Ik had dus een mealplanner voor de hele week…

…en had voor mezelf elke dag uitgeschreven wat ik at voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Het was een ‘gemakkelijke’ week (dat wil zeggen: veel thuiswerken, wat afspraken dichtbij huis) en dat hielp zeker, want het lukte me om vrijwel de hele werkweek te eten volgens de planning.

Het weekend? Not so much. Ik vergat fruit en yoghurt en het ontbijt was een soort brunch en het avondeten op zondag waren borrelhapjes en restjes en… nou ja, zo. En ik vond het eigenlijk wel best ook: het past gewoon bij mijn type weekend.

Op de werkdagen vond ik de planner eigenlijk wel heel goed werken. Ik had lekkere dinertjes gepland en ook al stonden die op een vaste dag, vond ik dat voor nu niet bezwaarlijk. Vooral het: niet nadenken, gewoon doen was echt best lekker. Het werkte ook positief voor mijn productiviteit; doordat ik niet met maaltijden plannen en “wat ga ik nu eten” bezig was op de dag zelf, kon ik me focussen op andere dingen.

Ik at overal ook gevarieerder dan gewoonlijk. En ik denk ook echt gezonder. Steevast zette ik een vinkje bij de ‘onderdelen‘ die ik had gegeten en dat gaf echt het gevoel dat ik goed bezig was. Jammer dat er niemand applaudisseerde aan het einde van de dag 😛

Grote vraag is natuurlijk of ik nu weer een hele weekplanning heb liggen? Nee, vooralsnog niet. Maar misschien dat ik er vanavond toch nog eentje in elkaar zet. Ik zie absoluut voordelen.

De weegschaal trouwens ook 😉

Het menu voor deze week

Anyway, ondanks dat ik nu nog geen mealplanner klaar heb liggen voor de hele week, heb ik wel weer een weekmenu gemaakt. Met de avondmaaltijden dus. Voilà, dit eten we deze week:

  1. Romige farfalle met Parmezaan en tuinerwten (v) – farfalle, gezeefde tomaten, crème fraîche, bleekselderij, tuinerwten, knoflook, tomaten en Parmezaanse kaas
  2. Traybake met chili-zalm, zoete aardappel, pompoen en rode ui – zalmfilet (met huid), chilisaus, zoete aardappel, pompoen, rode ui.
  3. Kipschnitzels* en spruitjes met béchamelsaus (v) – kipschnitzels, spruitjes, melk, bloem, boter, aardappelen.
  4. Rozijn-notenrijst met sperziebonen en pompoen (v) – witte rijst, ongezouten noten, rozijnen, sperziebonen, pompoenblokjes, feta
  5. Hutspot met rookworst* (v) – wortel, ui, aardappel, melk, boter, rookworst
  6. Vega-saté met nasi en zoetzure komkommer (v) – vega-saté, satésaus, witte rijst, nasikruiden, nasigroenten, komkommer, (azijn, peper, suiker)

* vervang door een vega variant

Zo, dan gaan we nu maar weer ‘ns met volle kracht vooruit. Nogmaals: ik vind het ook leuk om jouw weekmenu te lezen – krijg ik ook weer inspiratie van!

xAnja