De hoogste tijd… | MD Zomerspecial 3

Voor een aantal zit de zomervakantie er waarschijnlijk alweer bijna op; de eerste kids gaan volgende week de laatste vrije week in – en voor sommigen begint ‘ie misschien net pas. Of misschien ga je helemaal niet eens weg deze zomer.

Toch ga ik met mijn zomerspecials langzamerhand richting het einde van deze zomerbreak en de start van het nieuwe (school)seizoen 2019-2020. Ik tip nog eens graag het populaire stukje wat ik vorig jaar schreef, over écht tot rust komen op vakantie. Mindful leven blijft één van de meest gelezen hoofdonderwerpen op deze blog.

Ik ben zelf nét terug van vakantie. Ik had echt het gevoel dat het batterijtje opgeladen moest worden (cliché – maar echt) en heb dan ook een paar dagen van de vakantie vrijwel niets gedaan dan een beetje zonnen, wat lezen, wat eten. Het was heerlijk, volop de “vakantie-mindset”. Ehm, wat? Vakantie-mindset:

  • Ontspannen
  • Doen met weinig
  • Erop uit gaan
  • Geen zorgen maken
  • Bijna geen afleiding hebben

Dat dat gevoel vasthouden de mooiste souvenir is, daar schreef ik vorig jaar ook over. Wellicht fijn om nog ‘ns te lezen als je weer richting thuis gaat.

Ik las dus. Veel. Heel veel. Er komt nog een blogje over. En ik at. Ook veel, haha. Dus nu gaan we weer even wat ‘strakker’ met het eten: even geen snacks, toetjes, kaasovergoten croque-monsieurs en helaas even ook geen Franse kaasjes 😉 – Verder doe ik geen gekke dingen, ik doe niet “aan de lijn” niet en dieet al helemaal niet. Nergens voor nodig; gewoon af en toe even de handrem erop als je op een ‘afglijdende heuvel’ staat.

Ik logeerde trouwens in een Tiny House, deze vakantie. Ook daar komt ook nog een blogje over. Nu eerst maar ‘ns even een wasje aanzetten. Ofnee, eerst nog de Blijmakers, volgens “traditie”.

Na een regenbui schoot ik deze meneer (mevrouw?)

Blijmakerslijstje

1 Happy Place/Moment

De hele vakantie 🙂 Ik deel in de komende blogs nog wat meer fotootjes.

2 Eat, Drink & Be Merry

Eendenborst in kersensaus. In La France onder een grote boom met lampjes.

3 Favo outfit

Blauw-witte short, blauw t-shirt met kanten bovenkant, Allstars.

4 Van Waarde 

Mijn geweldige Mini Cooper heeft ons – met airco 😉 – weer heel wat mooie plekjes laten zien.

5 This made me LOL

Wat krijg je als David zijn ID kwijtraakt?
Dav. *proest*

6 Mooiste blogpost

J schrijft op Van Her naar HOT over de reis naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid. Deze blog, over tevreden zijn met wat je al bereikt hebt, vond ik heel waardevol.

7 Favoliedje

Ik (her)ontdekte Charles Aznavour deze zomer. Dit vind ik zijn leukste liedje, altijd goed voor een glimlach.

Geniet nog even van de zomer!
xAnja

Ps. Mocht je ze gemist hebben, je leest hier deel 1 of deel 2 van deze zomerspecials terug.

Anja

5 reacties op ‘De hoogste tijd… | MD Zomerspecial 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.