draagt, maar die je enkels wel warm houden. Bij H&M kocht ik een nieuwe set kniekousjes van deels gerecyclede polyamide – een les die ik vorig jaar leerde, toen ik het artikel over duurzame panty’s schreef.

10) Peaky Blinders seizoen 5

De liefhebbers weten het al lang: sinds een weekje is het nieuwe seizoen van Peaky Blinders uit op Netflix. Eén van mijn favoriete – zo niet meest favoriete – tv series. Qua beeld, geluid, stijl, acteerwerk, verhaal en character development een absoluut hoogstandje. Ken je het nog niet? Lucky you, je hebt nu vijf seizoenen te gaan!

Wat zijn jouw herfstfavorieten?

xAnja

Fotocredits: Peaky Blinders
Cover foto: Alex Geerts

Anja

5 reacties op ‘Herfst favorieten | Najaar 2019

  1. Ik ben super benieuwd naar Peeky Blinders dus die wil ik binnenkort graag eens met m’n vriend kijken. Outlanders klinkt ook goed. Net zoals die appel kaneel thee. Chai latte heb ik eigenlijk nog nooit gedronken. Het lijkt me niet zo lekker, thee met melk maar misschien moet ik het eens een kans geven.

    Like

  2. Binnenkort maar weer eens mijn diffuser aanzetten met een paar druppels essentiële olie. Heerlijk. Als ik het straks koud krijg ’s avonds, vind ik het erg lekker om een scheutje créme koffielikeur in de avondkoffie te doen. Gewoon die goedkope nepper van de supermarkt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.