Wat deze minimalist gekregen heeft | Sint & Kerst

December is de feestdagenmaand en ook aan Casa Dutchie gingen de kerstman en de Sint niet voorbij. Daarbij was ik kennelijk ook heel lief geweest, want ik kreeg van alles van mijn verlanglijstje (en meer)! Een overzichtje van de ‘dingen’ (niet alleen maar items) die ik vroeg en kreeg.

Cadeaus gekregen

Oorbellen

Ik ben helaas zo’n type met 4 setjes oorbellen waarvan er ook nog eens geregeld onderdelen verdwijnen. Dus vroeg ik van de Sint één nieuw paar, eentje die ik had gezien in een Etsy shop: handgemaakt, van zilver, uit Griekenland. Ze kwamen, prachtig ingepakt. Dank u Sinterklaasje.

Romantisch nachtje weg

Stond niet op de verlanglijst, en was des te meer een verrassing: mijn zwager deed vriendlief en yours truly een hotelarrangement met diner aan de kust cadeau. Echt een cadeau voor de minimalist!

Kaarsen + servetten van Amnesty

Al geruime tijd draag ik Amnesty International een warm hart toe en doe ik mee aan schrijfmarathons en acties. In hun webshop verkopen zij symbolische producten, waarvan de opbrengst gaat naar het strijden voor vrijheid. Ik kreeg twee van deze kaarsen en bijpassende servetten – die op mijn kerstverlanglijst stonden. Ze zijn voor van de zomer in de tuin, komen in glas en kunnen dus gerecycled worden.

Chocolaatjes

Van één van m’n opdrachtgevers kreeg ik een doos Leonidas bonbons. Oelala, dat is een hit. Het kartonnen doosje is recyclebaar en het komt niet met strikjes/plastic etc, dus dit is ook een mooi zero waste-cadeau.

Kookboek

Totaal onverwachts kreeg ik van één van m’n opdrachtgevers het ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi cadeau. Stond niet op de verlanglijst, maar is heel welkom. Wat een prachtig boek en wat een mooie, simpele gerechten.

Oudejaarslot en decemberkalender

Ook een leuke voor als je geen ‘ding’ wilt geven: een kraslot of oudejaarslot. Wie weet… wie weet… ik had helaas geen geluk met de decemberkalender (ja ik heb alle vakjes al open gekrast!). Dan maar hopen op de 31e…

Vintage kerstboomhanger

Sommige familieleden (en vrienden) lezen mijn blog ook en was het opgevallen dat we een kerstboom vol herinneringen hebben. Ik schreef er eerder al over. Dat wetende, kreeg ik er één nieuwe kerstboomhanger bij dit jaar: en wel eentje die al van de oma van mijn vriend is geweest en die altijd bij mijn schoonouders in de boom heeft gehangen. Wat een mooi cadeau en lief gebaar!

Vogelplezier

Ook op mijn kerst verlanglijst stond een vogelvoerhouder. Nu we een tuin hebben en vlakbij een park wonen, wil ik de beestjes in de winter graag een beetje supporten. Zonder in details te gaan: ik kreeg een ‘vintage’ vogelvoerhouder, voorzien van een nieuw likje verf en een pot vogelpindakaas van de Vogelbescherming. En trouwens ook zo’n kokosnoot met vet en zaadjes. Het was één van de beste cadeaus – en hij is eigenlijk niet eens voor mij 🙂

En dit vond ik ervan…

Ik vind het tof dat ik mooie cadeaus gekregen heb; dat het niet veel extra spullen zijn, maar wel geschenken met een gedachte erachter, gewenst, met liefde geregeld en cadeau gegeven. Maar – hoe cliché ook – het mooiste cadeau was toch écht het vieren van de laatste maand van 2019 met onze dierbaren, allemaal in goede gezondheid.

Ik hoop dat jullie het ook zo hebben mogen ervaren.

Joy is not in things, it is in us.
xAnja

Anja

Een reactie op “Wat deze minimalist gekregen heeft | Sint & Kerst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.