22 Dingen waar ik er maar 1 van heb | Minimalisme

Als je de titel van dit stukje zo leest denk je misschien “ehhh… boeiend”, maar hieronder vind je vandaag een lijstje met dingen waar ik er maar één van heb – terwijl het ‘normaler’ is om er daar meer van te hebben. En met één exemplaar van dit ding red ik het ook. Inspiratie voor als je gaat ontspullen en je je afvraagt wat er weg kan!

22 dingen waar ik er maar één van bezit

1 – Auto

Yep, ondanks dat mijn vriend en ik allebei een rijbewijs hebben, doen we het met één auto. En nee, we hebben ook geen bromfiets/scooter, leenauto, Greenwheels abonnement of ander “smokkelding” zodat we toch aan twee stuks komen. Het vraagt wat planning en soms is de één ‘de Sjaak’ omdat ‘ie met het OV naar een niet zo handige plaats moet, maar overwegend gaat dit prima.

2 – Keukenmachine-achtigen

Ik heb één keukenmachine met blender-opzetstuk. That’s it en voor mij is dat voldoende in de keuken. Een tijdje had ik nog een aparte staafmixer, maar die heb ik ook naar de kringloop gebracht. Geen smoothiemaker, snijmachine, foodprocessor, staafmixer, juicer of wat dan ook.

3 – Sportschoenen

Ik heb één paar, type ‘multisport’. Nee, daar zal ik geen marathon mee kunnen lopen (nou ja, kan wel…) en ik zal er de Australian Open niet mee willen tennissen, maar voor allerhande fitnessactiviteiten zijn deze schoenen zeer geschikt. Ze zijn niet cool, niet erg mooi en verre van hip, maar ze doen wat ze moeten doen.

4 – Rugzak

Mijn Hershel rugzak heb ik al eerder genoemd (en geroemd). Het is een grote, stevige, superfijne rugzak met een dik rugpand, waardoor ik zelfs bepakt en bezakt goed door een stad kan lopen. Ik gebruik hem voor zakenreizen, dagjes weg, weekendjes weg, boodschappen doen en hij ging zelfs mee naar Aruba.

5 – Riem

Ik bezit één zwarte riem om mijn broek omhoog te houden. Daar heb ik genoeg aan. Ik draag hem eigenlijk niet eens heel vaak.

6 – Warmhoudbeker

Ik heb één warmhoudbeker (herbruikbare thee/koffiebeker) en daar doe ik zowel koffie als thee in. Ik hoor dat sommige mensen vinden dat thee na verloop van tijd naar koffie gaat smaken als je het mixt, maar ik heb nergens last van. Die van mij is van plastic en schrob ik na gebruik schoon.

7 – Creditcard

Ik heb één creditcard, gekoppeld aan mijn bankrekening. Aan het einde van de maand wordt het krediet meteen betaalt met geld van mijn lopende betaalrekening. Ik heb dus nooit meer dan 30 dagen schuld. Ik heb geen royaltypassen met ingebouwde creditcard, geen KLM kaart… alleen deze ene ‘van de bank’. Puur voor als ik op reis ben.

8 en 9 – Zomerjas en winterjas

Ik heb één zomerjas (een nepleren, zwart bikerjasje) en één winterjas (een blauwgroene mantel die aan vervanging toe is). Mijn winterjas is niet superdik, dus daar is soms een trui echt wel nodig. Mijn zomerjas draag ik binnen ook wel eens als jasje over een blouse in het najaar.

10 en 11 – Dag- en nachtcrème

Ik heb één crème die werkt voor zowel ochtend als avond. Dat is het enige huidverzorgingsproduct dat ik bezit. Geen oogcrème, geen serums, geen maskers, geen reinigingsmelk of -olie (ik gebruik water), geen lotions, geen tonics, geen scrubs, geen….

12 – Oven-braadpan

Ik heb één braadpan die fungeert als kookpan, braadpan, soeppan, ovenschaal en eventueel zelfs als frituur (maar dat heb ik nog nooit gedaan). Verder hebben we geen grote kookpannen.

13 en 14 – Haarstyling

Ik heb één föhn en één haarborstel (die ook aan vervanging toe is). Geen stylingtangen, geen straighteners, geen krulijzers, geen rollers, geen föhnborstels, geen kam…

15 – Handtas

Tsja, wat kan ik erover zeggen: ik heb één zwarte handtas. Er is ook een klein, beige schoudertasje wat ik meeneem op vakantie en als ik ga stappen, maar verder is dat het.

16 – Vest

Ik heb één vest: licht-grijs, lang en simpel. Je kunt me erin uittekenen. Hij is netjes genoeg voor een nette look en sportief genoeg voor ‘de zaterdag’. Het is één van mijn dierbaarste stukken.

17 t/m 21 – Make-up

Ik heb één blush, één bronzer, één mascara, één nagellak (rood), één lipstick. Met die basics kan ik echt alle kanten op: van een pittige smokey-eye tot een natuurlijke highlight. Van opgedost uit eten tot een simpele vakantielook: mascara en gekleurde nagels.

22 – Shampoo

Ik heb één shampoofles / type shampoo in huis, die bijna leeg is en waar ik een beter alternatief voor wil aanschaffen deze week. Die zal je dan wel terugzien in het artikel met duurzame alternatieven, zoals ik die al eerder deelde.

Nou, dat is wel zo’n beetje de lijst, al zal ik vast nog dingen vergeten zijn. Ach, dat wordt dan wel weer voer voor een “deel 2”. Overigens: dit is geen lijstje om eens even te laten zien hoe goed ik wel niet bezig ben hè. No shame als jij meer spullen hebt en die graag houdt – minimaliseren is voor iedereen anders.

Wat herken jij van bovenstaand lijstje? Welk item heb je recent weggedaan?

xAnja

Fotocredits: Charles Deluvio