Geniet van het weekend (12) – Week 29

Wat was het heet aan het begin van de week hè, tsjonge. Wij pasten de ‘Romeinse methode’ (’s nachts/ ’s morgens vroeg alles open, dan de rest van de dag dicht en donker) toe, maar het werd toch nog goed warm in huis. Gelukkig is het nu weer wat koeler. Wat zijn jouw plannen voor het weekend? Wij krijgen kraamvisite en ik moet de administratie bijwerken. Sommige dingen veranderen nooit 😉

🌶️

Interessant feitje dat ik tegenkwam: in 1970 ging nog niet eens de helft van de Nederlanders op vakantie. Nu is dat 9 op de 10.

Iemand tipte ‘De liefde van nu‘ – een nieuwe podcastserie van De Volkskrant. Zelf nog niet geluisterd, maar klinkt goed.

Van die ontdekkingen die je leven veranderen. Fantastisch, deze tool!

The Dog-Crate Prison Break: wat een verhaal – en het is nog echt gebeurd ook (Engels). #longread

Ga je niet op vakantie deze zomer? Maak er een duurzame staycation van.

The Missing Cryptoqueen is een BBC podcast (Engels dus) over de illustere Dr. Ruja Ignatova, die met een valse cryptomunt tenminste 4 miljard dollar verdiende en die nu spoorloos is (zowel het geld als mevrouw Ruja).

Cindy deelde haar toffe boekentips via de blogreacties. Als je nog een titel zoekt…

Bhahaha, dan maar thuisblijven!

Als de rek eruit is (leuk).

Mooie blog van Janneke over de voordelen van leven met minder spullen.

Zomertips van de Dierenbescherming voor huisdieren, waaronder honden, katten en knaagdieren: hebben zij het ook warm?

Zonder zorg zijn we nergens, goed stuk van De Correspondent. Zeker iets voor alle moeders en/of verzorgers om te lezen. #longread

Schreef ik vorige week nog over de watertappunten, inmiddels vind je alle punten op Google Maps!

Zelfs nu met een pasgeboren baby probeer ik elke twee weken een weekmenu te maken en boodschappen te bestellen. So far, a success 🙂 Een aantal van die diners zie je terug in mijn blogpost van woensdag met snel-klaar gerechten.

*

Vraag van de week: sla jij wel eens een vakantiejaar over? Oftewel: zijn er ook jaren (geweest) dat je niet op vakantie gegaan bent? En miste je dat dan?

 • Alle weekendartikelen zoals deze vind je terug onder het kopje ‘weekendposts‘. Klik hier voor de weekendpost van vorige week.
Anja

5 reacties op ‘Geniet van het weekend (12) – Week 29

 1. Onze dochter komt langs met haar vroegere verzorgster uit het kindertehuis in Polen waar zij tot haar zevende heeft gewoond alvorens ze door ons geadopteerd werd. Ze zijn een deel van haar roots. Die verzorgster en haar man logeren nu bij onze dochter en schoonzoon. We gaan ze na heel veel jaren weer eens ontmoeten. Zal bijzonder zijn!

  Like

 2. Wauw, negen van de tien Nederlanders op vakantie. Ik vind dat echt veel! Ik ben al jaren niet geweest en ga ook dit jaar niet en mis het ook niet. Laat mij maar lekker thuis genieten van een wat slomer dagritme.

  Like

  1. Ja dat vond ik ook best een groot aantal. Aan de andere kant ken ik niet veel mensen die niet op vakantie gaan. Niet altijd in de zomervakantie, maar dan buiten de schoolvakanties. Wat heerlijk dat jij zo thuis kan genieten!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.