Anja’s Eco Alternatieven – Deel 2

Het eerste artikel was een succes, en ondertussen waren er weer wat producten op en nieuwe nodig en dus is er weer een lijstje met ecovriendelijke alternatieven die ik uitkoos! Het is één van mijn doelen voor 2020: duurzamer leven. Door regen, wind en stormvlagen kon ik de laatste weken op zoek naar nieuwe (en soms tweedehands) producten.

1. Dag- en nachtcrème

Mijn originele dag- en nachtcrème, die ik kocht bij Aldi of all places, was op en aan vervanging toe. Mijn wens was overstappen naar een combicrème (dus dag- en nachtcrème in één) die niet te prijzig was en biologische, of natuurgetrouwe ingrediënten bevat. Na een uitstapje naar The Body Shop vond ik in de Gezond & Wel winkel de Aloe Vera dag- en nachtcrème van Harmonie. Deze crème voor de normale en droge huid ruikt een beetje muf, maar doet z’n werk erg goed. Hij zit in een hygiënisch pompje, maar ’t is wel een plastic verpakking.

2. Hoofdhuidvriendelijke shampoo

Ik heb vrijwel geen roos (heel af en toe), maar wel een heel gevoelige hoofdhuid. Voorheen gebruikte ik daarom de Head & Shoulders Antiroos shampoo voor de gevoelige hoofdhuid, omdat dat m’n hoofdhuid kalmeerde. De fles was op en ik kocht als alternatief deze Mizellen Shampoo met bio-katoenolie van Alviana Naturkosmetik. Ik heb ‘m pas één keer gebruikt (ik was m’n haar niet te vaak) dus kan nog niet zoveel zeggen over het effect. Ook deze kochten ik – voor ongeveer € 7,- bij de Gezond & Wel winkel. In plastic.

3. Navulverpakking handzeep

Eén van de zeeppompjes was leeg, dus tijd om een eco vervanger te zoeken voor mijn gewone handzeep (meestal huismerk). Ik besloot te gaan voor deze grote verpakking – geheel onminimalistisch – van Ecover omdat je zo uiteraard minder plastic nodig hebt dan bij twee of drie losse verpakkingen (en minder transport en minder moeite voor mij). De handzeep zit inmiddels in het pompje en ik ben er super tevreden mee: schuimt goed, ruikt heerlijk (lavendel) en wast schoon zonder uit te drogen. De zeep is op basis van plantaardige ingrediënten en PH-neutraal. 1 Liter kost ongeveer € 12,-. En daar kan je heeeeeeel lang mee doen.

4. ‘Nieuwe’ lampen

Er hangen hier nog steeds overal vooral peertjes aan het plafond, dus speurde ik Marktplaats af voor passende exemplaren voor in ons nieuwe huis. Ik heb er inmiddels twee gevonden, de deal is beslecht, ik moet ze alleen nog even ophalen. To be continued dus!

Ik kreeg de vorige keer leuke suggesties op m’n vraag: wat heb jij voor eco alternatief gekocht, dus ik stel ‘m gewoon weer: laat maar horen, lieve lezers!

xAnja

.

.

Disclaimer: Alle hierboven geschreven tekst, ervaringen en reviews zijn mijn eigen mening – ik ben nergens voor gesponsord en niet gelieerd aan merken/brands/bedrijven.

Deze blogpost bevat een affiliate link. Als je op deze link klikt en iets koopt, ontvang ik daarvoor een kleine commissie. Omdat deze blog reclamevrij is, is dit een manier om de (hosting)kosten van de blog te betalen. Met je aankoop houd je deze blog dus in de lucht.