Herfst House Tour: lekker ‘hygge’ en minimalistisch

Update januari 2020: de foto’s hieronder zijn gemaakt in een vorig huis (wat inmiddels verkocht is). Een aantal foto’s zijn vanwege privacy verwijderd.

Ik schreef het al even in mijn weekmenu van maandag: het is herfst. Buiten en binnen. Ik ben een seizoensmens en kan echt genieten van die beregende ruiten, de kaarsjes aan en stoofvlees op het vuur. Dat is allemaal heel erg ‘hygge’. En nog minimalistisch ook, kijk maar.

Geen idee wat hygge is? (Heb je onder een steen gelegen 😉 ?) Hygge is een Deens woord wat zoiets wil zeggen als ‘gezelligheid’:

Het creëren van een fijne warme sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. De warme gloed van kaarslicht is hygge, net als vrienden en familie. En niet te vergeten lekker eten en drinken. 

VisitDenmark

Hygge-onderdelen

Een echte hyggelige tijd maakt optimaal gebruik van de vijf dimensies, gelijk aan vijf zintuigen: proeven, ruiken, zien, horen, aanraken/voelen. Hygge is heel mindful. Ik haal ze allemaal aan vandaag met behulp van een fotoverslagje.

Ready for Fall

Eerst even: zo zag de living (onze woon/eetkamer/keuken) eruit vóór ik begon met het hyggelig maken:

Yep #reallife. Wasmand, bloemen die hun beste tijd gehad hebben en een stofzuiger kon er ook wel doorheen.

En dit was – nadat de bloemen hier verdwenen waren – ook een beetje saai…

VOOR

En ohja, als je elke dag toast maakt, komen er nogal wat kruimels op je kookeiland terecht…

Mix it up

Dus ging er even een poetsdoek over dingen heen, gingen de uitgebloeide bloemen de prullenbak in en kwamen het roodbruine kussenhoesje en een paar nieuwe bloemen ‘te voorschijn’:

Toppunt van ‘het-is-herfst’: de plaid die mijn moeder voor ons gebreid heeft.

De blauwe schaal verruilde ik voor deze houten kom (waarin ik ook beslag klop en salade serveer). De kaarsen kwamen vanuit het raamkozijn. De bloemen zijn allemaal van het type ‘droogt uit’ (ja echt) en dus hoop ik dat ze een poosje kunnen blijven staan.

Dat was het eigenlijk wel. Geen kleine kaboutertjes, gedroogde sinaasappel-kettingen, pompoenen in alle vormen en maten, ladingen kussentjes, lantaarntjes, oranje snuisterijen, kransen, plastic bladeren enzovoorts. Straks met Halloween komt er nog wel een beetje bij – dan dek ik de tafel wél met wat ‘spookachtige snuisterijen’.

Het letterbord moest er ook aan geloven:

Daarmee had ik van de zintuigen te pakken. Proeven (smaak) en horen (geluid) missen nog. Ik bedoel: ik lik meestal niet aan mijn kussenhoesje 😛 Don’t worry, ik ben ze niet vergeten:

Herfst-proeven: karamel-koffiesiroop, Autumn storm thee van Pickwick en herfstgerechten op de kookplaat.

En hier is mijn herfst playlist voor zintuig nummer 5. Geniet ervan. Bij voorkeur met de kaarsjes aan. Als dit niet hyggelig is, weet ik het ook niet meer 😉

Haat of liefde voor de herfst? Jij mag het zeggen!
xAnja

Ps. zelf ook wat kleine dingen veranderen voor de herfst? Lees dan zeker ‘Een Herfststijl in huis maar dan minimalistisch’.

Anja

11 reacties op ‘Herfst House Tour: lekker ‘hygge’ en minimalistisch

  1. Misschien niet helemaal liefde voor de herfst (omwille van de bakken regen van de laatste dagen), maar wel veel sympathie. Want op dagen dat het droog is, is de herfstzon vaak heel mooi en vind ik wandelen in het bos heel aantrekkelijk. En ik hou ook echt van stoofpotjes dus op gebied van eten zit ik nu wel helemaal in mijn seizoen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.