Het jaaroverzicht 2022 van mijn blog

Het zit erop, 2022 is niet meer en komt ook niet meer terug (gek idee vind ik dat altijd). En dus een mooi moment voor een kleine recap: wat was 2022 voor blogjaar? Hoeveel mensen kwamen er op mijn blog? Wat vond ik het leukste/mooiste artikel om te schrijven?

De cijfertjes

Er waren bijna 263.000 weergaven van ruim 110.000 bezoekers. Dat is qua bezoekers ongeveer gelijk aan 2021, maar iets lager in weergaven.

De meeste bezoekers kwamen binnen via zoekmachines (70.000 weergaven) en Pinterest (ruim 18.000). Bij elkaar opgeteld zorgen social media zoals Facebook en Instagram voor de derde plaats.

De meeste bezoekers bevinden zich in Nederland, bijna 220.000 van de ruim 260.000 weergaven was van daaruit afkomstig. België is een goede tweede met ruim 30.000.

De herfst bucketlist werd het meest gedownload, bijna 400 keer.

Geliefde zoektermen in 2022 waren: “minder spullen”, “consuminderen”, “besparen verbouwen”, “eenvoudig leven”.

In januari 2022 kwamen er ruim 10.000 bezoekers op m’n site, in december 2022 waren dat er ruim 12.000. De populairste maand qua weergaven was oktober.

Het populairste bericht was 8 Dingen die ik niet meer koop als minimalist met ruim 11.000 weergaven.
Onze nieuwe badkamer is een goede tweede met ruim 10.000 weergaven.

Ik publiceerde 116 berichten, schreef ruim 61.800 woorden, kreeg 286 likes en 584 reacties.

De meest populaire tijd is zondag, 21.00 uur, dat wil zeggen: dan krijg ik de meeste views.

Het fijnst om te schrijven? Deze over waarom je opstaat ’s morgens (wat is je doel in het leven).

In totaal is mijn blog nu (t/m 31-12-22) 1.408.407 keer bekeken, zijn er 489.353 (woohoo half miljoen in zicht!) bezoekers geweest en heb ik 687 blogs getypt.

Het nieuwe jaar

En dat was ‘ie dan, het jaar is voorbij. De meeste ‘bladzijdes’ van 2023, nog blanco, liggen te wachten. Ik heb nog geen idee waarover ik dit jaar weer ga schrijven, behalve dat het altijd zal blijven gaan om minimalisme in de praktijk. En het huis is ook nog niet af, dus qua verbouwing zul je hier ook wel weer genoeg te lezen hebben. Blijf je de blog volgen? Dat zou ik heel leuk vinden.

Dankjewel voor je reacties, meelezen, gluren 😉 tips, aanbevelingen en likes in 2022! En deel mijn blog zeker ook met anderen als je denkt dat zij er waarde uit kunnen halen!

Ik wens je een prachtig 2023!

Anja

8 reacties op ‘Het jaaroverzicht 2022 van mijn blog

  1. Bedankt Naomi, ja grappig hoe dat werkt… ik ben heel blij en dankbaar dat mn artikelen goed gelezen worden, maar ik schrijf ook weer niet echt voor de grote aantallen. Gewoon wat er op mijn pad komt en wat ik leuk vind! Tof dat je blijft volgen, likewise!

   Like

  1. Thanks Linda, ja zo is het idee van deze post ontstaan: ik was benieuwd wat mensen nu allemaal graag lezen. Zou best leuk zijn om een soort top 3 van verschillende lezers te horen!

   Like

 1. Prachtig overzicht, daar mag je trots op zijn 🙂 Leuk is dat, dat je iets voor jezelf doet waar je blij van wordt en er tegelijkertijd anderen meer kan inspireren en opvrolijken. I love that.

  Op naar een prachtig en doelbewust 2023 (zowel in real life als op je blog)!

  Like

  1. Dankjewel Marijke, wat lief dat je dat zegt. Ik twijfel soms wel eens of ik door moet gaan met m’n blog, maar zoals jij het zegt klopt het gewoon! Dankjewel!

   Like

   1. Uiteindelijk moet je niet bloggen voor je volgers maar omdat jij daar energie van krijgt. En ik geloof echt dat als je blogt vanuit je hart en vanuit enthousiasme, het doorschijnt in wat je schrijft en het dan ook leuker is om te volgen☺️ zo probeer ik in ieder geval het bloggen te benaderen, dan blijft het ook leuk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.