Ik had dus een mealplanner voor de hele week…

…en had voor mezelf elke dag uitgeschreven wat ik at voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Het was een ‘gemakkelijke’ week (dat wil zeggen: veel thuiswerken, wat afspraken dichtbij huis) en dat hielp zeker, want het lukte me om vrijwel de hele werkweek te eten volgens de planning.

Het weekend? Not so much. Ik vergat fruit en yoghurt en het ontbijt was een soort brunch en het avondeten op zondag waren borrelhapjes en restjes en… nou ja, zo. En ik vond het eigenlijk wel best ook: het past gewoon bij mijn type weekend.

Op de werkdagen vond ik de planner eigenlijk wel heel goed werken. Ik had lekkere dinertjes gepland en ook al stonden die op een vaste dag, vond ik dat voor nu niet bezwaarlijk. Vooral het: niet nadenken, gewoon doen was echt best lekker. Het werkte ook positief voor mijn productiviteit; doordat ik niet met maaltijden plannen en “wat ga ik nu eten” bezig was op de dag zelf, kon ik me focussen op andere dingen.

Ik at overal ook gevarieerder dan gewoonlijk. En ik denk ook echt gezonder. Steevast zette ik een vinkje bij de ‘onderdelen‘ die ik had gegeten en dat gaf echt het gevoel dat ik goed bezig was. Jammer dat er niemand applaudisseerde aan het einde van de dag 😛

Grote vraag is natuurlijk of ik nu weer een hele weekplanning heb liggen? Nee, vooralsnog niet. Maar misschien dat ik er vanavond toch nog eentje in elkaar zet. Ik zie absoluut voordelen.

De weegschaal trouwens ook 😉

Het menu voor deze week

Anyway, ondanks dat ik nu nog geen mealplanner klaar heb liggen voor de hele week, heb ik wel weer een weekmenu gemaakt. Met de avondmaaltijden dus. Voilà, dit eten we deze week:

 1. Romige farfalle met Parmezaan en tuinerwten (v) – farfalle, gezeefde tomaten, crème fraîche, bleekselderij, tuinerwten, knoflook, tomaten en Parmezaanse kaas
 2. Traybake met chili-zalm, zoete aardappel, pompoen en rode ui – zalmfilet (met huid), chilisaus, zoete aardappel, pompoen, rode ui.
 3. Kipschnitzels* en spruitjes met béchamelsaus (v) – kipschnitzels, spruitjes, melk, bloem, boter, aardappelen.
 4. Rozijn-notenrijst met sperziebonen en pompoen (v) – witte rijst, ongezouten noten, rozijnen, sperziebonen, pompoenblokjes, feta
 5. Hutspot met rookworst* (v) – wortel, ui, aardappel, melk, boter, rookworst
 6. Vega-saté met nasi en zoetzure komkommer (v) – vega-saté, satésaus, witte rijst, nasikruiden, nasigroenten, komkommer, (azijn, peper, suiker)

* vervang door een vega variant

Zo, dan gaan we nu maar weer ‘ns met volle kracht vooruit. Nogmaals: ik vind het ook leuk om jouw weekmenu te lezen – krijg ik ook weer inspiratie van!

xAnja

Anja

8 reacties op ‘Ik had dus een mealplanner voor de hele week…

 1. Klinkt goed hoor, je weekmenu! En fijn ook, dat je je vorige week aan je hele planning kon houden. Waarom dan toch geen nieuwe planning inclusief ontbijt en lunch?

  Mijn weekmenu:

  – pompoenrisotto
  – roergebakken spruitjes met rösti en vegaspekjes
  – spruitjesstamp met appel en karbonade
  – knolselderijgratin met vega shoarma
  – Iets met pompoen, soep waarschijnlijk
  – zoete aardappel – snijbiet – kip uit de oven
  – linzensoep

  Dit is waarschijnlijk wel voor een dag of tien… 😉

  Like

  1. Ondertussen heb ik er toch maar weer eentje gemaakt. Waarom niet eerder? Geen zin en geen tijd. Eigenlijk is het toch wel lekker. Overzichtelijk en een soort “ik doe het goed” haha.
   Leuke gerechten! De snijbiet komt ook weer op? 😉

   Like

  2. mijn man heeft heerlijke curry gemaakt met snijbiet en kikkererwten… jammer dat alle verschillende kleurtjes niet meer te zien waren maar het was verrukkelijk! Geniet nog even van het mooie blad en dan er lekker van eten. Smakelijk!

   Like

 2. Een heerlijk weekmenu.
  Ik eet o.a.: rundvlees met rijst en sperziebonen, soep, airfryer frietjes met kroket en appelmoes, zalm met krieltjes en gegrilde groenten, maaltijdsalade en een keer pasta.

  Like

 3. mijn weekmenu:
  week 45 4-nov melanzane, broccoli , sla
  dinsdag 5-nov prei, vegaballetjes, zoete aardappel met roomkaas
  woensdag 6-nov surinaams indisch wokken met noedels, tempeh pedis en satésaus
  donderdag 7-nov linzensoepvan bruine linzen, broodje geitenkaas, sla
  vrijdag 8-nov aubergine curry, rijst, roti, bloemkool
  zaterdag 9-nov eten bij kees en marjan
  zondag 10-nov bratkartoffeln/zoete aardappel, rodekoolsla

  en zo heb ik van alle weken sinds 2008 bewaard wat we ’s avonds eten! Soms heb ik geen inspiratie en dan kijk ik even in de andere jaren en dan kom ik altijd wel weer iets lekkers tegen dat we al een poosje niet gegeten hebben. Oh ja… ik plan vooruit, dus voor volgende week is het ook al geregeld:

  week 46 11-nov pasta tomatensaus, salade, broccoli
  dinsdag 12-nov zuurkool, worst
  woensdag 13-nov bonenstoof, rijst
  donderdag 14-nov broodje makreel, salade of omelet en salade
  vrijdag 15-nov kikkererwtencurry, rijst, kousenband
  zaterdag 16-nov soto
  zondag 17-nov vis, peen erwt pu

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.