8 Quotes om te lezen voor je aan Black Friday shopping begint

Donderdag is het Thanksgiving in een aantal landen, waaronder Amerika. Traditioneel gezien begint dan de dag daarna de Black Friday sale. In Nederland doen we niet aan Thanksgiving (stel je voor dat we dankbaar zijn!) maar ondertussen wel aan Black Friday. Werkelijk waar alles lijkt wel in de sale. Aantrekkelijk?

Heb je de deals al in je mailbox gehad en de Instagram posts met ENORME KORTINGEN al gezien? Je bent niet de enige. Vergeet niet dat de meeste winkels hun prijzen vóór de aanbiedingsperiode omhoog doen of promoten met van/voor prijzen die nergens op slaan.

Overweeg je lekker te gaan shoppen?
Laat je niet gek maken.
Deze quotes kunnen je een handje helpen als je bijna overstag gaat.

En de laatste:

😀

Meer lezen over Black Friday? Twee jaar geleden schreef ik ‘hoe Black Friday me leert om tevreden te zijn met wat ik heb’. Het is nog verbazend actueel.

Fijne feest koopdagen?!
xAnja

Anja

7 reacties op ‘8 Quotes om te lezen voor je aan Black Friday shopping begint

 1. Heel mooie quotes. Vorig jaar vond ik de kortingen behoorlijk tegenvallen. Dit jaar is mij nog niets opgevallen. Eigenlijk heb ik stiekem helemaal geen zin om mee te gaan in die gekke dingen die vanuit Amerika overwaaien naar Nederland. Het is zo materialistisch.

  Like

 2. Thanks! Dat was even precies wat ik nodig had met al die mails in mijn inbox. Ik ga dan toch altijd een beetje twijfelen “zal ik niet toch?” en dan delete ik de mail maar snel ; ). Ik vind het bizar trouwens dat er nu bij sommige winkels een hele Black Friday week is, het is zo overduidelijk inspringen op een Amerikaans fenomeen om ons maar aan te zetten tot meer kopen.

  Like

 3. Mooie quotes! Het lijkt inderdaad wel alsof je bijna een uitzondering bent als je niets koopt met Black Friday. Dus wij hebben hier heel goed nagedacht over wat we nou echt nodig hebben. En kwamen tot de vaststelling dat dat eigenlijk niet zo veel is en we Black Friday dus hoofdzakelijk links gaan laten liggen.

  Like

  1. Helemaal mee eens. Tot mij verbazing kwam ik op zondagavond al Black Friday sales tegen toen ik wat websites afstruinde voor een andere winterjas. Er is niks mis met korting hebben op iets dat je toch al wilde kopen (mits het echt korting is etc), maar waarom zou je iets kopen dat je niet wil hebben en niet nodig hebt, alleen maar omdat het in de aanbieding is??

   Like

 4. Het is sowieso een slechte reden om spullen te gaan kopen omdat ze in de aanbieding zijn in plaats van omdat je ze nodig hebt! Altijd goed om even aan herinnerd te worden.

  “In Nederland doen we niet aan Thanksgiving (stel je voor dat we dankbaar zijn!) maar ondertussen wel aan Black Friday.” Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb niet echt de indruk dat Thanksgiving in de VS en andere landen die het vieren nu per se een feest is waar dankbaarheid centraal staat. Ik heb vooral veel gelezen en gehoord over grote hoeveelheden voedsel, met name kalkoen. Ik ben blij dat we in Nederland geen feestdag hebben waar het hoofdonderdeel het eten van een kalkoen is. Ik vraag me ook af: is het nodig om een feestdag te hebben die je ertoe aanzet om dankbaar te zijn, of kunnen we het ook in ons dagelijks leven verwerken?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.