Nazomeren…| MD Zomerspecial 4

Dit is voorlopige de laatste zomerspecial, want voor een groot deel van het land zit de zomervakantie er weer op. Maar de zomer zelf gelukkig nog even niet. En het lijkt deze dagen en het weekend weer wat warmer te worden… dus dobberen we maar lekker een mooie nazomer in, toch?

Ik kan maar moeilijk geloven dat ik twee weken geleden nog totaal in de vakantie-stand stond. De boel is hier echt weer goed begonnen, zowel zakelijk als privé. Er staat een hoop leuks op de planning (ook zakelijk en privé!) maar de rust is ver te zoeken.

Plannen, ja, dat is dus ineens weer handig nu. Om die tandartsafspraak niet te vergeten enzo. Ik ga zo mijn tweede helft van het jaar nog weer even checken aan de hand van het stappenplan wat ik eerder schreef: hoe ik een heel jaar van tevoren inplan, want er is vast één en ander veranderd… En we kunnen ook wel weer wat leuke dates en dagjes weg gebruiken!

Dat gezond eten, dat schiet er dan ook weer wat sneller in als het druk is. Ik ben deze week begonnen met het publiceren van mijn weekmenu ter inspiratie, maar een blogpost die je waarschijnlijk ook waardeert als de hectiek weer losbarst is deze: 33 drie- en vier ingrediënten diners. Die zijn niet allemaal even gezond, maar wel snel, gemakkelijk en budgetproof.

Tip van collega-blogster Mariimma van Struikelen: het Bonuskoken weekmenu van AH: zij bedenken elke week 5 gerechten met ingrediënten die in de bonus zijn.

Over budgetproof gesproken, vorig jaar kwam ik terug van vakantie met een bedrag op mijn betaalrekening waar ik niet zo happy van werd. Dat wilde ik snel fixen en dus schreef ik 16 tips om je rekening te spekken, waarna ik een hele mooie email kreeg van een lezeres – die niet op vakantie geweest was, maar die wel in de rode cijfers zat – om te zeggen dat ze het zo’n inspirerend artikel had gevonden. Ik moest er ineens weer aan denken (en hoop natuurlijk dat je nu uit de rode cijfers bent, L.!).

Nog even een kiekje om mijzelf te herinneren aan de vakantie. Dan sluit ik af met het blijmakerslijstje.

Blijmakerslijstje

1 Happy Place/Moment

Ik gaf een lezing/presentatie over minimalisme bij een bekende financiële instelling. Dat was voor een toffe groep met een goede ‘vibe’. Echt fijn!

2 Eat, Drink & Be Merry

De Italiaanse runderstoof van mijn weekmenu is echt heul lekker.

3 Favo outfit

Nu het ’s morgens en ’s avonds weer wat kouder is, vind ik pantykousjes prettig. Niet zulke koude enkels!

4 Van Waarde 

De mogelijkheid om je verjaardag te vieren met je naaste familie (komend weekend!).

5 This made me LOL

6 Mooiste blogpost

Linda van Deense Zomer spendeerde haar zomer in… Denemarken (verrassend hè). Ze schoot er prachtige plaatjes.

7 Favoliedje

Rayland Baxter’s Yellow Eyes vind ik perfect passen bij deze weken.

Nazomer-away!
xAnja

Ps. Mocht je ze gemist hebben, je leest hier deel 1, deel 2 en deel 3 van deze zomerspecials terug.

Fotocredits: Dyaa Eldin

Anja

3 reacties op ‘Nazomeren…| MD Zomerspecial 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.