Dit zijn mijn wensen, doelen en plannen voor 2023

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Tof dat we samen weer een nieuw jaar ingegaan zijn. Ik hoop voor iedereen dat dat in goede gezondheid en geluk is. En natuurlijk met de allerbeste wensen voor 2023!

Daarover gesproken: het is goede voornemens-tijd. Daar heb ik al heel veel over geschreven in de 5,5 jaar dat ik blog. Dus vandaag houd ik het simpelweg bij een lijstje met mijn wensen, doelen en plannen voor 2023. Goede voornemens? Neuh. Plannen? Yeah!

Reflecteren

Ieder jaar maak ik zo’n lijstje trouwens, en dus begin ik mijn plannen voor 2023 met een reflectiemomentje: wat schreef ik voor 2022 op en wat is daarvan terecht gekomen? Dat lees ik altijd met een lach en een traan, want sommige dingen zijn best confronterend. Toch kan ik concluderen dat ik 75% van de wensen, doelen en plannen voor 2022 heb kunnen afvinken. En sommige dingen lagen gewoon ook buiten mijn bereik.

Nieuw jaar #goals

Dan naar 2023. Mijn doelen, wensen, plannen voor dit jaar heb ik onderverdeeld in 4 categorieën: persoonlijke groei, gezin, huis/tuin en werk. Na een brain dump (simpelweg alles op een kladje zetten wat in je opkomt om te doen en bereiken in het nieuwe jaar) heb ik ervoor gekozen om maximaal 5 punten per onderwerp te bewaren en me daarop te focussen (voor “gezin” en “persoonlijke groei” waren dat er veel meer). Dit zijn ze geworden:

PERSOONLIJKE GROEI

 • Rust ervaren, uitrusten (o.a. No Social Media Saturday)
 • Groeien als persoon, goed doen
 • Friendship Friday: elke vrijdag investeren in vriendschappen
 • Minder troep kopen / spullen van goede kwaliteit kopen
 • Vegetarisch eten – met af en toe vlees (ipv andersom)

GEZIN

 • Family first in beslissingen
 • Avontuurlijke reis maken
 • Er zijn voor mijn Grote Zoon en Mr Dutchie (de kleine neemt veel aandacht)
 • Mooie herinneringen maken en documenteren (fotoboek, video)

HUIS/TUIN

 • De serre opknappen
 • Tuin aanpakken

WERK & BLOG

 • Dagelijkse planning maken (werkdagen)
 • Toffe dingen doen met team, goed jaarplan
 • Bloggen wanneer ik zin heb
 • Vierdaagse werkweek aanhouden

En dat is het. Ik denk dat alle punten wel voor zich spreken. Mijn jaarwoord voor 2023 is trouwens “doelbewust”. Ik denk dat als je bovenstaand lijstje ziet je wel begrijpt waarom. Ook zie je een flinke verandering in wat betreft mijn blog: ik ga niet meer standaard drie keer per week bloggen, maar wanneer ik zin heb en de inspiratie “voel”. Dat lijkt me zoveel fijner en ik denk dat ik daardoor ook betere stukken ga schrijven. We shall see!

Wat zijn jouw plannen of goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Ps. Wil je zelf aan de slag met zo’n brain dump en doelenlijstje? Lees hier hoe.

Anja

10 reacties op ‘Dit zijn mijn wensen, doelen en plannen voor 2023

 1. Mooi lijstje. Jouw artikelen zetten vaak tot nadenken en inspiratie aan. Ik loop al weken met ideeen in mijn hoofd. Het is teveel en daarmee ondoenbaar dus ik moet focus aanbrengen. Maar ik heb rust nodig om het te filteren en keuzes te maken en dat lukt slecht met een lieve man en 2 fantastische puberzonen thuis. Dus ik schuif het ff voor me uit. Zal wel volgende week worden. Maar er kómt een goed voornemen – iets. En ik wil ook de slag maken naar concreet: dus niet alleen wát maar ook hoé. Dan krijg ik ook grip op haalbaarheid

  Like

  1. Mooi gezegd Melanie. Als het me lukt schrijf ik vandaag of morgen nog een post over hoe ik mijn plannen in de praktijk breng. Dat is echt zo makkelijk nog niet!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.