Hoera, mijn blog is jarig | Feesten & Vooruitkijken

Oké, die blogtitel is vrij duidelijk hè: vandaag* bestaat mijn blog 2 jaar. Twee jaar! Het klinkt misschien als “slechts twee”, maar jongens, het voelt als “ál twee”.

Mooi & moeilijk

Ik ben écht trots en blij. Bloggen is tof. Ik leer mezelf er beter door kennen, ik leer andere hele leuke mensen kennen. Ik léér van de research die ik doe voor de artikelen die ik schrijf, de presentaties die ik geef. Ik ben dankbaar voor een trouwe schare lezers die me scherp houden, commentaar en feedback geven en me inspireren om door te blijven gaan.

Dat zijn geen loze woorden, lieve lezers, dat is echt zo 🙂

En soms is het ook verrekte moeilijk hoor. Als ik met iets persoonlijks zit en ik me afvraag of het wel het wereldwijde web op moet. Of als men mij om persoonlijk advies vraagt. Ik heb ook de waarheid niet in pacht; schrijf over wat me bezighoudt en waar ik tegenaan loop. Ups en downs.

Of de persoonlijke, vaak behoorlijk heftige verhalen die ik soms op de mail krijg. Ik heb ze met tranen in m’n ogen gelezen. Hoe moeilijk ook, het feit dat er vertrouwen is in mij en mijn werk, dat vind ik tof. Dat men er écht inspiratie uithaalt. Het bloggen is zoveel meer geworden dan “alleen maar” wat stukjes typen.

Jubileum

Maar goed, 2 jaar dus. M’n baby is geen baby meer. Waar ik begon met iets meer dan 4000 views in heel 2017, werden dat er ruim 105.000 in 2018. En nu zit ik, halverwege het jaar 2019, al op ruim 140.000. Sinds mei komen er elke maand 10.000 bezoekers op de blog.

Maar zoals ik al eerder schreef: leuk die bezoekersaantallen, maar ik heb nog steeds liever weinig mensen die mijn artikelen waardevol vinden, dan veel die er eigenlijk niks van moeten hebben. Dus voor dat dit artikel de Grote-Minimalist-Dutchie-Succes-Show wordt, schakelen we over naar de plannen voor de komende tijd.

Plastic Free July

Zoals in het vorige blogbericht te lezen was: komende maand is het weer Plastic Free July en ik doe mee. Met het skippen van de Big Four en het doormaken van één volle week met zo min mogelijk plasticgebruik. Heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Ik houd jullie op de hoogte.

Tropenrooster & Zomerspecials

De komende maanden gaat het tempo hier op de blog een stukje omlaag. Heel bewust. Ik wil ook lekker vakantie vieren, uitrusten en nieuwe ideeën opdoen voor de blog. Dat betekent niet dat er geen nieuwe berichten op de blog komen, zeker niet. Het wordt alleen anders. Hoe? Dat moet ik zelf ook nog een beetje uitdenken. Stay tuned!

Find-Your-Style

De leukste aankondiging bewaar ik voor het laatst: ik ga een serie artikelen schrijven over mijn zoektocht naar je persoonlijke kledingstijl. Het is en blijft iets waar ik zelf tegen aanloop: ik blijf binnen een vast cirkeltje (saaie?) kleuren en patronen, omdat ze makkelijk (te combineren) zijn.

Maar ik houd ook van uitbundig en sommige kleuren maken mij snel bleek en wil geen kleding kopen die ik snel weer zat ben, want: niet goed voor m’n milieukarma. Uch, wat een struggle is het soms. Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. In de komende weken deel ik mijn stappen en mijn ervaringen. Eens kijken of dat uitkomst brengt!

Daarvoor hoef je niet mijn Instagram te volgen, iets te liken, je hoeft geen bericht te delen en je hoeft er ook niets voor te betalen: deze minicursus komt gewoon langzamerhand op de blog. Net als met VoorraadFebruari.

Dat zijn wel zo’n beetje de plannen voor de komende tijd. Feesten met leuke vooruitzichten dus. En met taart. Neem ook een stukje, zou ik zeggen!

Dankjewel voor je support en het lezen van mijn artikelen!

xAnja

Fotocredits: Brooke Lark

* mijn eerste blogbericht publiceerde ik één dag later, op 26 juni 2017.