Dit komt er op de blog in de zomermaanden | Aankondiging

Het wordt vast een zomer die anders is dan vergane jaren. Als we al op reis gaan, dan is dat vast dichterbij huis. Vliegen zoals vóór corona zit er voorlopig nog niet in. Ook zijn we ons meer bewust van de milieugevolgen van reizen, of dat nu per auto, bus, boot of vliegtuig is. En dan zijn er nog de mensen die kiezen voor een staycation of thuisvakantie vanuit economische redenen. Maar wat heeft dat met mijn blog te maken?

Ik wil met mijn artikelen zoveel mogelijk aansluiten bij de realiteit en relevant en interessant zijn. Elke maand maak ik daarom een plan: waar ga ik in de nieuwe maand over schrijven (daar houd ik me lang niet altijd aan hoor 😉 )? Al bovenstaande overwegingen nam ik mee in het bedenken van een content plan juli, maar eigenlijk voor de hele zomer.

Vorig jaar – het lijkt ondertussen wel een eeuw geleden! – deed ik dat ook, en besloot ik tot een miniserie over op reis gaan, van je reis genieten en terugkomen met een fijn en rustig gevoel. Je vindt ze hier terug:

Maar voor deze zomer staat er dus wat anders gepland. Naast een aantal blogs over thuis vakantie vieren en hoe je van je huis een zomers paradijsje kunt maken, zal ik in de komende weken regelmatig een artikel schrijven over het houden van een “vakantie-date“: een leuke dag of avond in het thema van een land of regio, geschikt voor zowel dates met jezelf, je geliefde, moeder-dochter dates, vader-zoon-avondjes, en andersom en daarbij zijn het ook toffe ideeën voor met het hele gezin; ik schrijf ze met de intentie dat ze voor jong en oud geschikt moeten zijn.

Daarnaast is mijn blog volgende week jarig. Dat wil ik natuurlijk ook niet zomaar voorbij laten gaan. (Sssttt.. er komt een winactie aan!). Verder staat de zomer hier in casa Dutchie vooral in het teken van klussen en verbouwen. Ook daar zul je regelmatig een update-je over zien.

“Als je niet op vakantie kunt, ga dan op avontuur”

Loesje

Om mezelf ook een beetje vakantierust te geven, gaat het tempo vanaf half juli naar twee blogposts per week, in plaats van 3 en zal ik minder op sociale media te vinden zijn. Om je toch te voorzien van een lekkere dosis gratis leesvoer, tip ik in elk van die zomerse artikelen een gerelateerde vakantie-lees-tip (een eerder artikel of van een collega-blogger).

Ik kijk er al naar uit en hoop jij ook! Komende zaterdag komt het eerste vakantie-date artikel online… over welk land dat is… dat is nog even een verrassing 😉

xAnja

Ps. Mochten jullie het je afvragen: ik doe deze zomer niet bewust mee met Plastic Free July. Niet dat ik er niet op let, maar de focus zal er niet op liggen in de komende maand. Wil je weten hoe dit in voorgaande jaren ging? Zoek dan even met de tag Plastic Free July.

Anja

7 reacties op ‘Dit komt er op de blog in de zomermaanden | Aankondiging

  1. Ik werk ook vooruit, maar bij mij is dat omdat ik in de zomer juist een heel uitgebreide serie online gooi, genaamd ZomerLezen. Boekentips voor kinderen, jongeren, volwassenen en voorleestips, steeds in een ander thema. Omdat er in de zomer veel tijd is om te lezen (zeker aankomende zomer) maar er (te) weinig gelezen wordt.

    Uiteraard met veel boeken die bij de bibliotheek al beschikbaar zijn, zodat het voor iedereen betaalbaar blijft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.