Ik ga weer ontspullen: deel 1 – de vestibule

Ja, het is zover. Nieuw jaar, nieuwe kansen en zo. We wonen nu ruim 2 jaar in dit huis en er is in die tijd een heleboel verbouwd. En we hebben een baby gekregen. En we hebben spullen in huis gehaald (gekregen, gekocht) die we niet meer nodig hebben of die we simpelweg niet hebben weggedaan. Tijd dus voor een nieuwe ontspul- en minimaliseerronde.

Ik neem er m’n tijd voor, want er wordt ook gewoon nog geleefd 😉 Het wordt geen packing party (waarbij je alles in dozen doet alsof je gaat verhuizen en er alleen uithaalt wat je daadwerkelijk mist) maar een kamer-voor-kamer aanpak: bij elke ruimte kijk ik naar het doel van de ruimte en wat daar bewaard moet worden. Ik ga niet alleen ontspullen, ik ruim ook meteen op en maak schoon waar nodig.

De eerste ruimte is een makkie: dat is onze inkomhal, of vestibule.

Gang ontspullen

Dit is de ruimte nu. Deze plek is echt puur bedoeld als binnenkomst, hij heeft verder weinig functies anders dan een droge plek om je voeten te vegen. Wij gebruiken ‘m nu ook als parkeerplaats voor de wandelwagen.

Hal opruimen

En dit is na. Ik heb meteen de luiertas meegepakt, want die staat hier ook regelmatig en dan heb ik nog net wat meer te doen. Wat verdween er uit deze ruimte?

 • Oude poststukken die lagen te slingeren (oud papier)
 • Paraplu’s die al lang droog waren (naar de gang)
 • De autospiegel (terug in de autotas)
 • Prulletjes uit de wandelwagenbak (oud papier, prullenbak)
 • Een aantal kleine spulletjes uit de luiertas die niet meer nodig waren of die op een andere plek horen

Weinig geminimaliseerd dus – dit was vooral een opruimklus.

Dat ziet er weer beter uit! En ja, ik heb voor de foto even de kinderwagen weggehaald. Maar hoe kun je anders zien dat de vloer weer schoon en opgeruimd is 😉 Dat was een prima opstartklusje! De volgende ruimte in huis die ik aanpak is de gang. Daar is wel wat meer werk te doen. Gelukkig zie je dat nog niet op bovenstaande foto!

Wat is jouw volgende opruimklus?

Anja

6 reacties op ‘Ik ga weer ontspullen: deel 1 – de vestibule

 1. Heerlijk om te doen. Ik krijg gelijk zin om ook aan het opruimen te gaan. Mijn eerste klus moet de voorraad-/gangkast worden. Daar kunnen niet zozeer dingen uit weg, maar even alles opruimen en schoonmaken is eens per jaar echt wel nodig.

  Like

 2. Ik dacht nu komt vast ook als actie, post stop zeggen, maar dat lijkt me nog een mooie toevoeging dan 😉
  Wij krijgen na een kerstgift prompt weer nieuwe spam van goede doelen, ondanks dat ik een vinkje heb aangezet voor geen post ontvangen 🤷🏼‍♀️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.