De boeken die nooit weg gaan – Deel 2 + Wishlist

Op 16 maart schreef ik deel 1 van dit tweeluik, haha. Vaste of frequente lezers weten dat het erbij hoort: soms moet je er bij mij even op wachten. In dit geval was dat grotendeels bewust, ik wil niet steeds over hetzelfde onderwerp schrijven. Dat maakt het leuker voor mij om te typen en afwisselender voor jou als lezer.

Anyway, in deel 1 schreef ik al dat de “nooit” uit deze titel een beetje gechargeerd is. Het waren de boeken die het uitmesten van mijn kast hadden overleefd, om verschillende redenen. Ook in dit deel tip ik er een paar en deel ik mijn leeslijst of wishlist voor de komende maanden.

De zomer is ook hier namelijk écht wel het moment voor goede boeken. Dus vandaag deel 2 met 5-sterren-van-Anja boeken

Boeken die blijven

Matt Haig – Reasons to stay alive

Waar ik het boek van Alain de Botton kocht op Schiphol (bij een vertraagde vlucht), kocht ik dit autobiografische boek spontaan in de boekhandel op het Köln Hauptbahnhof. Het trok me op een bepaalde manier.

Het is het persoonlijke verhaal van Matt die in een zeer zware depressie terechtkomt. Maar het boek is helemaal niet zwartgallig of zwaar; het is zelfs vrij luchtig en grappig. Onmisbaar voor als je zelf zwarte dagen kent / hebt gekend of als je in je omgeving te maken (gehad) hebt met depressie. De Nederlandse versie heet simpelweg ‘Redenen om te blijven leven‘.

Matt Haig – Het eeuwige leven

Ja, na die eerste spontane voltreffer was ik benieuwd naar meer van Matt. Ik las enthousiaste reviews over deze roman, met een hoofdpersoon die – inderdaad – het eeuwige leven heeft. Dat brengt hem uiteraard in bijzondere situaties, maar dat was niet waarom ik dit zo’n goed boek vind. Het verhaal doet je nadenken over je eigen identiteit, hoe een omgeving je vorm geeft en hoe moeilijk this crazy little thing called love eigenlijk is.

Ik kreeg dit boek van mijn ouders voor mijn verjaardag en hij gaat voorlopig niet weg.

Timothy Ferris – Een Werkweek van 4 uur

Opnieuw een non-fictie in dit lijstje. De Amerikaan Timothy Ferriss gooit het idee van werken tot je pensioen de deur uit en biedt een andere kijk op geld verdienen en een (in meerdere opzichten) rijk leven leiden: met minder werken kun je méér verdienen. Het is boek is meer dan 2 miljoen keer verkocht en dat snap ik: dit is een catchy boek wat je grijpt. En wie wil er niet méér verdienen EN minder werken?!

Ik ben er nog niet helemaal doorheen; niet omdat het taaie kost is, maar omdat het implementeren van Ferriss’ principes tijd kost. Één van de leukste adviezen in het boek: doe de komende twee dagen wat iedere echte tweejarige doet en zeg ‘nee’ op alle verzoeken. Dat somt het boek wel aardig op 🙂

Speciale vermelding: Paolo Cognetti – De Acht Bergen

Mijn vriend leende dit boek van zijn ouders om te lezen. Ik “stal” hem tussentijds ook en las hem in een paar avonden uit. Dit boek moet dus weer terug naar de schoonfam, maar ik vermeld ‘m hier toch. Dit boek uit 2017 leest als een klassieker; je wordt meegenomen in de zoektocht naar geluk van de hoofdpersonen, maar ook de entourage laat je naar jezelf kijken. Wat ik ermee bedoel? Het speelt zich af in de Italiaanse Alpen: ruw, zacht, sneeuw, zon, prachtige én verwoestende natuur. Een topper.

Wishlist

Ik eindig vandaag met ’n lijstje van boeken die ik bij de bibliotheek als reservering heb uitstaan en toon de boeken op mijn online verlanglijst (die ik dus ietsje later ga lenen van de bieb):

Da’s toch wel weer een flink lijstje zo; hopelijk zit er wat leuks voor jouw zomer(vakantie) tussen!

xAnja


De links hierboven zijn affiliate links (meer weten?). Dank voor je (e-)book aanschaf op deze ondersteunende manier!

Anja

6 reacties op ‘De boeken die nooit weg gaan – Deel 2 + Wishlist

    1. Ik ben aan het Nachtcircus begonnen, maar het is niet mijn boek. Of de zomer is niet het moment, misschien? Ik ben nu wat meer van de luchtige verhalen. Maar goed geschreven vond ik het tot pagina 44 zeker 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.