Dit is mijn herfst capsule wardrobe 2020

Het heeft even geduurd (ik kreeg al klachten, haha) maar hier is ‘ie dan eindelijk: mijn Herfst Capsule Garderobe 2020. M’n hoofd stond gewoon niet naar kleding en jezelf leuk aankleden met al die toestanden waar we het hier verder NIET over gaan hebben 😉 Later bedacht ik me dat we het dan juist over fijne dingen moeten hebben, en dat jezelf met aandacht aankleden en er goed uitzien belangrijk is voor jezelf – ook al werken we allemaal weer thuis en kunnen we niet uit eten of stappen.

Anyway, het is herfst en dus *jeeeeeeej* is het tijd voor warme, cozy truien en sokken en bijna ook weer weer (haha) voor mutsen en sjaals. Ja, ook voor de minimalist. Als je hier niet zo vaak meeleest, dan is het goed om te weten dat ik het systeem van een capsule wardrobe gebruik om zo goed mogelijk gebruik te maken van mijn kleding, bewust te kopen en nieuwe “oh, leuk!” items kan laten liggen als ze niet nodig zijn.

Voor de inspiratie en het moodboard kun je het beste deze post nog even lezen. Ook ging ik op zoek naar onderdelen voor mijn herfst capsule wardrobe bij de kringloop. Zo kon ik stapje voor stapje deze capsule garderobe samenstellen.

Maar hier is ‘ie dan eindelijk:

Herfst Capsule Wardrobe 2020

Tadaaaa!

Mijn garderobe voor dit seizoen bestaat uit de 11 kledingstukken* van hierboven, nog één extra spijkerbroek (die had ik aan op het moment van de foto) en enkele mouwloze tops voor onder de truien. Ik zou er graag nog één wat meer winterse jurk of een plissé-rok aan toevoegen.

Mooie kle(u)ren hè!

Het zijn de volgende kledingstukken (van voor naar achteren):

  • 3 lange broeken (één witte, twee jeans)
  • 3 bovenstukken: 1 witte blouse, 1 midi-mouwen blouse, 1 lange-mouwen-shirt
  • 4 truien
  • 1 jurk

En dit is exclusief schoenen. Maar daarover later meer.

Benieuwd waar ze vandaan komen (v.l.n.r.):

  • Witte broek: kringloop (nieuw voor mij)
  • Jeans: Hema shaping skinny, responsible cotton (nieuw)
  • Jeans shirt: H&M, conscious collection (reeds in bezit)
  • Witte blouse: H&M (reeds in bezit)
  • Crèmekleurige trui: zie verder
  • Crèmekleurige kabeltrui 2: vintage, echt al heel oud
  • Bordeaux-kleurige top met midi-mouw: zie hieronder
  • Lange mouwen shirt bordeaux: kringloop (nieuw voor mij)
  • Roestkleurige sweater: The Green Wardrobe – een trui met de tekst ‘minimalism: an appreciation of life’ erop. Die is toch wel voor mij gemaakt hè! (nieuw)
  • Bruine kasjmier trui: United Colour of Benetton (oudje)
  • Jurk: zie verder

Dit is één van de nieuwste aanwinsten, waarbij ik echt zeg “die moet je aanzien” want hij heeft een hele leuke V-hals aan zowel de voor- als achterkant. Ik kocht ‘m bij H&M. Valt ’t op dat ik dol ben op de Scandi-stijl van deze modegrootmacht? Yep, ik ben niet altijd even enthousiast, maar de pasvorm en de stijl werken voor mij.

En dit is ook een nieuwe aanwinst, deze bordeauxkleurige top (op de foto’s hierboven lijkt ie paarser maar hij is meer dieprood-bruin) van 95% gerecycled polyester.

En deze is helemaal leuk. Deze prachtige jurk is van mijn schoonmoeder geweest. Het is overduidelijk kwaliteit, want hij komt uit eind jaren ’70 / begin jaren ’80. Dat maakt de jurk ouder dan ikzelf, haha. Hij heeft een klein beetje liefde nodig, er zitten wat losse draadjes en ik wil ‘m graag tot net boven de knie. Maar wat een plaatje! Wát past ‘ie mooi in de capsule hè!

En die zakken ❤ Trouwe lezers weten dat ik dol ben op jurken met zakken 😉

En ehmm… schoenen?

Maar die schoenen dus, ja, dat blijkt elke keer een beetje een ding. Ik kan niet zomaar een Van Haren ofzo binnenlopen en een stel schoenen passen, zeker nu niet. Ik wil investeren in een paar schoenen waar ik langer mee doe dan één seizoen. Nou, dat is zo makkelijk nog niet… ik ben op zoek naar een degelijk schoentje dat er niet ouderwets uit ziet, maar wel netjes is. Mocht je tips hebben…?!

Ik puzzel nog even verder dus wat schoenen betreft. En of ik het hiermee redt, de hele herfst? We zullen zien – natuurlijk schrijf ik er weer over in mijn seizoensevaluatie.

Fijn weekend, ik sta het grootste deel met een kwast in m’n handen – check m’n Instagram gerust 🙂
xAnja

Dit is uiteraard een voorbeeld van een CW. Wil je meer weten en ben je benieuwd wat een capsule garderobe precies is?. Onder het kopje ‘capsule wardrobe‘ op de homepage kun je verder lezen over deze vorm van jezelf duurzaam en minimalistisch kleden.

*dit is zonder sokken, panty’s, ondergoed etc.

Anja

18 reacties op ‘Dit is mijn herfst capsule wardrobe 2020

  1. Mooie CW! Schoenen zijn inderdaad moeilijk. Heb net zelf geïnvesteerd in mooie klassieke zwarte lage botjes (zowel laag aan de enkel als lage hak: 3cm). Perfect onder een jeans èn jurk! Sportiever? Witte sneakers.

    Like

  2. Jij gaat echt voor een mini-capsule, helemaal passend bij jouw (leef)stijl, leuk om te zien. Ik ben enorm fan van de jurk, geweldig, zo’n familiestuk. Ik ben nog wel nieuwsgierig wat jij met je jas(sen) doet? Vooral omdat ikzelf misschien een wat overdreven, maar wel jaar in jaar uit geliefde tweedehands collectie heb. Ben altijd heel kritisch op de jas bij mijn outfit, dus ik ben nieuwsgierig naar jouw oplossing.

    Geliked door 1 persoon

  3. Mooi en inspirerend. Met schoenen heb ik dezelfde probleem want ik wil meestal dat ze overal bij passen. Mijn schoonmoeder is wat groter en flinker met confectie maat. Maar ik hoop nog steeds steeds een mooie tweedehands jurk te scoren.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik koop 1x per 3 jaar echo’s. Half bootie model met veters en rits zijkant en met bont.
    Ik heb nu nog donkerblauwe. Volgend seizoen koop ik in de opruiming (na de winter) zwarte of bordeauxrode. Ze zitten heerlijk en lopen zalig. Lekker warme voeten en passen overal onder.
    En bij de zeeman hebben ze nu leuke sokken met een kantje …misschien idee voor onder je prachtige jurk.

    Geliked door 1 persoon

  5. Leuk om je CW te zien! Ik houd het ook simpel maar heb wel iets meer dan jij in de kast hangen. Veel dingen echter liggen ook ingepakt te wachten tot ik mijn huidige spullen heb ‘opgedragen’ voor zover dat mogelijk is. Het blijft leuk om te merken dat het niemand (ook in niet-coronatijden) opmerkt dat je slecht een aantal dingen draag en in feite steeds hetzelfde aan hebt, kwestie van goed combineren!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.