Dag 18: 22-02 | De juiste koelkastindeling

Vandaag, op de laatste dag van de week, weer even een uitstapje naar dat ding waar we aan het begin van deze VoorraadFebruari maand over spraken: de koelkast. Als het goed is, is je koelkast nog redelijk schoon – misschien is ‘ie wel weer aan een sopje toe – maar in ieder geval weet jij waar in je koelkast het het koudst is.

Maar dan de indeling: wat leg je wáár in je koelkast, om de producten zo lang mogelijk mee te laten gaan? Graag tip ik je deze informatie van het Voedingscentrum, want ik zou het zelf niet beter kunnen doen.

Prima overzichtje toch, goed gedaan van die mensen daar bij het Voedingscentrum. Bij mij is de vriezer ook onderverdeeld per type voedsel: brood ligt dus bij brood, vlees en vis bij elkaar en groente ligt onderin.

Neem vandaag een moment om je koelkast te reorganiseren volgens bovenstaand plan en houd dan ook die indeling aan. Dan vind je producten en voedingsmiddelen gemakkelijker terug en hoeft de koelkast minder lang open te staan. Beter voor milieu en portemonnee.

En jongens, is dit nu echt zo belangrijk? Nou er gaat niemand dood als je je koelkast niet zo hebt ingedeeld, nee. Maar hoe fijn is het als het allemaal gewoon netjes en overzichtelijk is? Voelt toch een beetje alsof je je leven wél op de rit hebt 😀

Leuk dat je er vandaag ook weer bij was. Erg benieuwd naar jouw ervaringen met VoorraadFebruari! Je kunt nog steeds foto’s indienen en inspiratie delen via onze Facebookgroep.

xAnja

Anja

4 reacties op ‘Dag 18: 22-02 | De juiste koelkastindeling

  1. Als we onze weekboodschappen hebben gedaan neem ik ook altijd een momentje om onze koelkast leeg te maken en alles er netjes terug in te zetten en onze indeling komt grotendeels wel overeen met het plaatje. Ik vind dit ook het meest logische en heb het zo ook van mijn ouders ‘geleerd’.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.