Je eigen kledingstijl ontwikkelen | Stap 2

Zo. Vakantie.
Echt tijd om over je kledingstijl na te denken *gniffel* Not!
Of toch juist wel?

Ja, ik denk dus van wel want juist deze relaxte tijd geeft je de mogelijkheid om anders te denken en anders om te gaan met de spullen die je hebt. Juist op vakantie leven we uit een koffer en ontdekken we dat we eigenlijk maar weinig nodig hebben, wat onze favoriete kledingstukken zijn en welke steevast elke reis overleven.

Daarom dan ook deze serie terwijl de mussen van het dak vallen. Als je net inschakelt en dit berichtje het eerste is wat je leest uit deze serie, ga dan even terug naar stap 1 waarin we kijken naar de kledingstijlen die al in je kast hangen. Nou ja, the big picture daarbij. Ik kwam er zodoende achter wat mijn overall basis-stijl is.

Voor die stap moest je maar een paar kledingstukken uit je kast halen. Vijf of zeven ofzo. Vandaag gaan we een stapje verder, want die paar stukken zijn natuurlijk niet het enige in je kast. En waar we eerst keken naar die basisstijl, die overall look in je kast, kijken we vandaag juist naar de uitschieters.

Definieer de ‘uitschieters’

Ik heb dus geleerd wat mijn basisstijl is, maar ik gaf toen al aan dat er een paar stukken in mijn kast hangen – die ik ook graag draag – die niet passen in dat stramien. De rode blouse die ik vaak draag classificeerde ik als “bohemian” met z’n flowy mouwen en mesh schouders. Maar er zijn nog meer uitschieters in mijn kast die niet in mijn basis look passen:

Wow, dit is een slechte foto. In my defense: het was afschuwelijk warm en ik stond zwetend voor de kast… #tmi

En als ik het lijstje met stijlen er dan weer bijhaal…

 • Heeft het stuk een druk patroon, strikjes, veel kleur en/of veel appliques zoals pailletten? Is het een vrouwelijk, sierlijk stuk? -> Vrouwelijk, kleurrijk, ‘floral’
 • Heeft het stuk vooral structuur, een strakke basis, rechte pijpen, een schnitt, weinig opsmuk, is het op maat gemaakt? -> Klassiek, traditioneel
 • Is het vooral een basis-stuk in strakke lijnen, zonder appliqués, in neutrale kleuren? -> Modern, minimalistisch, basic
 • Is er sprake van losse laagjes, vloeiende randen, ‘doorkijkjes’, een ‘flowy’ stijl? -> Bohemian
 • Is er veel zwart en wit te zien, donkere, neutrale stukken met hier en daar een appliqué, verwassen tinten, wat leer of (faux) bont erbij? -> Rocker, edgy

.. merk ik op dat het allemaal best wel ‘boho’ dingen zijn! En ook wel aardig floral/vrouwelijk! Dat zijn geen kledingstukken waar ik me altijd comfortabel in voel, of die ik overal naartoe zou dragen, maar die ik wel interessant vind. Die mijn basis een beetje flair, pit en eigenheid geven.

Interessant! Dat heb ik me nooit zo eerder gerealiseerd!

Nu is het jouw beurt: gooi je kastdeuren open en haal er de kleding uit die je zo af en toe draagt, maar die je wel echt leuk vindt. Maar dan misschien weer niet voor elke dag. Ja, die dus. Snappie? Classificeer ze daarna met behulp van het lijstje hierboven. Welke stijl hebben jouw uitschieters het meest?

In deel 3, de laatste van de serie, hebben we het over het samenbrengen van je basisstijl en je uitschieters om je persoonlijke stijl volledig te bepalen!

Laat zeker even weten in de comments hieronder wat jij geleerd hebt van jouw uitschieters!

xAnja

Anja

5 reacties op ‘Je eigen kledingstijl ontwikkelen | Stap 2

 1. Mijn basisstijl is vooral ‘basic’, met wat ‘edgy’ en ‘klassiek’ erbij en een klein beetje ‘vrouwelijk’. Niks ‘bohemian’ of ‘floral’. (Bij die twee woorden moet ik aan de DIDI denken, en als er één winkel is waar ik de rillingen van krijg…)

  Maarrrr, nu komt het, mijn uitschieters zijn dat juist wél (soms zelfs allebei), of het zijn kledingstukken die nog ‘edgy-er’ zijn dan wat ik in mijn basisstijl “toelaat”. Nooit bij stilgestaan.

  Like

  1. Wat grappig! En tof dat je het deelt. Ik moest lachen om de Didi, dat is dus ook helemaal mijn stijl niet. Maar kennelijk vind ik zo’n uitspatting dus wel leuk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.