Plan with me: mijn acties voor oktober

Voor september maakte ik geen maandplan voor mezelf en dat is dan ook de reden dat die voor oktober eerder komt: ik miste het. Deze serie loopt sinds januari van dit jaar en ik ben er kennelijk echt aan gewend geraakt. Het is niet alleen mijn manier om mijn maand in te plannen, leuke dingen te bedenken, maar ook om te reflecteren. En dus denk ik dat iedereen zoiets zou moeten doen. Doe je met me mee?

Ik hoor je denken: waarom wil je stilstaan bij wat er gebeurd is? Ups en downs. Dingen die mislukken en dagen met een gouden randje. Mijn antwoord is simpel: omdat dát het leven is. En in mijn zoektocht naar een simpeler, eenvoudiger leven is dat precies wat ik nodig heb. Het geeft me overzicht én inzicht. Ik heb er al zoveel van geleerd. De grote blogverandering van pas is er een uitwerking van.

Dit maandelijkse plannen is onmisbaar geworden.

Dus: voor mij is dit een blijvertje, in ieder geval tot het eind van het jaar. Het heeft een vast plekje gekregen in mijn nieuwe blogplanning. Plan je vaker met me mee of is dit de eerste keer dat je dit bericht leest? Pak je notitieboekje (of notes app) erbij en vul voor jezelf onderstaande punten in:

Dit was september 2021

Goed, het is “nog” maar 22 september, dus de maand is nog niet voorbij. Toch kan ik al genoeg melden:

Mijn maand in één woord: Verfrissend

Highlights:

 • Ik geniet van de seizoenswisseling en het feit dat het herfst wordt: mijn favoriete seizoen.
 • Mijn blogplannen, de structuur die ik aangebracht hebt: het geeft me inspiratie, ik geniet van het schrijven
 • Onze nieuwe donderdagavond-genietavond is een echte opsteker. Love it!
 • Werk is druk en chaotisch, maar ik geniet er ook wel van.

Leermomentje: 

Mijn werk is veel, leuk, heftig, pittig, mooi, kicken tegelijk. Soms ga ik te hard en kan ik moeilijk slapen. Lig ik ’s nachts plannetjes uit te denken en naar het plafond te staren. Andere dagen kom ik met een big smile thuis van alles wat we gedaan hebben met het team. Een beetje rustiger mag af en toe wel, maar zonder wrijving geen glans!

Trots op/blij met:

 • Ik kan hard werken en krijg veel voor elkaar als ik me ertoe zet.
 • mijn nieuwe blogplanning en de recente artikelen.
 • Positiviteit en vrolijkheid staan bijna altijd bovenaan bij mij.
 • Het eten uit eigen tuin of van boerderijen in de buurt doet me goed en is extra genieten.

Viel tegen/kan beter:

 • Het huishouden was het ondergeschoven kindje deze maand. Ach, so be it.
 • Ik had geen tijd voor een moeder-zoon-date. Dat moet anders voor oktober!

Ik geef de maand een 9/10. Het was een drukke, maar fijne maand.

En dan nu: oktober

Afgelopen augustus had ik een flinke “gezondheids-shock”. Ik voelde een plekje in mijn borst. Het bleek vals alarm en je begrijpt vast hoe blij ik daarmee was. Het heeft me nog meer doen realiseren dat elke dag er eentje is om blij om te zijn. Dat het ook goed ánder nieuws had kunnen zijn. Elke maand is er weer een nieuwe maand. En ik wil eruit halen wat erin zit. Dat doe ik o.a. met mijn maandplan:

 1. Ik pak eerst mijn 2021 doelen erbij
 2. Dan kies ik een intentie: “dit wordt de maand van _________”. Ik ga meestal voor één woord.
 3. Vervolgens pak ik mijn agenda erbij en kijk ik wat er al in staat.
 4. Dan komt het echte plannen: ik kies maximaal 3 grote en 3-5 kleinere doelen (eendagszaken).

Voor oktober 2021 zijn dat voor mij o.a. de volgende:

 • (4) Moeder-zoon date
 • (5) Huis in herfstsfeer
 • (3) Minimaal 2 deuren van onze bioscoop verven
 • (4) Herfst-etentje plannen
 • (3) Tuin winterklaar maken

Wat zijn jouw doelen?

Wat ik doe nu ik die punten heb bedacht? Ik koppel er meteen acties aan. Ik zet in mijn agenda de dagen waarop ik iets leuks kan gaan doen met mijn zoon en check met hem wanneer hij kan. Voor het etentje is dat net zo. Ik kies een middag in het weekend om het huis “herfstig” te maken. De te-verven deuren liggen klaar om geschuurd te worden. De belangrijkste stap is namelijk om meteen al stappen te zetten. Anders blijft het bij een lijstje met to-do’s. En dan is de maand weer om voor je er erg in hebt.

Wat was het mooiste moment van september tot zover? Op welke manier maak jij je plannen en houd jij overzicht?

Anja

2 reacties op ‘Plan with me: mijn acties voor oktober

 1. Wat handig om zo’n overzicht te maken met een to do-lijstje voor de komende maand. Het klinkt alsof september wel een fijne maand voor je is geweest. Ik kijk er ook echt naar uit dat het nu herfst gaat worden, vind het altijd zo’n mooi seizoen! En gelukkig was het plekje op je borst niets ernstigs! Ik snap dat je er erg van bent geschrokken. Het belangrijkste punt voor mij de komende maand is het balanceren van mijn nieuwe studie die ik volg en mijn blog, want ik ben nog een beetje zoekende hoe ik alles moet combineren haha 🙂

  Like

 2. Wat een goed idee! Vanavond kom ik thuis van een weekendje weg, maar die doelen wegzetten in actiepunten vind ik echt heel slim. Geeft ook direct het gevoel dat je eindelijk toekomt aan de dingen die je graag zou willen doen. Soms blijft het er een beetje bij. Leuk om te lezen hoe jij dit aanpakt. Ik leer er weer van!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.