En route! Genieten van de reis | MD Zomerspecial 2

Als je op reis gaat deze zomervakantie, dan zit je waarschijnlijk in de laatste dagen vóór vertrek, ben je onderweg of misschien zelfs al wel nét aangekomen op je bestemming. Deze tweede aflevering van de zomerspecial heeft daarom als thema ‘En route’ en gaat over genieten van de reis en de bestemming.

Deze zomerspecials zijn voor mij het moment om interessante artikelen nog eens terug te lezen en te tippen, omdat ze nu juist van belang zijn. Maar ook om toepasselijke video’s of blogpost van collega-bloggers te delen. En om mijn blijmakerslijstje te vullen; een overzichtje met de dingen waar ik dankbaar voor ben. Mét een nieuwe toevoeging: favoliedje.

Ik heb de laatste weken véél boeken gelezen – en daar komt zeker nog een artikel over – maar als jij twijfelt over je leesvoer op vakantie, dan vind je deze post met mijn all-time favoriete boeken vast tof (deel 1, deel 2). En wat mij betreft vaste kost vóór iedere reis: het artikel met tips om echt tot rust te komen op vakantie.

Blijf je gewoon thuis en is het slecht weer? Dan tip ik een aantal steengoede docu’s op Netflix en promoot ik hier sans gêne gewoon even mijn Pinterest: ik doe mijn best om dit social kanaal mooi, relevant en interessant te houden (en ja, ook in die volgorde: Pinterest is een visuele prikkeling). Je kunt ook daar volger worden als de content je aanspreekt.

Voor ik overga op het blijmakerslijstje van deze week, tip ik nog Alain de Botton’s The Art of Travel, gelieerd aan zijn boek met dezelfde titel. De video gaat over de psychologische kant achter reizen en haalt aan welke reden zit achter je drang om je koffers te pakken.

Blijmakerslijstje

1 Happy Place/Moment

Zaterdagochtend. Ontbijtje met een eitje. Even rust 🙂

2 Eat, Drink & Be Merry

Niet doorvertellen maar de vegetarische satébroodjes van AH zijn heul lekker.

3 Favo outfit

Mijn blauw-rode gestreepte shirtje draag ik nu veel. Kan bij m’n witte broek, m’n zwarte broek, m’n spijkerbroek, m’n grijze kokerrok…

4 Van Waarde 

Ik las Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen, een tip van mijn moeder, in één adem uit.

5 This made me LOL

Een man belt op naar Schiphol en vraagt: “Hoe lang is het vliegen naar Parijs?” De juffrouw: “Een ogenblikje…” “Zo kort maar?! Bedankt,” zegt de man en hangt op.

6 Mooiste blogpost

Een artikel naar mijn hart – en ook goed passend bij mijn inpak-posts – is deze van Hermien: Je koffer inpakken: een goede stijloefening

7 Favoliedje

Andrew Belle’s mini-album ‘Dive Deep’ (Hushed) is een juweeltje. Voor ’s avonds laat op het terras.

Fijn weekend en mooie reis gewenst!
xAnja

Ps. Lees hier deel 1 van de Zomerspecials over de start van de zomervakantie en inpakken terug.
Dit artikel bevat een affliate link.
Fotocredits: Ethan Robertson

Anja

4 reacties op ‘En route! Genieten van de reis | MD Zomerspecial 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.