De opruimkalender oktober: 10/10!

Tsjonge. Maand 10 alweer. En dan is het ook nog eens de 10e van de 10e vandaag. Op het moment dat ik dit stukje schrijf tettert de regen op het serredak, buiten hoor ik auto’s door de plassen rijden en op de schouw staan (om half 1 ’s middags) kaarsen aan. Yep, het is écht oktober. En dus: tijd om het binnen en buiten winterklaar te maken. Wie doet er mee?

Voor wie de blog nog niet zo lang volgt: dit artikel is onderdeel van een serie waarin ik elke maand schrijf over de spullen die je het handigste precies in die maand kunt opruimen, organiseren, uitzoeken of kunt minimaliseren. Ging het in september nog over het after-vakantie-opruimen, in deze herfstmaand staat het voorbereiden op de winter wat meer centraal. Het gaat om zowel zaken voor binnen als buiten (tuin/balkon). Kijk maar:

Ontspulkalender oktober

Plan wat (mid)dagen om de volgende zaken deze maand op te ruimen:

  • Tuinpotten, – vazen en plantenbakken: het zal nog wel even duren voordat de eerst vorst komt, maar toch is het goed je uitgebloeide planten uit potten te halen en er wellicht een aantal weg te doen die al langer verloren in een hoekje staan.
  • Tuinmeubilair: idem, dit is het moment om ze even af te borstelen en ze op te bergen. Heb je een teveel aan tuinstoelen? Ze doen het goed op Marktplaats!
  • Pantry/voorraadkast: Eentje om regelmatig even door te nemen. Wat staat er nog wat inmiddels over de datum is? Nu het bakseizoen eraan komt, ook een goeie om die ingrediënten even te checken.
  • Wintergoed: hoe zit het met sjaals, mutsen en wanten? Heb je er genoeg of zijn ze alweer te klein voor de kids? Zoek ze nu even uit en doneer wat je niet (meer) nodig hebt.
  • Dierenspullen: 4 oktober is geweest: een mooi moment om de speeltjes, dekentjes, oude medicijnflesjes etc van Fikkie / Minoes / Flügel even uit te zoeken.
  • De auto: zit ‘ie nog vol strandzand en ijspapiertjes? Hebben de meeuwen ‘m weten te vinden? Even de auto uitmesten is een prima oktoberklusje.
  • Kaarsen en kaarsenhouders: ze zijn hier ook alweer tevoorschijn gekomen. Heb je iets nieuws gekocht of heb je er eigenlijk teveel? Zoek uit wat je bewaren wilt en doe ze bijvoorbeeld cadeau aan iemand anders in december.

Best een flink lijstje zo, waarbij sommige dingen misschien heel relevant en andere totaal niet boeiend zijn voor jou. Hoe het ook zij, neem er rustig de tijd voor en doe het niet alleen (tenzij je dat zelf juist prettig vindt). Heel veel spullen die voor jou overbodig zijn, kan je verkopen of – beter nog – doneren aan goede doelen. Check dan even deze post (recent weer geüpdatet) met goede-doelen adressen waar je spullen kunt doneren.

That’s it voor vandaag! Geniet van deze 10e van de 10e en maak het weer gezellig en rustig binnen. Dat kan heel goed zonder extra spullen.

Veel succes en plezier!

Anja

4 reacties op ‘De opruimkalender oktober: 10/10!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.