Plan with me | Augustus 2021

Augustus, de maand van zomervakantie, zonnebloemen en zAnja’s verjaardag (you see what I did there). Dat we aan de plannen voor deze achtste maand van het jaar toe zijn, betekent ook dat we écht aan de andere kant van het jaar zijn gekomen. En dat terwijl mijn zomervakantie nog in het verschiet ligt. Doe je mee met plannen maken voor de nieuwe maand?

In mijn vorige bericht over het maandelijkse plannen kon je lezen dat juni geen geweldige maand was voor mij persoonlijk. Juli stond dan ook vooral in het teken van tot rust komen. Eerlijk is eerlijk: ik heb amper omgekeken naar de acties die ik voor juli had opgeschreven. Er is weinig van terecht gekomen. Dat vind ik niet erg, ook daar leer je van en dat “mag” ook gewoon. Voor augustus zet ik ook niet veel op het lijstje, want we zijn voor een deel van de maand met vakantie.

Maar ongeacht wat míjn plannen zijn, ik nodig jou uit om mee te doen en voor jezelf plannen te maken voor de nieuwe maand, startend met een korte terugblik op de vorige (dat is uiteraard alleen handig als je daar acties voor had gepland).

Dit was juli 2021

Mijn maand in één woord: vertraging

Highlights:

 • We gingen een dagje naar Naturalis in Leiden met mijn neefje van 4. Met de trein ook nog! Het was echt geweldig, voor zowel hem als wij.
 • Na lange tijd konden m’n vriendin en ik weer eens uit eten. We maakten er een lange avond vol goede gesprekken van.
 • Samen met mijn zus, zwager en lief speelde we de City Escape Gouda op een prachtige zomerse dag! De picknick in het park – met Goudse kaas – was een heerlijk momentje!
 • Voor mijn verjaardag gaan we dit weekend een weekendje naar Eindhoven in een supertof boutique hotel. Ik kijk ernaar uit deze stad te ontdekken!

Leermomentje: 

Ik rommelde maar wat aan en deed eens niet de dingen die ik voor mijzelf op het juli-actielijstje had gezet. Ondanks het niet-plannen (deze dingen stonden al langer op de agenda) was het een maand vol fijne, leuke en gezellige afspraken.

Trots op/blij met:

 • De vakantie is helemaal gepland en staat in de boeken! Italy, here we come!
 • De barbecue is van stal en we hebben er al een paar keer dankbaar gebruik van gemaakt. Dat is zo’n dingetje waarvan ik soms denk “kan ‘ie niet weg” – wij zijn geen fervente buitenkokers – maar als ie er staat ben ik er wel weer heel blij mee!
 • Op m’n werk heb ik een goede vibe te pakken. We zetten goede stappen en ik haal er veel voldoening uit.

Viel tegen/kan beter:

 • Het leek een maand waarop alles een beetje stil stond. De vakanties begonnen, maar door het gedoe met corona keek niemand er echt naar uit. De landen die rood en geel kleurden, waaronder ons eigen land… En dat rare weer! Het ene moment is het prachtig en het volgende moment hoost het!
 • Voor mij persoonlijk zat er ook niet zoveel schot in de zaak. Ik kwam moeilijk aan dingen toe en had ook niet echt de drive om aan de slag te gaan. Ik heb maar een klein beetje aan de hal gewerkt, terwijl het mijn doel was deze af te maken deze maand. We bezochten geen botanische tuin. En ik ben ook niet naar het zwembad geweest.

Ik geef de maand een 7/10.

Acties voor augustus

En dan dus ook het moment om de nieuwe maand in te plannen. Ik neem er dan mijn 2021 doelen weer eens bij en kies eerst een intentie voor de maand: “augustus gaat de maand zijn van ________”. Dat kan van alles zijn, van een steekwoord als “ontspanning” tot “leuker werk”. Ik kies hier meestal één of meerdere steekwoorden. Dan kijk ik wat er al in de agenda staat voor die maand, denk aan vakanties, speciale verjaardagen of dagjes weg.

Vervolgens noteer ik maximaal 3 grote en 3-5 kleinere, simpele c.q. eenvoudiger te bereiken doelen. Voor deze maand heb ik in verband met vakantie bewust gekozen voor een kleine hoeveelheid. Ik heb de volgende punten opgeschreven (ik deel ze niet allemaal):

 • (4,5) Mijn verjaardag vieren (klein doel)
 • (1,4,5) Op vakantie gaan en tot rust komen, nieuwe ervaringen opdoen (groot doel)
 • (1,5) Vriezerkoken (groot doel)
 • (3) Zomerkleding uitzoeken (klein doel)
 • (1) Goed voorbereid op reis gaan (klein doel)

De cijfers verwijzen naar het hogere 2021 doel waar deze actie aan bijdraagt.

Plan je mee?

Ondanks dat het deze maand misschien niet zo’n topper was wat activiteiten betreft, heb ik ook genoten. Ik kan het je daarom echt aanraden om ook een lijst te maken. Ik schreef het al eerder: áls je dat doet, houd het dan niet bij een paar punten in je notes-app of op papier. Maak ze concreet en deel ze gerust hieronder als extra stimulans. Dat vind ik echt leuk om te lezen!

Wat zijn jouw plannen voor augustus?

Fijne zomermaand!
xAnja

Anja

2 reacties op ‘Plan with me | Augustus 2021

 1. Ik wens je inieder geval een hele fijne vakantie toe. Als uiteindelijk alleen dat de maand augustus kleurt, dan is het goed in mijn beleving. Ik maak geen maandplanning. Het loopt toch nooit zo ik plan. Dagplanning vind ik al een doel op zich.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.