De ontspulkalender voor juli: zomers opruimen

Tsjonge, het is alweer bijna augustus en ik heb nog geen tijd gehad om de maandelijkse rubriek te behandelen: de ontspulkalender voor alweer de zevende maand van het jaar. En aangezien een groot deel van mijn volgers al met vakantie is – of binnenkort met vakantie gaat – houden we het dit keer lekker rustig met een paar zaken die je vooral helpen als straks school weer begint.

Mocht je wel van het flinke aanpakken zijn en niet zo goed weet waar je moet beginnen, dan kan ik je mijn blogpost van vorige week van harte aanbevelen: Ontspullen – wat bewaar je en wat gooi je weg? Maar terug naar deze maand. Het is de komende dagen niet super mooi weer, dus als je thuis bent, is dit wellicht hét moment om binnen aan de slag te gaan.

Waarom deze kalender, vraag je je misschien af. Nou, dit maandelijkse lijstje is perfect om je “minimaliseer-knop” mee aan te zetten en met relatief eenvoudige klussen elke keer uiteindelijk een groot verschil te maken. En of je nu één dag kiest om in één keer lekker op te ruimen of steeds even een paar minuten pakt voor een klusje: het resultaat doet wonderen in huis. Maar genoeg gekletst, hier het lijstje voor juli:

Ontspulkalender juli

Juli is een goede maand om deze spullen uit te zoeken, te minimaliseren en op te ruimen:

  • Schoolboeken en werkboeken, oude agenda’s
  • Rugzakken en andere tassen: mooi moment om deze even door te spitten
  • Gym- en sportspullen: ook die van de volwassenen/grote kids kunnen vast even een opfrisbeurt gebruiken.

Afscheid nemen

Wat doe je met de spullen die jij niet meer houden wilt? Check daarvoor dit handige lijstje met plekken en bestemmingen voor je tweedehands spullen. Gym- en sportspullen die voor jouw kind te klein zijn, kunnen misschien naar een vriendje, buurkindje, neefje of nichtje.

Tot zover de ontspulkalender voor juli. Er staat bewust niet teveel op, want ik begrijp dat je ook andere dingen wilt doen in deze tijd 😉 Maar door juist deze zaken nu aan te pakken, zorg je straks voor een fijne start van het nieuwe schooljaar.

Wat wordt jouw opruimklus deze maand?

xAnja

Anja

Een reactie op “De ontspulkalender voor juli: zomers opruimen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.